22 Nisan 2010 Perşembe

Bayern Munich 1-0 Olympique Lyon


Öncelikle unutmadan şunu söyleyeyim, Allianz Arena'da tüm tribünlerin dahil olduğu muhteşem bir koreografi yapıldı, kusursuza yakın bir gösteri oldu. Bayern'in girdiği hava ile bugün rahat kazanacağını düşünüyordum. Maça da iyi başladılar, ilk yarım saati en azından 1-2 farklı skorla önde kapatabilirlerdi. Her an gol atmalarını beklerken karıştığı seks skandalı ile maç öncesindede çok konuşulan Ribery'nin gördüğü kırmızı kart işin şeklini değiştirdi. Hakemin kararının tartışılacak hiçbir yanı yok, sadece tabanıyla vursa ya da biraz basıp bıraksa anlarım ama Ribery resmen Lopez'in ayağını çiğnedi. Takımından çok kendini yaktı, turu geçtikleri takdirde büyük bir ihtimalle finalde de oynayamayacak.
.
İkinci devreye başlarken Bayern'de Olic kenara geldi. Diğer gol ayağı Muller yetenekli ve takım için çok faydalı işler yapan bir adam ama ben Bayern taraftarı olsam bugün ona çok kaptırırdım. Çok önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Takım 1 kişi eksik oynarken benim tercihim Muller'i kenara alıp 3 ciğerli Olic'i sahada tutmak olurdu.
.
2. devrenin henüz başlarında Lyon'da da Toulalan, Sabri Ugan'ın söylemiyle "Thuğlahlağanh" ikinci sarı kartı gördü ve oyun dışında kaldı. Karar için ağır demek yetmez, bence direkt hatalı bir karar. Seyirci avantajı denen şey bunu da içine alıyor, Rosetti seviyesinde bir hakem bile etki altında kalabiliyor. Ayrıca kararda Schweinsteiger'in oynadığı tiyatronun da payı büyüktü, kurşun yemiş gibi düştü. Bu kart çıkmasaydı maç ne olurdu bilinmez, Lyon tarafı ne dese haklı.
.
Sayısal eşitlik sağlandıktan sonra oyunun kontrolü iyice Bayern Münih'e geçti. Belki bunaltıcı bir baskı kurup üst üste pozisyonlar yakalayamadılar ama her an gol atacaklarını hissediyordunuz. Hele ki takımda Robben gibi bir adam olunca her an ondan bir şeyler bekleniyor, herhalde takımının yaptığı atakların yarısından fazlası onun üzerinden gelişmiştir. 70. dakikaya girerken vurduğu şut da Muller'in kafasına da temas etti ve ağlara gitti. Robben'in futbol oynamak için inanılmaz bir isteği var, her an sanki uzun bir aradan sonra sahaya yeni çıkmış gibi oynuyor. Maçın 90. dakikası yaklaşırken kenara gelince de adeta çıldırdı. Aslında haksız da sayılmazdı ama tepkiyi biraz abarttı, Van Gaal da onun bu tavırlarına fena delirdi ki o da haklıydı.
.
Golden sonra Bayern ikinci gol için risk almadı ki ortada Şampiyonlar Ligi finali olduğu düşünülürse bu çok mantıklıydı. Deplasmana tek farkla da olsa gol yemeden alınan bir galibiyet ile gitmek büyük avantaj. Bayern Münih'in Fransa'da gol bulacağına inanıyorum ve o golü bulduktan sonra da turu vermeleri bence çok zor.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

muhteşem koreografiydi harika göründü

maç sıkıcıydı
Allah belanı versin star

beceriksiz müller

hayvan ribery

ve bayern 10 kişi kaldıktan sonra tribünlerin ıslıkları yuhlamaları. sanki 11.kişi onlar. sevdim alman tribünlerini.