22 Aralık 2009 Salı

FIFA / 2009 Ödülleri


FIFA dün akşam 2009'un en iyilerine ödüllerini verdi. Bu yıl kanserden hayatını kaybeden Sir Bobby Robson Fair Play ödülüne layık görüldü. Gelişim ödülü Çin'e, Başkanlık ödülü Ürdün Kraliçesi Rania Al Abdullah'a giderken yılın bayan futbolcusu ödülünü de son 3 yılda olduğu gibi yine Brezilya'lı Marta aldı.
.
Yılın oyuncusu olarak Messi'nin seçilmesi kimseyi şaşırtmamıştır. Sadece Xavi-Iniesta ortaklığı tek aday olabilseydi belki bu ödülü kapabilirdi. Messi de zaten ödülü bu iki isme ithaf etmiş.
.
Gecede 2009 yılının en iyi 11'i de ödüllerini aldı. Ortaya çıkan takım bu;
.
Casillas
Alves - Vidic - Terry - Evra
C. Ronaldo - Xavi - Iniesta - Gerrard
Torres - Messi

Bir süre önce biz de UEFA'nın seçimi için oyumuzu vermiş ve blogda bu seçime yer vermiştik. Ne kadarını tutturmuşuz diye merak ettim ve baktım.
.
Van der Sar
Zanetti - Vidic - Puyol - Evra
Hamsik - Xavi - Iniesta - Gerrard
Eto'o - Messi
.
Kaleci seçiminde haksızlık yapmış olabilirim, geçtiğimiz sezon Real Madrid'in azıcık da olsa şampiyonluk için umutlanmasında en büyük pay Casillas'ındı ve harika bir sezon geçirmişti. Sağ kanat seçimimde ise duygusal davrandığımı zaten söylemiştim.
.
Forvet tercihlerimiz de farklı olmuş, bence Eto'o FIFA yılın 11'inde olmayı kupa farkıyla Torres'den daha fazla hak ediyor. Savunmada ise Vidic'in yanında olması gereken isim bence kesinlikle Puyol olmalıydı. Herhalde FIFA Barcelona dominasyonunu abartmak istememiş.
.
Bu arada fotoğrafa bir kez daha baktım, futbolcu dediğin parantez bacaklı olur tamam ama Torres'in bacaklar sanki biraz abartı parantez.

Hiç yorum yok: