26 Kasım 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde 5. Hafta

A Grubu
Bordeaux 2-0 Juventus
Bayern Munich 1-0 Maccabi Haifa
.
Bordeaux bugüne kadar oynanan maçlar itibariyle Unirea birlikte yılın takımı. Bayern Münich’i iki kez yendiler, Juventus’a ise iki maçta sadece 1 puan verdiler. Dün Juventus’un beraberlik çıkartabileceğini düşünüyordum ama Bordeaux iki duran topla maçı kazanmasını bildi. Son maç haftasında Juventus İtalya’da Bayern Münich’i ağırlayacak, Almanların devam etmesi için kazanması gerekiyor ama bunu başarabilecek halleri de pek yok gibi gözüküyor..
.
B Grubu
Manchester United 0-1 Beşiktaş
Cska Moscow 2-1 Wolfsburg

.
Manchester dün kazanmak istedi, en azından yenilmezlik serisinin bitmesini tabii ki istemezlerdi. Son dakikalarda kalecinin bile gol araması da bunu gösteriyor ama maçın başında rakibi fazla hafife almışlardı. Belli ki mağlubiyete hiçbir şekilde ihtimal vermiyorlardı. Manchester tarafında bu sonuçta sahaya çıkan kadro kadar bence Old Trafford ortamının da etkisi var, maçın başından son 5 dakikasına kadar staddaki İngilizlerden çıt çıkmıyordu. Sanki bir hazırlık maçı oynanıyordu. Beşiktaş tarafında bu maçın özetini ise maç sonrasında zaten yaptım.
.
İngiltere’den çıkan beklenmedik 3 puandan sonra haliyle herkesin ağzında Wolfsburg ve CSKA maçları var ama iş işten geçti. İnönü’de 1 puan almış olsalardı ikinciliği kovalayacaklardı ama şimdi Avrupa Ligi’nde devam edebilmek bile çok zor olacak. Dün CSKA’nın kazanmasını beklemiyordum, yanıldım. Kazanmak için oynayacak bir Beşiktaş’a karşı İnönü’de sorun yaratabilirler.
.
C Grubu
Real Madrid 1-0 Zurich
AC Milan - Marsilya

Özetlerde yanlış duymadıysam Bernabeu’da hafif protesto vardı, herhalde oynanan futbol ve tek farklı galibiyet kimseyi memnun etmemiş. Milan ise öne geçtiği maçta Marsilya ile berabere kaldı ki Marsilya maçı kazanabilecek çok ciddi pozisyonlar da bulmuş. Aslına bakarsanız bu grupta da işler karışık. Marsilya sahasında Real Madrid’i yenebilir ama onları dışarıda bırakacak bir fark yakalamaları neredeyse imkansız. Bu olursa Milan’a Zurich deplasmanından alınacak bir beraberlik yetmeyecek. Real Madrid Fransa’dan puanla dönerse Milan’ı da yanına alarak gruptan çıkacak.
.
D Grubu
Porto 0-1 Chelsea
Apoel 1-1 Atletico Madrid
.
Bu grupta ilk iki belli oldu. Chelsea gruptan lider çıkıyor, Porto da ikinci. Atletico Madrid ile Apoel Avrupa Ligi’ne devam etmek için yarışıyorlar. Apoel Londra deplasmanına gidecek, Atletico Madrid ise sahasında Porto ile oynayacak. İki takım arasında bir puan fark var. Apoel de Beşiktaş gibi bir sürpriz imza atarsa Atletico Madrid’i sonunculuğa itebilir ama haliyle bu pek mümkün gözükmüyor.


E Grubu
Debrecen 0-1 Liverpool
Fiorentina 1-0 Lyon
.
Ve Liverpool Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Geçtiğimiz hafta Lyon deplasmanında son dakikalarda yediği golle işi zaten iyice zora girmişti. Aynı Lyon deplasmanda Fiorentina’dan puan çıkartamayınca umutlar bitti. Benim için üzücü olan tek şey haliyle sadece Liverpool’un elenmesi değil, o Liverpool’un Avrupa Ligi’nde mücadeleye devam edecek olması. Son hafta oynanacak maçlar lideri belirleyecek. Lyon averajla da olsa grup mücadelesini zirvede bitirir gibime geliyor.
.
F Grubu
Barcelona 2-0 Inter
Rubin Kazan 0-0 Dinamo Kiev
.
Bu haftaya kadar en beklenmedik işlerin olduğu ve hala en büyük sürprizlere açık olan grup F Grubu. Matematiksel olarak hala tüm takımların gruptan çıkma ya da dışarıda kalma şansı var. Barcelona’yı anlattık ki zaten o takım haricinde anlatacak fazla da bir şey kalmadı. Diğer maçta Rubin Kazan’ın kazanacağını düşünüyordum ama maç berabere bitti ve böylece Kazan büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Son maçta Inter’i yenmeleri gerekiyor. Mümkün mü? Nou Camp’da Barcelona’yı yendikten sonra imkansız denemez ama çok zor olduğu da bir gerçek. Inter kazanamadığı takdirde Barcelona’yı sahasında yenmesi durumunda 5. hafta sonunda dipte yer alan Dinamo Kiev gruptan çıkıyor ama bence olmaz. Zor da olsa iki dev takım gruptan çıkacak gibi gözüküyor.
.
G Grubu
Unirea Urziceni 1-0 Sevilla
G. Rangers 0-2 Stuttgart
.
Unirea’nın adını Bordeaux ile birlikte şu an itibariyle yılın takımı olarak anmıştık Rangers’a deplasmanda 4 golle yendikten sonra dikkatleri üzerlerine topladılar. Bu hafta ise Sevilla’yı tek golle geçtiler. Gol büyük kısmet, ortada hiçbir şey yokken ve çok rahat bir pozisyondayken Dragutinovic topu kendi ağlarına gönderdi. Bu gol başarılarını gölgelemiyor, neticede oynadığı 5 maçın sadece ilkinde deplasmanda gruptan lider çıkmayı garantileyen Sevilla’ya mağlup oldular. Kendilerini takip eden Stuttgart’a deplasmanda yenilmedikleri takdirde yola Şampiyonlar Ligi’nde devam edeceler, Avrupa Ligi ise zaten garantide.
.
H Grubu
Az Alkmaar 0-0 Olympiakos
Arsenal - Standard Liege
.
Bu grup da Zico’dan dolayı yakından takip ettiğim gruplardan biri, o hala aynı yolda yürüyor. Arsenal zaten beklendiği gibi lider olarak çıkmayı garantiledi. Zico’ya ise sahasında Arsenal’den alacağı bir puan yetecek. Standard Liege bir tarafta Avrupa Ligi mücadelesi verdiği ve 1 puan önde çıkacağı karşılaşmada Alkmaar’ı yenerse Avrupa Ligi’ne katılma hakkını kazanacak. Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek için ise Arsenal’in Yunanistan’da alacağı bir galibiyeti bekleyecek. Kalbim Zico’yla..

Hiç yorum yok: