9 Kasım 2010 Salı

Beşiktaş 1-1 Kasımpaşa

Bu maçtan beklentiler çok farklıydı. Goller erken gelecek, Beşiktaş farka gidecek ve son dakikalar belki de Iverson tezahuratlarıyla neşe içinde geçecekti ama hem maç, hem de Beşiktaş’ın futbolu beklentilerin çok uzağında kaldı.

Beşiktaş ritmini kaybetti, oyuncuların form durumlarında büyük bir düşüş var. Sezonu erken açmanın bedelinin bir yerde ödeneceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar sert bir düşüşü beklemiyorduk. Takımın düşüşe geçtiği bu dönemde sakatlıkların da üst üste gelmesi Beşiktaş’ın tüm dengesini bozdu. Schuster’in rotasyon anlayışı da fayda etmedi. Rotasyon iyi güzel ama ben Beşiktaş’da oyuncuları rotasyona sokacak olsam ilk önce yaş ortalaması 33 civarında olan Aurelio-Guti-Ernst üçlüsüne bakarım ama Schuster bu bölgeye müdahele ederken rotasyona en ihtiyacı olmayan adamı, Necip’i kenara alıyor.

İlk devre ortada futbol adına hiçbir şey yoktu, bir ara baya uykum geldi. Beşiktaş’ın en azından maçın başında fizik olarak da düşmemişken Kasımpaşa’yı bunaltmasını bekliyordum ama ne maçın başında, ne de devrenin geri kalan bölümünde Kasımpaşa’yı zorlayacak bir baskı olmadı. Beşiktaş’ın 3 hücumcusu çok etkisiz kaldı. Holosko ve Nihat’un durumları zaten ortada ama Bobo da takım ile birlikte düşüyor. Dün formsuz zamanlarındaki o bilindik ağır haline geri dönmüştü. Bunun görev aldığı yer ile de ilgisi var, Nihat ortada oynarken Bobo’nun sola kaymasına ben de anlam veremiyorum ama yine de onda bir fiziksel düşüş olduğu görülebiliyor.


Devre arasında Schuster’in müdahelesi geldi, bence çok yanlış bir hamleyle Aurelio yerine oyuna Quaresma girdi. Ernst orta sahada tek başına kaldı ve normal olarak o biyonik halini devam ettiremediği için tek başına yetmedi. Bu değişiklik sonrasında ilk devre rakibini tehdit edemeyen Kasımpaşa gelmeye başladı. Çok hücumcuyla çok pozisyon bulunacak diye bir şey yok, Beşiktaş rakip üzerine daha fazla gitmek bir yana rakibi kalesinde görmeye başladı. 65. dakikada ekrana yansıyan istatistiklerde Kasımpaşa’nın 9 şutuna karşılık Beşiktaş’ın sadece 3 şutu vardı. Kasımpaşa’da hala Cenk İşler forma giyiyor olsaydı gol daha erken gelebilirdi. Cenk yoktu ama son 15 dakikaya girilirken Rüştü faktörü ortaya çıktı. Sezonun başlarında kaleci sıkıntısı yaşamaya en uzak takım olarak gösterilen Beşiktaş son maçlarda sık gördüğümüz gibi yine bir kaleci hatasından mağlup duruma düştü.

Bitime 15 dakika kalmasına rağmen Kasımpaşa’nın maçın sonuna kadar direnebileceğini sanmıyordum. Beşiktaş’ın bir şekilde golü bulacağını ve hatta öne bile geçebileceğini düşünüyordum. Yıldız oyunculardan biri çıkıp da bir sihir yaratabilirdi ama olacağı da en fazla bu işte. Yıldızlar sihir yaratırsa oluyor, aksi takdirde Beşiktaş galip gelmekte zorlanıyor. Bu kez ortaya çıkan bir yıldız değil şans faktörü oldu. Beşiktaş İsmail ile beraberliği yakaladı ve bizi çok acaip bir 10 dakikanın içine soktu. Ben golün neden iptal edildiğini anlamamıştım, penaltı pozisyonda da Nihat kendini yere bırakmış gibi geldi. Maç sonrasını fazla izlemedim ama duydum ki her iki karar da doğruymuş. Neticede Guti kötü bir penaltı kullandı. Fenerbahçe maçında çıkmayan top bu maçta kaleci tarafından kurtarıldı ve Beşiktaş iki puanı İnönü’de bıraktı.

Fikstürün iyi denk geldiği bu dönem Beşiktaş’ın toparlanabilmesi için önemli bir fırsattı ama Kasımpaşa karşısında bu fırsat kaçtı. Şimdi Galatasaray maçı öncesinde mutlaka alınması gereken 6 puan var, sonrasında da Galatasaray ve Bursaspor maçları üst üste gelecek. Yanlış hesaplamadıysam sıralamada üzerinde yer alan 7 takım ile de toplam 32 puanlık bir fark var. Kapanır mı? Çok net kapanabilir, bu ligde her şey olabilir ama Schuster’in hem kendisinde hem de takımında bazı şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Maç sonrası açıklamalarını izlememiştim ama duydum ve pek iyi bir görüntü vermemiş. Devre arasına minimum hasarla girmeleri gerekiyor. Beşiktaş yeni yapılanan bir takım ve puan olarak geride kalması normal şartlarda kabul edilebilir ama Guti ve Quaresma isimlerinden sonra Beşiktaş taraftarına bazı şeyleri kabul ettirmek hiç de kolay olmayacaktır.

Hiç yorum yok: