10 Kasım 2010 Çarşamba

Farkı Nedir?


Gündemde olması gerektiğinden az yer bulan menajer skandalına karışan isimlerin cezaları açıklandı. PFDK bu pisliğe bulaşan isimlerden Bülent Uygun'a 8 maç, diğer isimlere ise 4 maç ceza verdi.

Normal olarak ben de cezaları çok az buldum. Bizler uzun süreli hatta belki de sürekli bir lisans iptali beklerken PFDK sanki saha içinde kavga etmişler gibi bir cezayı uygun görmüştü. Ceza metinlerine bakmak için TFF web sayfasına girdiğimde ise bir kişi hariç tüm isimlere verilen cezaların devamının gelebileceğine dair bir cümle gördüm.

"İhlalin devam eder nitelikte eylem olmasından dolayı dosyanın gereği için TFF başkanlığına gönderilmesine karar verilmiştir."

Bu sanırım cezaların devamının gelebileceğini gösteriyor ve bu cümle 4 maç ceza alan futbolcular Koray Avcı, Murat Şahin, Ümit Karan, Volkan Arslan, Mehmet Sedef, Serdar Özkan, Mehmet Tahtaişleyen ve 8 maç ceza alan Fenerköyüspor antrenörü Tekin Aslıhan için kullanılıyor.

Soruşturulan tüm isimlerden farklı olarak sadece Bülent Uygun'un ceza metninde bu cümle geçmiyor. O bu işten sadece 8 maç ceza ile yırtmış gözüküyor, sebebini ise bilemiyoruz. Tüm isimler için ihlalin devam eder nitelikte olduğuna karar verilirken Bülent Uygun dışarıda bırakılmış.

Artık ağır abiler mi müdahele etti, yoksa daha yukarılardan mı bir emir geldi ya da gerçekten Bülent Uygun'un işlediği suçun niteliği diğerlerinden farklı mı bilemiyorum ama ona tüm isimlerden farklı bir ceza verilmiş olması insanın midesini bulandırıyor.

Bu basitçe geçiştirilecek, öyle birkaç maç ceza vererek kapanacak bir olay değil. Futbol Federasyonu dosya tamamen karara bağlandıktan sonra detaylı bir açıklama yapmak zorundadır. Belki biz de Bülent Uygun'un diğer isimlerden farkını o zaman anlarız.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

foto harikaymış

A dedi ki...

Burada bildiğim kadarıyla Bülent Uygun'un yırtmasının sebebi, menajerlik şirketindeki hissesini Ağustos sonunda devretmiş olması..

Yıllarca yap, 2 ay önce işi kağıt üzerinde(!) bırak, bırakmadan önce 25 futbolcu transfer et eski takımına, tüm herşey bittikten sonra federasyonun bunlardan haberi olsun. Neden acaba?

Haysiyetsizler!