13 Kasım 2010 Cumartesi

Ve Son..

Formula 1'de Kore yarışı öncesindeki duruma yer vermiştik. Tahmin ettiğimiz gibi çok heyecanlı ve sıradışı bir yarış olmuştu. İki Red Bull pilotu yarış dışı kalınca 25 puanı alan isim Fernando Alonso olmuş ve mükemmel geçen sezonun bitimine iki yarış kala şampiyona liderliğine yükselmişti.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Brezilya GP'de ise Red Bull takımlar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti. Son yarış öncesinde pilotların fazla risk alma şansları yoktu, özellikle ilk üç pilot için öncelik yarışı bitirmekti. Bu yüzden belki Kore GP kadar atraksiyonlu geçmedi ama yine de heyecanlı ve her an bir aksilik olacak diye diken üzerinde izlediğimiz bir yarış oldu.

Ve artık son yarışa geldik, bu hafta sonu Abu Dhabi'de bir dünya şampiyonu çıkacak. Pist çok acaip, çok güzel. Para ile yapılabilecek hiçbir şey eksik değil. Yarış sırasında gerçek anlamda şampiyonluk için mücadele eden 3 pilot olacak. 246 puanlı Fernando Alonso, 238 puanlı Mark Webber ve 231 puanlı Sebastian Vettel. Hamilton'ın işi ise mucizelere kalmış durumda, hatta ben rahatça ve keyifle "hiç şansı yok" diyebilirim.

Birçok ince hesap yapılıyor, bu hafta içinde çok şey konuşuldu. Özellikle iki takım arkadaşının, Webber ve Vettel'in nasıl bir yarış geçireceği çok merak ediliyor. Yarışı Vettel'in kazanması halinde Alonso'ya 4. olmak bile yetecek, Webber kazandığı takdirde ise 2. olmak İspanyol pilotu dünya şampiyonu yapacak. Kısacası işler baya karışık. Her şey olabilir, her sonuca hazırlıklı olmak lazım.

Sonuç ne olursa olsun 2010 Abu Dhabi GP mükemmel bir yarış olacak ve bu sezon kolay kolay unutulmayacak.

Ve umarım Pazar akşamı zirvede kırmızı araba olacak..




Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix
Yas Marina
Sıralama: 13 Kasım 2010 / 15:00
Yarış: 14 Kasım 2010 / 15:00
TRT 3

Not: Yarışın gün ışığında başlayıp spot ışıklar altında biteceğini de hatırlatalım..

Hiç yorum yok: