17 Kasım 2009 Salı

Medya


Canımı sıkan bir şey daha var. Pazar akşamından bugüne herkes olayları yorumluyor. Detaya inen de var, olaylara daha büyük pencereden bakmaya çalışan da. Yöneticiler suçlanıyor, nefreti körükledikleri söyleniyor. Evet yanlış değil, tabii ki suçlular. Dün Son Kale programında yöneticilerin yanında devletin de suçlu olduğu ve bu işi çözebileceği söylendi. Program boyunca sergiledikleri o bilmiş tavır sinir bozdu, ben de aptal gibi izledim. Aceto da bir yazı yazmış, bu tip olayların temelinde spor yapmayan halkın spor kültüründen uzak olmasının etkili olduğundan bahsetmiş ve işi devlete getirmiş.
.
Bunların karşısında olmak mümkün değil ama medyanın da aynaya bir bakması gerekiyor. Böyle bir şey yaparlar mı? Tabii ki yapmazlar. Kendilerinde hiç suç aramazlar. İki gündür hepsi konuşuyor, önüne geleni suçluyor ama bir kişi de çıkıp “bu olaylarda medyanın da payı vardır” demiyor. Normalde basketbola zorla en dip köşelerde yer verirken bu maç öncesinde dev puntolarla atılan “El Clasico” manşetlerini, maçın önemini olduğundan kat be kat fazla göstermelerini sorgulamıyorlar.
.
Herkes tu kaka, medya temiz. Onlar olmasa, iki gündür yaptıkları gibi suçluların üzerine gitmese her şey çok daha kötüye gider. Sağolsunlar, var olsunlar.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

Beşiktaşlı olarak kendi takımım olayın içinde olmadığı sürece özellikle fb-gs olaylarında çıkan bu olayları izlemekten keyif alıyorum. oh diyorum komedi gibi al eline çekirdeği oku, izle.
medya da böyle işte bunlardan nemalanıyor.

teq1 dedi ki...

ağzına eline sağlık ARKHE, çok güzel yazmısın