18 Aralık 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi Kuraları / Son 16


Asıl çocukların da kuralar çekildi. İlk bakışta göze iki Milano takımının çektiği şanssız kuralar geliyor. Inter'in zaten Şampiyonlar Ligi'nde çok ilerleyebilecek bir durumu yok, yetmezmiş gibi sürekli zor kuralar çekiyorlar. Bu kez de Chelsea geldi. Ancelotti San Siro ile, Mourinho da Stamford Bridge ile hasret giderecek.
.
Stuttgart - Barcelona
Olympiakos - Bordeaux
Internazionale - Chelsea
Bayern Münih - Fiorentina
CSKA Moskova - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Porto - Arsenal
Milan - Manchester United
.
Chelsea-Inter eşleşmesi dışında ilginç buluşmaların olduğu başka eşleşmeler de var. Beckham'ın transferi kazasız belasız gerçekleşirse o da Old Trafford'a ayak basacak. Benzema eski takımı Lyon'a karşı oynarken Toni'nin Fiorentina karşısına çıkması pek mümkün gözükmüyor, herhalde bu saatten sonra Bayern'de kalmaz.
.
Barcelona-Stuttgart haricinde diğer eşleşmeler bence bütün sonuçlara açık, her takım rakibini eleyebilecek güçte. Bu kuranın beni en çok mutlu eden tarafı Zico'nun şansı oldu. Bordeaux'u da geçsin ve gidebildiği kadar devam etsin.

Maç tarihlerinde bu sezon değişik bir uygulama var. Maçlar 4 haftada oynanacak. İki ilk tur maçları 16-17 Şubat'da, diğer iki maç da 23-24 Şubat'da oynanacak. İkinci maçlar ise 9-10 Mart ve 16-17 Mart tarihlerinde oynanacak. Sevdim bunu, daha çok maç izleyeceğiz.

4 yorum:

Pamukk dedi ki...

ballı barcelona
bordeaux
chelsea
bayern
sevilla
real madrid
arsenal
man u

Eren dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'nin en çok puan toplayan takımını çekmek (hem de zor gruplarından birinde) Zico için bence hayırlı bir kura olmasa gerek.

Manchester da geçen hafta çıplak gözle izlediğim ve Bursaspor'dan daha güzel top oynamayan Milan'ı çok rahat geçecektir, aynen Barca gibi.

Arkhe dedi ki...

Bordeaux'un bu aşamaya kadar yılın takımı olduğunu daha önce söyledim. Kağıt üstünde gruplardaki sıralamaya baktığında Bordeaux'un düz mantık ile en azından yarı final yapması gerek bile diyebiliriz ama bu noktadan sonra işin içine kadro kalitesi giriyor. Böyle baktığımda da Zico için grup birincileri arasından Fiorentina ve belki de Sevilla'dan sonra gelebilecek en iyi takımı çektiğini düşünüyorum. Zico'nun şansı derken kast ettiğim şeker gibi kura çektiği değil Barcelona Chelsea, Manchester United, Real Madrid ve Arsenal'dan kurtulmuş olması..

MizahiGeveze dedi ki...

Milan Manchester ı elerse kisme şaşırmasın