10 Aralık 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde 6. Çarşamba


Sıkıcı bir Şampiyonlar Ligi gecesiydi. Bu yüzden tek tek her grubu yazmayacağım, geceden ve özetlerden aklımda kalanları kısa kısa yazayım.
.
Gecenin bombası Sinan Bolat oldu. Skoru takip ediyordum, son dakikada golünde onun adını görünce şok oldum. Bu arada attığı gol de çok güzel, mükemmel bir kafa vurmuş. Gol sevinci de muhteşem. Youtube linkini bir alttaki gönderide vermişlerdi. Golün dışında önemli kurtarışlar da yapmış. Şampiyonluğu getirmişti, şimdi de Avrupa Ligi’ne götürdü. Aynı zamanda ülke puanlarında rakiplerimizden olan Hollanda’nın bir takımını da dışarıda bırakmış oldu.
.
Sinan’dan sonra benim için gecenin en önemli olayı ise Zico’nun yoluna beklendiği gibi devam etmesi oldu. Beraberlik yetiyordu, Arsenal karşısında kazandılar. Başkanın belki her hatasını affedebilirim ama Zico ile yolları ayırmasını affetmeyeceğim. Belki de o hamle Fenerbahçe tarihini tersine çevirdi. Neyse..
.
Bir diğer önemli sonuç da Anfield Road’dan geldi. 90’da Gilardino attı, Marsilya yerine Liverpool’u Fenerbahçe ve Galatasaray’ın muhtemel rakipleri arasında gönderdi. Çıkacağı varsa çıkar, bu tur ya da bir tur sonrası fark etmez.
.
En sona assolist olarak Barcelona kalmış olsun. Aynı şeyi daha önce de söylemiştim, bu oyuncu kadrosu ve başlarındaki adam o kadar sevilesi bir takım oluşturuyorlar ki, hepsi bir şekilde Real Madrid’e geçse en azılı Madridista ben olurum. Barcelona maçlarını izlerken artık zorlanıyorum, her faulde içim gidiyor. Birine bir şey olacak diye korkuyorum. Zaten Kiev’lilere de çok küfür ettim, çok kasti tekme attılar. İyi ki elendiler, beter olsunlar. Messi'nin fazla frikik golünü hatırlamayız, ben oradan Xavi ortalar diye bekliyordum ama Messi çok şık bir gol attı. Ronaldo'ya da selamını gönderdi.
.
Dinamo Kiev-Barcelona maçı aynı zamanda Xavi ve Shevchenko’nun kariyerlerindeki 100. Şampiyonlar Ligi maçıydı. Xavi golünü de attı, çok güzel oldu. Vay be, 100 maç oynamış. Bu adam bana hala genç geliyor. Ya da ben gerçekten yaşlanıyorum.
.
Inter, Lyon, Sevilla ve hatta Stuttgart da beklendiği gibi kazanarak yollarına devam ettiler. Unirea’nın rüyası Almanya’da ilk 10 dakikada gelen 3 gol ile sona erdi.
.
Şubat ayının ortasına kadar Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalacağız. Asıl mücadele o zaman başlayacak. Ama tabii ki öncelikle 18 Aralık’da, yani haftaya Cuma, her iki kupanın da kura çekimi yapılacak.
.

1 yorum:

Arkhe dedi ki...

Sinan Bolat'ın getirdiği şampiyonluğun videosu da burada var;

http://www.dailymotion.com/video/x9dkev_jupiler-pro-league-bilan-de-la-sais_sport