29 Haziran 2010 Salı

Güney Afrika 2010 / 29 Haziran

Yeni Hollanda beklendiği gibi Slovakya engelini de aşarak Brezilya’nın rakibi oldu. Robben 11’de başladığı ilk maçta klasik gollerinden birini atarak takımını öne geçirince oyun iyice Hollanda’nın istediği formata döndü. Grup maçlarındaki kontrollü oyun Hollanda’ya maç kazandırıyordu ama bir üretkenlik sorunları olduğu da ortadaydı. Robben’in dönüşü bu açıdan çok önemli, onunla birlikte “yemeyelim, ne de olsa bir tane atarız” mantığı çok daha iyi işleyebiliyor. Bu Hollanda bizlere eskisi kadar keyif vermiyor ama kim bilir, belki de kupayı alacaklar. Adamlar da haklı, en keyifli futbolu oynayana kupa vermiyorlar. Grup maçlarında esip gürledikten, dillere destan bir futbol oynadıktan sonra ülkelerine elleri boş dönmekten onlar da sıkılmış.

Slovakya dün sahaya oldukça ofansif bir kadroyla çıktı, Hamsik neredeyse ön libero oynuyordu. Aslında geriye düştükten sonra Hollanda kalesinde buldukları pozisyonlar da var. Vittek biraz daha gününde olsa Hollanda problem yaşayabilirdi.

Hollanda gibi geçmişinden farklı bir görüntü sergileyen diğer takım olan Brezilya ise Şili karşısında beklenenden rahat bir galibiyet aldı. İlk devre sanki Şili oynadı ama golleri Brezilya attı gibi gözüktü ama bu Brezilya’nın gerçekten iyi, sağlam ve güçlü bir takım olmalarından kaynaklanıyor. Az hata yapıyorlar, futbolun doğrularını yerine getiriyorlar. İyi savunma yapıyorlar ve doğru zamanda doğru hücum ediyorlar. İlk gol Şili savunmasının hatasından gelmiş olabilir ama 3-4 dakika sonrasında attıkları ikinci gol gerçekten çok güzel bir goldü.

Şili bu kupanın en iyi hatırlanacak takımlarından biri oldu, turnuvaya renk kattılar. Hücum isteklerinden ve mücadeleden hiç vazgeçmediler. Hatalar yaptılar,bu hataların sonucunda saçma goller de yediler, eksik de kaldılar. Çok daha fazla gol çıkartabilecekleri maçları yanlış tercihler yüzünden kısır skorlar ile de bitirdiler ama neticede hep keyif vereni yapmaya çalıştılar. Hep iyi hatırlanacaklar ama onlar evlerine dönüyorlar, futbolun doğrularını yapanlar ise kupa yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Brezilya-Hollanda eşleşmesi belki çok gollü olmayacak ama çok çekişmeli geçeceği kesin gibi gözüküyor. Brezilya’nın savunma oyuncuları çok daha kaliteli isimler, yarı final yolunda Hollanda karşısında sanki bir adım daha öndeler.

Hiç yorum yok: