14 Ekim 2008 Salı

18 Ekim Cumartesi 19:00 Kocaelispor-Fenerbahçe


Efsane geri döndü. Geldi zor gününde dikildi yine karşısına Fenerbançe'nin. İki takım da, hocaları da, daha ekim ayından final maçları'na çıkmaya başladı.

Yılmaz Hoca sever Fenerbahçe'yi, hocalığının alameti farıkası denebilir Fener'i yenmek. Büyük takımların boşluklarını analiz edip üstüne oynama konusunda onun kadar tecrübelisi azdır. Çok hor görülür ama bence iyi hocadır. Ama kendini takımın önüne koyup yaptığını bozmakta da üstüne yoktur. Antipatik bulan, "şov yapıyor artis" diyen çoktur ama ben seviyorum onun futbol sahnemizde olmasını. Bazen kendi karizmasına mal olsa da bizi güldürür hep, sonra da bunun ağırlığı altında ezilmez hafifler ve üstüne çıkar. Bir sonraki görüşünüzde rahattır yine.

Ali Şen'in vaktinde az daha gerçekleştirdiği üzere "Aabi aslında vereceksin Yılmaz Vural'a şu takımı, yemin ediyorum şampiyor yapar" cümlesini kötü gününde taraftara kurdurtabilen bir isimdir. Tabi ki yarım akıllı, deli önlüklü taraftar bile yakıştıramaz kendi takımına öte yandan. Daha çok çocuklara söylenen "bak yemeğini yemezsen amcaya veririm"deki amcadır. Kimsenin kendine yemek vereceği yoktur ama yine de o role uygun görülecek ismi yapmasıyla da bir aktördür işte bu filmde.

Antalyaspor'da iyice futbol oynayan bir takım yaratmıştı, biraz şanssız bir sezondu ve düştüler. Kümede kalmaları büyük ihtimal gibi gözüken haftalarda "Düşsek de kalsak da biz uzun vadeli anlaştık, bir planımız programımız var" derken son hafta düştükten sonra yaşananlar üzücüydü. Çok hızlı bir şekilde komikten korkunca dönmüştü bize hissettirdikleri. Gerçekse ayrı korkunç, eğer artislik ediyorsa ayrı korkunçtu çünkü. Neyse deşmeyelim bunları. O sezon son maça (ölüm-kalım'ın babası) çıkmayıp da Fenerbahçe'ye imza atan Ali Bilgin'i de unutmayalım. Bayağı bir oldu, en son şut çektiğini gördüğümüzden bu yana.

Semih, Deivid, Vederson, Emre'nin kadroya alınma şansı var bu hafta. Zor dönem diye tam iyileşmemiş oyuncu oynatmamalılar tabi. Şu an oynayan takım da kendine biraz güvense rahat geçebilirdi Kocaeli'yi ama tecrübeli topçular var Körfez'de. Milli takıma gideni, sakatı filan da azdır muhtemelen. İyi konsantre olup çatır çatır savaşacaklar evlerinde. Puan aslanın ağzında.

Ah Yılmaz Hoca, ah
Döver de sever de
Sen ne güzel İnsansın
Özletme kendini


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe bu kez şeytanın bacağını kıracak ve ilk deplasman puanını alıcaktır bence. Yılmaz Vural yetebilir de, Kocaeli takımı yetmez..

Şen Şef dedi ki...

Haklı çıktın ulen pamukk.

O nasıl bir gol, o 3. golü yiyen takım, pardon ama, hiç ağlamasın düşünce.

Son kademede Bülent Bölükbaşı mı vardı ben mi yanlış gördüm. 90+6, 4'e karşı 2 hücum eden Fenerbahçe 3 puan aldı bu maçtan şaka gibi.

Maçin hakkı mı? Bırak allaaşkına

Adsız dedi ki...

Fenerin 2.golünde Uğur ceza sahası içinde cirit atarken Kocaeli defansı ne güzel izliyodu maşallah

Yılmaz Vural Aragonesin yerine gelcekmiş o yüzden satmış maçı.:)))))