24 Aralık 2009 Perşembe

Ayhan Tumani


İstenmeyen adam Tumani
.
Kendilerini sürekli eleştiren Daum’un yardımcısını takımda görmek istemeyen futbolcular Aziz Yıldırım’a dert yandılar.
.
Süper Lig’in ilk yarısını lider bitiren F.Bahçeli futbolcular, yardımcı antrenör Ayhan Tumani’yi takımda istemiyor. Teknik direktör Daum’un da tercümanlığını yapan Tumani’yle çalışmak istemediklerini yönetime bildiren oyunculardan Alex ve Emre de başkan Aziz Yıldırım’a bu konuda dert yandı.
.
İlk olarak Lugano ile toplantı salonuna elinde çayla girdi diye tartışan Tumani, ardından Kasımpaşa maçı sonrası futbolcuların sabrını taşırmıştı.
.
‘Sen muhasebeci misin?’
.
Öğrencilerini sert bir şekilde eleştiren Daum’un neden bu kadar sinirli olduğunu soran sarı-lacivertliler, Tumani’den “Milyon dolarlar alıyorsunuz. Oynadığınız futbola bakın. Bağırmakta haklı değil mi? Kazandığınız paralara bu futbol normal mi?” yanıtını alınca çılgına dönmüş ve “Sanane. Sen kulübün muhasebecisi misin? Paralarımızı mı hesaplıyorsun?” diye kükremişlerdi.
.
Ali CAN / VATAN - 23.12.2009 Çarşamba

****

Bu adamdan ne istiyorlar anlamıyorum. Bahsettiğim tabii ki futbolcular değil, Vatan Gazetesi. Adam sadece işini yapmaya çalışıyor ama onunla bile uğraşıyorlar. Tumani'nin Google'da tek başına bir fotoğrafını bulmak bile kolay değil, Daum'un yanında olmadığı karelerde ya futbolcuları özel çalıştırıyor ya da onları doğum günü kutlamalarında omuzunda taşıyor. Öyle kendi halinde bir adam işte. Kimseye bir zararı olduğunu sanmıyorum ama böyle bir adama bile kafayı takabiliyorlar. Her şeyi geçtim, ekmeğiyle oynuyorlar.

Şu haberde geçen cümlelere baktıkça sinirleniyorum. Pis herifler.

20 yorum:

Schumy dedi ki...

Tumani'ye de bir tane Türkçe tercüman lazım yalnız.

Ali#8 dedi ki...

hayir isin garibi sorsan Fenerbahce yillardir medyanin destegini arkasina aliyor derler utanmadan.. afedersin de bi gazete cikartip bu haberleri yazan karaktersizlerin anasi bacisi hakkinda yalan haber yayinlamak lazim hergun..

joe kleine dedi ki...

Bu bir pskolojik harp haraketi. Propagandayla rakibi karıştırmak, rakibi kamuoyuna karışık-kavgalı göstermek amaç...
Ve bu uğurda iş-meslek umurlarında değil...Kılıçla yaşıyorlar, kılıçla da ölünce şimdi arkalarında duranlar görünmez oluyor.

Unknown dedi ki...

Bu tarz haberler her takım için kötü gidişlerde çıkmıştır. Benim anlamadığım ya da komiğime giden şey demek daha doğru olur.

Adamlar haberi öyle yazıyorlar ki sanki kavga çıktığında oradaydı dinliyor ve not tutuyordu.

Hani bazı haberler vardır. Adnan Polat, Aziz Yıldırım'a telefonda "Naber Azizim işler nasıl" dediği öğrenildi gibi.

Şerefsiz sanki üçüncü hattan dinliyor.

Takma Arkhe bunları sana yakışmıyor

Arkhe dedi ki...

Takımın kötü gidiş durdu, bu haber eski değil daha dün çıkan bir haber. Artı takıldığım nokta Ayhan Tümani gibi bir adamı malzeme yapmaları, yoksa alıştık bunlara o ayrı..

peralta dedi ki...

vatan gazetesi ibretlik haberlere imza atıyor bu sene. hayal güçleri çok geniş.

Arkhe dedi ki...

Aa olur mu peralta, Vatan gazetesinin spor müdür hasta Fenerli ya hani, hayatta Fenerbahçe aleyhine çalışmaz..

Osman dedi ki...

kendisini bilmem, ama sunu diyebilirim ki, cok kötü bir tercüman ve zaman zaman cok büyük hatalar yapiyor cevirilerinde, ve bu da basinda gereksiz polemikler yaratiyor, örnegin besiktas maci sonrasi "emre yatsaydi bizim icin daha iyi olurdu" yanlis bir ceviridir, ve gereksiz tartismalara yol acmistir.

