18 Ekim 2008 Cumartesi

Galatasaray maçına doğru Trabzonspor


Madem preview yapasımız tuttu, bu sezon yeniden heyecan veren, tehlikeli hale gelen Trabzonspor'a da bir-iki paragraf açalım.

Yönetim ve teknik direktör geçen sene başladı, sezon başında da transferi bitirdiler. Bir tek kaleci Sylva gecikti ama Avrupa kupası telaşı olmadığından bu da pek hissedilmedi. Yurdumuzdan toplanan Song, Gökhan, Selçuk, Egemen, Isaac gibi oyuncular kadroyu oldukça toparladı. Colmann, Cale ve Sylva da görev adamları olarak çabuk uyum sağlamış görünüyor.

Defansın ortasında Song ile Egemen iyi anlaşıyorlar ama takım savunması pek ahım şahım sayılmaz. Song, riskli oynatan, defansı çok ileriye çıkaran hocalar için ideal stoperlerdendir. Hem doğru karar verme hem de hamle yapma konusunda ligin hala en iyileri arasında, tecrübeli ve yanındaki stopere de güven veren bir oyuncu, Kamerun'un efsane kaptanlarından Rigobert Song. Bir tek morali veya konsantrasyonu düşükken sıkıntı yaratır ama bu pazar bunun olma şansı sıfır.
Ön libero pozisyonunda Hüseyin Çimşir standart performans gösterir, yavaştır ama iyi pozisyon alır, hava topu alır. Onun biraz daha önünde oynayan Selçuk ise hem şutları hem de presiyle İstanbul'u bir daha etkilemeye çalışacaktır. Selçuk sadece attığı gollerle değil oynadığı güven veren futbolla Milli formaya aday, hatta belki çoktan hak etti. Galatasaray bu maçta orta sahada sadece Ayhan'la savaşmaya kalkarsa Selçuk 2 hafta önce Yusuf'un yaptığını tekrarlayabilir. Önündeki golcülerin ikisi de defans arkasına atılan toplarda hızlı ve bitirici oyuncular, Gökhan ve Umut. Gökhan özellikle kaleye dikine gidip plaseyle gol atabilen nadir futbolculardan ligimizde. Gökhan Ünal bugüne kadar büyük maçlarda çok hayal kırıklığı yarattı, yarın bambaşka bir izlenim bırakmaya çalışacak. Umut Bulut da cezasahasında biraz hovarda olmakla birlikte çok hızlı ve maç boyu durmadan da koşan tipte bir oyuncu. Yine ağır stoperlerine ve top kullanması savruk beklerine sıkıntı yaratacaktır Galatasaray'ın.

Sergen Yalçın Ntv'de "Ben olsam her halukarda Yattara'yı oynatırım, ve hemen ilk maçtan itibaren" dedi, "çünkü kötü oynama şansı, ihtimali yok", acı bir gülümsemeyle de bitirdi "yoksa bütün bu olanlardan sonra Trabzon'da onu kötü yaparlar". Taktik bilir mi bilmez mi, antrenman yaptırabilir mi Sergen bilemem, ama hele Yattara gibi bir oyuncunun psikolojisini de ondan iyi kimse bilemez heralde, ve böyle zamanların bir futbolcuya ettiklerini. Trabzon'da oynamışlığı da var tabi Sergen'in. Ancak maç Ali Sami Yen'de. Hem kurtarıcı olarak oyuna sokma şansını kullanacaktır Yanal, hem de artık takıma kaynaşan Isaac gibi tempolu bir ismi kesmeyecektir deplasmanda. Trabzonspor tahmini 11 ve diziliş:

(4-1-2-3) Sylva - Serkan(Tayfun), Song, Egemen, Cale - Hüseyin - Selçuk, Colmann(Serkan) - Isaac, Gökhan, Umut

Galatasaray'ın bu sezon oynadığı yerden oyun Trabzonspor ve Ersun Yanal'ın en önemli dezavantajı. Uzun topları orta sahayı çok geçmeden karşılayıp hızla kontratağa çıkmayı seven bir hoca Yanal. Galatasaray yerden ve isabetli oynarsa, bu, Trabzon forvetlerinin rakibin açığını aramak yerine daha çok top kovalamasına sebep olabilir. Ve eğer Galatasaray elindeki usta hücum elemanlarıyla Trabzon sahasına yerleşirse gol bulacaktır. Maç içerisinde skora göre takımların geçireceği değişiklikleri heyecanla bekliyorum. Çok zevkli ve bol gollü bir maç seyredeceğimize kesin gözüyle bakıyorum. Sadece Cimbomlu ve K. Fırtınalı değil tüm futbolseverlerin kaçırmaması gereken bir maç olacak.

2 yorum:

yürü güneşe dedi ki...

* Mavi'nin yanına bordo dükkanı süper olmuş bu arada:) Bu yaratıcılık bile Trabzon taraftarının havaya girdiğinin göstergesi.

Adsız dedi ki...

bordo-mavi fotoshop :p