24 Aralık 2009 Perşembe

Buruk Dönüş..

.
Söylentiler çok uzun süredir devam ediyordu ama bana bir şekilde bu iş olmayacak gibi geliyordu. Dün resmi açıklamalar yapıldı ve Michael Schumacher önümüzdeki sezon Mercedes GP ile, daha doğrusu yine dün açıklanan anlaşma sonucunda ortaya çıkan Mercedes GP Petronas takımı ile yarışacak.
.
Bir şeyler yazmak için bir fotoğrafını görmek istiyordum, ne hissedeceğimi merak ediyordum. Karışık duygular işte. Dönmesine çok seviniyorum ama kırmızı otomobilin yanında geçip gidebileceği düşüncesine takılıyorum. Muhtemelen sezon boyunca yarışları böyle karışık duygularla izleyeceğim. Onunla kapışırken Alonso’dan nefret ederdim, şimdi ise İspanyol pilotu ona karşı desteklemek durumunda kalacağım.

Aldığı para onun standartları için çok az ki zaten dönüş kararı hakkında kendi web sitesinde yaptığı açıklamada asıl sebebin bir Alman takımında yarışmak olduğunu söylüyor. Eski dostu Ross Brawn faktörünü ve takımın da yeterince iyi olduğunu düşününce bu dönüşte paranın bir etken olmadığı rahatça anlaşılıyor. Konuşulan başka şeyler de var. Yeni FIA Başkanı Jean Todt ve onun Malezya ilişkileri, Petronas markası ve Mercedes 'i bir araya getirip ortaya dökülen teoriler var ama ne kadarı doğrudur bilemiyorum.
.
Mercedes McLaren’den ayrıldı ve Brawn GP’yi satın aldı. Yani Schumacher yıllardır Ferrari’nin en büyük rakibi olan takıma gitmiyor. Ross Brawn, Michael Schumacher ve Mercedes markası çok güçlü bir takım oldu. Henüz araçlar bile ortada yokken konuşmak erken ama herhalde sadece en çok ilgi toplayan takım değil, şampiyonluğun da en büyük adayı olacaklar. Formula 1’e yarayacağı da kesin, düşen ilginin artacağı ve güzel bir sezon geçireceğimiz çok açık. Belki Türkiye için de faydalı olur. Bu sene iyi seyirci gelir de İstanbul F1’i kaybetmez.

Şampiyon olmasını isteyemiyorum ama olursa üzülür müyüm onu da bilmiyorum. Kariyerine leke sürecek bir sezon geçirmesini ise hiç istemiyorum. Şampiyon olmayı başarırsa tarihin en büyük pilotu olduğu herhalde tartışılmaz ama diğer tarafta da Ferrari var, bilemiyorum işte. Ama en azından yarış kazandığında, onu yine podyumun en üstünde deli gibi sevinirken gördüğümde sanırım üzülmeyeceğim..

Keşke kırmızı arabaya dönseydi ama olsun.. Onu çok özlemiştik.. Her şeye rağmen, hoşgeldin The Rain Master..

5 yorum:

Pamukk dedi ki...

Şumi geri döndü ve kırmızı arabada değil!
büyük hayal kırıklığı benim için.
alonsoyu sevmiorum
şumiyi seviyorum
mercedesi sevmiyorum
ferrariyi seviyorum

napıcam ben şimdi höf

Sinan Kolat dedi ki...

Schumacher doğrusunu yaptı. Bir kere başında Ross Brawn var, Domenicali gibi yetersiz biri değil. Ayrıca onu Formula 1'e çıkartan mercedes'e de bir gönül borcu vardı, bunu kapıyor. Iyi de yapıyor, eğer Schumi Ferrariye gelseydi şu anki kadar yıldız dolu bir grid görmezdik. Seneye Schumi, Alonso, Hamilton, Vettel yanyana ve hepsi farklı takımda. Süper heyecan verici.

Bu arada email attım ama geldi mi bilmiyorum, bi motorsporları (genelde f1) blogu açtık bekleriz. pitgirisi.blogspot.com

Reklamı sevmem ama senin (ve bu yazıyı merak edip okuyanların) ilgisini çekebileceğini düşündüğüm için söledim.

Teşekkürler

Arkhe dedi ki...

E-mail gelmemişti, teşekkürler. İzlemeye aldım.

Ferrari isteği sadece duygusallık ve biraz da onu başka takımda görmeyi kabul edememek. Schumacher tarafından bakınca doğru bir karar olduğu ortada.

Öyle ya da böyle, iyi ki döndü diyebiliyorum..

Sinan Kolat dedi ki...

öyle, ferraride olmamasının duygusallığı var ama napacaksın, ben de yine de memnunum

Patasana dedi ki...

En büyük rakip hep Mercedesdi. Onları sevmeme nedenim sadece rakip olması değil pilotlarınıda (Kimi dahil) hiç bir zaman sevmedim. Mclaren olmasada, işin baında Ross Brawn olsada vs. vs. bu takıma sempati duymayacağım. Bir yerde de Schumacher var. Düşünebildiğim en iyi senaryo her yarışta 3. olmasıdır...