Arkhe dedi ki...

Ayhan Tumani bir tercüman değil, Almanya'da UEFA Pro Lisans Programını bitirmiş UEFA lisanslı bir teknik direktör ve Fenerbahçe yardımcı antrenörü.

Unknown dedi ki...

bu haberleri kafanıza takmayın allah aşkına. Medya futbolcusundan kondisyonerine herkesin ağzına laf koymaya bayılıyor. Bak mesela bugün www.internetspor.com adresinde ki haber:

Keita "Fener ilk ikiye bile giremez"

başlık bu!!!!

içini açıp okuyorum. Keita zaten Galatasaray şampiyon olacak demek zorunda. eee ikinci olacak olarak de beşiktaş olur fenerde üçüncü olur demiş adam.

sen bu başlıkla verirsen haberi, sonra içerk okumaktan hoşlanmayan ülkemizin %90'ı kin gütmeye başlamıştır bile.

Daha sonra Fener-Galatasaray maçlarından sonra biz artık küfür ve hoş olmayan görüntüler görmek istemiyoruz derler.

Sen ilk önce ince ince gazı ver sonra da böyle de....

Bu Tumani haberide fenerlileri kızdırmak Galatasaraylıları heveslendirmek için bir haber. Bunları tartışmaya ya da üzerinde kafa yormaya değmez be kardeşim

Arkhe dedi ki...

Internet gazeteciliği kaale almıyorum, umrumda bile değil ama burada bahsi geçen ülkenin en çok satan ulusal gazetelerinden biri ve bir süredir sistematik olarak Fenerbahçe düşmanlığı yapıyor.

Niye kafamı yormayayım? Kazım'ı bitirdiler işte. Tumani'yi de mi kovdursunlar? Kafayı yormayınca bu herifler taraftara Alex'i bile yuhalatabiliyorlar. Ben kafamı yorarım, böyle şeyleri de bloga koyarım. 3 kişi bile görüp, şerefsiz Vatan dese ve Tumani'ye karşı cephe almasa benim için kardır.

Zaten her habere takılmıyorum. 30 yaşındayım, bu ülkede spor medyasının nasıl çalıştığını ben de biliyorum. Ama ciddi gazetelerde geçen bazı haberlere ekstra takılıyorum.

Unknown dedi ki...

Kazım bitirilmeyi hak ediyordu. Hemde haberler çıkmadan bile önce.
En cok satan az satana bakacak isen Fanatik fotomac fotogol ne kadar fazla satıyor bir düşün.

Sen bilirsin kardeşim. bu haberi okuyup görenler Tumani'ye cephe alıyorsa zaten onları senin kazanma ihtimalin yok.

Arkhe dedi ki...

Ne demek bitirilmeyi hak ediyordu? Kimsenin yapmadığı neyi yapmış da bitirilmeyi hak etti? Bitirilmeyi hak edip etmediğine sen ya da sahtekar medya karar veremez.

Vatan bir spor gazetesi değil, büyük bir ulusal gazete. O yüzden bu blogda bir tane bile Fanatik, Fotomaç haberi göremez ama büyük gazetelerden örnekler bulabilirsin.

Fenerbahçe taraftarı Alex'i yuhaladı, daha ötesi yok. Medya 2-3 hafta onun üzerine oynadı, eşeledi, deşti ve en sonunda taraftarını oyuncusuna karşı cephe aldırdı. Futbol izleyicisinin, bu ülke taraftarının nasıl bir kafa yapısında olduğunu, bir paçavrada yazılanlar ile neler yapabildiğini bilmiyor musun?

Onlar istediklerini yazsınlar, istedikleri gibi insanları kışkırtsınlar ve biz de "aaa ne de olsa medya böyle canım, ciddiye almayıp geçin" diyeceğiz he?

Sen öyle yap. Ben yapmayacağım.

Patasana dedi ki...

Kimse kötü oynadığı için bu bahaneler öne sürülerek bitirilmeyi hak etmez!!! O insiyatif sadece Daum' a aittir. Ahlaksız medyaya değil. Kaldıki ne kadar kelepçe, parti vs. varsa iyi oynamaya başladıktan sonra çıktı piyasaya...

Unknown dedi ki...

Valla bu haberleri tek vatan gazetesi yazmadı, tüm gazeteler yazdı.
Ve evet Kazım bitirilmeyi hak ediyordu. Kimsenin yapmadığı ne mi yaptı, yok artık... Galatasaraylı olduğıum için olaya yanlı baktığımı düşünebilirsin belki ama, Kazım kadar lakayıt, işini ciddiye almayan, karşısında ki rakibi, küçümseyen başak adam var mı?

