11 Nisan 2010 Pazar

Real Madrid C.F. 0-2 FC Barcelona


Maça yetişemeyeceğimi söylemiştim, planım dünya ile bağlantımı kesip maçı gece kayıttan izlemekti. Aslında başarılı oldum ama kendi mallığımı hesaba katmamıştım. Maç yayını bitti mi diye Ntv'ya açtığım anda Barcelona'nın kazandığını gösteren alt yazı suratımda patladı ve benim de skoru bilmeden maçı izleme planlarım suya düşmüş oldu. Kendi kendime golü kimin attığına dair sahte bir heyecan yaratıp, Messi olmasını dileyerek maçı izledim.

Beklendiği gibi iyi ve heyecanlı bir maç olmadı, Barcelona oyuna çok kolay hükmetti, rahat bir galibiyet aldı ve Real Madrid'in 15 maçlık Bernabeu serisine son verdi. Bu kadar rahat bir galibiyet beklemiyordum, Real Madrid'in hem 2-6 hem de geçen sezondaki ezici Barcelona performansı sebebiyle çok hırslı ve saldırgan bir futbol oynayacağını düşünüyordum ama bu saldırganlığı sadece maçın sonlarına doğru sürekli tekme atarken ve çirkeflik yaparken görebildik. Barcelona ise sanki bir orta sıra takımına karşı oynar gibi rahattı. Iniesta ve Zlatan gibi iki önemli isim olmamasına ve Real Madrid'in dinlendiği günlerde iki Arsenal maçı oynamasına rağmen Bernabeu deplasmanında kendi futbolunu hiç zorlanmadan oynayabildi.
.

Guardiola'nın tercih ettiği kadro beni şaşırttı, daha önce buna benzer bir diziliş gördüğümü hatırlamıyorum ama kazanan o oldu. Real Madrid'in iki kanadını da tamamen etkisiz hale getirdi, özellikle ilk devre neredeyse hiç pozisyon vermedi. Belki takım hücumda o kadar etkili değildi ama maçı izlerken Barcelona'nın her an golü bulabileceğini hissediyordunuz. Golün öncesinde Messi'ye bir faul yaptılar, maç içinde birkaç kez yaptığı gibi hemen ayağa kalktı, topu aldı ve oyuna çok hızlı başladılar. Xavi'nin muazzam pası sonrasında da Messi golünü attı ve bana büyük keyif veren o mükemmel gol sevincini izletti.

Barcelona 2. devre de maçı istediği gibi götürdü. Belki ilk devredeki kadar üstün değildi ama rakibe ne topu verdi, ne de bir fırsat. Maç oldukça düşük tempoda devam ederken ve Barcelona bol bol pas yaparken sahneye yine Xavi çıktı, savunma arkasına yine muhteşem bir top attı ve bu kez golü çok şık bir plase ile Pedro attı. Golden sonra Real Madrid maç boyunca yakaladığı en ciddi fırsatı buldu. Oyuna yeni giren Guti'nin harika ara pasında Van der Vaart kaleciyle karşı karşıya kaldı ama bu net pozisyondan yararlanamadı. O pozisyon gol olsa belki Real Madrid biraz dirilip Barcelona üzerinde baskı kurabilirdi ama olmadı ve maç aynen devam etti. Sonrasında Messi'nin kaçırdığı ya da Casillas'ın kurtardığı net pozisyonlar var, Barcelona Bernabeu'dan yine farklı bir skorla çıkabilirdi.


Maçın sonuna doğru Real Madrid'in tekme atmaya başlayacağını tahmin ediyordum. Ramos gerçekten vicdansız bir katil, son 10-15 dakika yaptığı çirkefliklerle kendini iyice rezil etti ve işin garibi bu adam atılmadan oyunu bitirebildi. Aslında tekmeler maçın sonunda başlamadı, buna sadece mağlubiyet siniri de denemez. Daha 30. dakikada faullerde 11-3 Real Madrid üstünlüğü vardı. Sadece işini yapıp futbol oynayan Barcelona yerine tekme atan, rakibini sakatlamak için faul yapan oyuncular bu sezonu mutlu bitirirse zaten çok yazık olur.

Ronaldo rezilleri oynadı, belki 20'ye yakın top kaybı vardır. Pique her pozisyonda onu bitirdi, hiç fırsat vermedi ama Ronaldo'nun da saçları kaşları falan güzeldi. Messi de beklediğim gibi çok öne çıkmadı ama golünü attı ve hatta hat-trick bile yapabilirdi. Maçın oyuncusu ise tabii ki Xavi, hakikaten bambaşka bir adam. Çok acaip bir futbol kafası ve o kafaya uyum sağlayabilen mükemmel ayakları var. Onu izlemek çok büyük bir zevk.
.

Bu maçta alınacak bir beraberlik bile Real'in işine yarayabilirdi. İkili averajda üstünlük Barcelona'da kalacaktı ama Real Madrid'in de ciddi bir fikstür avantajı vardı. Şimdi ise Barcelona'nın puan kaybetme kredisi var ki bu moral bozukluğuyla Real Madrid'in daha puan kaybetmesi de kimseyi şaşırtmaz. Maç öncesinde umarım 10 Nisan'da olacaklar 22 Mayıs'da olacakların teminatı olur demiştim, ilk görev başarıyla tamamlandı. La liga için tamam diyebiliriz, şimdi sırada Şampiyonlar Ligi var..

Hiç yorum yok: