15 Nisan 2010 Perşembe

Víctor Valdés Arribas


Bir süredir aklımdaydı, dün Pedro’nun golünden önce attığı pası gördükten sonra blogda ona bir yer vermek istedim. Ona hep en zayıf halka dedik, özellikle geçtiğimiz sezon o muhteşem takımda çok sırıttığını söyledik ama Victor Valdes bu sezon bambaşka bir kimliğe büründü. Artık komik goller yemiyor, kalede çok daha fazla güven veren bir görüntü sergiliyor. Bunun yanında zaten ortalamanın çok üzerinde olan ayağını kullanma yeteneğini de iyice geliştirdi. Barcelona onun sayesinde pas yaparken bir kişi fazla oluyor. Savunmada top sıkıştığında saniye düşünmeden ona top atılabiliyor, en zor yerde bile topu taça atmayıp takım arkadaşını bulabiliyor, orta sahadaki adamın ayağına bile topu atabiliyor. Bu sezon ileriye taşıdığı kalecilik yeteneklerinin yanında ayaklarına bu kadar hakim olması, Victor Valdes’i Barcelona futbolunun en önemli parçalarından biri ve o takım için en uygun kaleci yapıyor.

İtiraf ediyorum, ona zamanında çok küfür ettim ama artık Barcelona kalesinde olduğu için mutlu oluyorum. Victor Valdes henüz 28 yaşında ve bir şanssızlık yaşamazsa daha uzun yıllar Barcelona kalesini koruyacak. Takımının attığı her golden sonra beni bile ekran başında hırslandıran gol sevinçlerini yaşayacak..

6 yorum:

Pamukk dedi ki...

saçları uzun tipi nasıl oluyo acaba

hepkel hep kel

Arkhe dedi ki...

Buyrun, saçlı fotoğrafı daha fazla gibi;

http://images.google.com.tr/images?q=victor%20valdes&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7GGLR_en&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=tr&tab=wi

Pamukk dedi ki...

daha iyiymiş böyle çok itici ve yaşlı görünüyo
tşkler

SirEvo dedi ki...

İyi noktaya parmak basmışsın. Bu sezon cidden daha iyi. Pes'te de önümüzdeki sene arttırırlar özelliklerini, 70'lerdeydi dimi? :D

Arkhe dedi ki...

Valla özelliği kaç bilmiyorum ama gerçekten çok rezil goller yediği oluyor. :)

Doğan Kelleci dedi ki...

Hey gidi Valdes, nereden nereye!
Hakkındaki yargıları kırması kolay olmayacaktır belki ama yazıda da belirtildiği üzere bu sezon kendisini bir üst noktaya taşıdı.
Muhtemelen sezon sonunda en az gol yiyen kaleciye verilen Zamaro (sanırım adı buydu!) ödülünü de alacaktır.
Eski günlere hiç dönmemesi dileğiyle...