Tabi ki sen istediğin gibi davranabilirsin, ama Pascal'ın hareketi onu nasıl bitirdiyse, Önder Turacı'yı bugün yönetiminiz neden gönderiyorsa
Kazımda gönderilmeyi hak etti.

Fenerbahçe taraftarı Alex'i yuhaladı ise sen medyayı değiştirmeye çalışma taraftarını eğit. Zaten bunu Aziz Yıldırım çok iyi şekilde yapmaya başladı. Internet sitenizde haberlerin doğru ve yanlışlığı yayınlanıyor, bence çok iyi bir uygulama.

Haaa tek eksikleri var yönetime bile yalan söylemeyen AHLAKLI bir sporcu.

Arkhe dedi ki...

Şımarık ve lakayıt. Kesin biletini hemen gönderin. 22 yaşında olması önemli değil, hemen bitirin.

Hı hı, oldu.

Pascal'ın gönderilmesi de hataydı ki bunu Beşiktaşlılar hala dile getirir. Önder gönderilmedi ki gönderilse bile onun gönderilme sebebi çok başka şeyler.

Peki Emre, yılbaşından sonra taraftar eğitim kursu açıp ücretsiz eğitim vermeye başlıyorum. Bu muhteşem fikir için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Madem harcamak istemiyorsun yönetim olarak arkasında dur adamın.

Aaaa doğru yönetim onu da yaptı ama daha sonra Kazım'ın yönetime söylediği yalanlarda ortaya çıktı.

Önder affedilmiş...sebepler çok farklı diyorsun aslında sebepler aynı "İŞİNİ ciddiye almamak değil mi?"

Taraftar eğitim kursu konusunda başarılar sana... Her zaman fikir veririm ayıp ediyorsun kardeşim.

Valla fener taraftarının da kazım'a bakışı belli, aaa onun sebebi sadece VATAN gazetesi ve taraflı medyaydı. Pardon

Arkhe dedi ki...

Emre kafan gidip geliyor galiba. Ben bitirilmeyi hak etmişti demene karşı çıktım, şimdi gelmiş yönetim olarak arkasında dur o zaman diyorsun.

Önder'in gönderilme sebebi salt gece eğlencesi değildi. Zico-Moskova-Kontrat-Menajer-Tazminat kelimeleri sana bir şeyler
hatırlatmıyorsa Google'ı dene derim.

Vallahi Vatan gazetesinden farkın yok. Çok iyi bir gazetecilik kariyerin olabilirmiş.

Unknown dedi ki...

kafam gıdıp gelmıyor.
ben yönetici olsaydım kırk kez kovardım. Özellikle yönetime yalan söyledikten sonra...

yok sen hala yaptıgında bır sorun yok dıyorsan dur arkasında

Onder konusunda da adamı sen tum bunlara ragmen affettın ve hatta ılk 11 de maca cıkardın

sımdı son damla olarak gosterılen sen IS AHLAKI eksıklıgı

valla Gazetecılık karıyerım olsaydı keske ama beceremem kı

sadece su soruyu sorayım sana o zaman konuyu kapatayım.

Sence Kazım'a karsı nasıl davranılmalı o zaman?

Arkhe dedi ki...

Kafan gidip geliyor çünkü konuyu bir orasından bir burasından tutuyorsun.

Konu Vatan gazetesinin Kazım'a yaklaşımı ve sen buna istinaden Kazım'ın bitirilmeyi hak ettiğini söyledin. Ben de buna senin, benim ya da Vatan gazetesinin karar veremeyeceği şeklinde cevap verdim.

Şimdi gelmiş yönetim ne yapmalıydı, yönetimin kovması doğrudurlara geçtin. Konu Kazım ve Fenerbahçe forması altında yaptıkları olsaydı ben fikirlerimi o yönde söylerdim ki blog arşivinde bu konuda yazdığım şeyler var, oradan okuyabilirsin. Ama burada konu o değil.

Önder ve tazminat olayı daha birkaç hafta önce ortaya çıktı, sezon başında değil. Gece karıştığı olay da tuzu biberi oldu. He gönderildi mi? Hayır.

Tekrar ediyorum. Burada konu Vatan gazetesinin özellikle son haftalarda Fenerbahçe ve Kazım aleyhine yaptığı kasıtlı haberlerdir, Kazım'ın Fenerbahçe forması altında yaptıkları ve buna karşı Fenerbahçe yönetiminin takındığı tavır değil.