11 Aralık 2009 Cuma

Suç ve Ceza


Fuck you ya da Fuck off = 4 maç
.
GALATASARAY A.Ş. sporcusu MUSTAFA SARP'ın, müsabakadan sonra sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Mustafa Sarp'ın hakemin yüzüne de, arkasından da ettiği küfürleri hep beraber televizyondan izledik. Küfürler Türkçeydi, dudak okuma uzmanı değiliz ama en basitinden "A.. K... çocuğu" çok rahat anlaşıyordu. Yukarıdaki fotoğraf bile bazı şeyleri anlatıyor.

O küfürler yok sayıldı ve Mustafa Sarp'a sadece maç sonrası söylediklerinden dolayı 1 maç ceza verildi. Yüzüne edilen küfürleri hakem raporuna yazmadığı için ceza almadı diyelim ama arkasından ettiği ve görüntülere giren küfürler de var. Kazım'a verilen cezanın emsallerine göre fazla olduğunu söylediğimde yorumlarıyla itiraz edenler olmuştu. Bunu savunabilecek, bu kararın da doğru olduğunu iddia edecek kimse var mı merak ediyorum.
.
Verilen cezayı eleştiremiyorum, meğer ortada bir suç yokmuş..

14 yorum:

stalker dedi ki...

hakemin küfürleri duymazdan gelmesi çok vahim. bjk-fb maçının yardımcı hakemi cesurdu mesela, 4 kere kazım'ı at dedi f aydınus'a. bu lavuk suratına edilen küfürleri duymazdan geldi. raporuna yazsa zaten büyük çelişki olurdu. birader niye kırmızı kart çıkarmadın o zaman deyu basarlardı 3-4 ay cezayı kendisine.

tr ligleri her zaman çifte standartın kralına tanıklık etmiştir. dönem dönem özneler değişiyor sadece.

firat selcuk dedi ki...

goruntuyle ceza verilecek olsa sene basından beri lig genelinde 17 takımın oyuncularında toplam olarak en az 60-70 maclık men cezası bulur getiririm ben sana.. gorulmeyen tekmeler, dirsekler, yumruklar.. neler neler..

ne yazık ki bizim ulkede mac goruntuleri cok sıradısı bir olay olmadıkca kullanılmıyor..

Alper dedi ki...

ortada federasyon, mhk bırakmayan aziz efendiye verilen "maçını orda değil şurda izlermisin" cezasının* yanında suç-cezadan bahsedilmiş..

sinek valesi dedi ki...

Saraçoğlu'ndaki Galatasaray maçı öncesinde çıkan tartışmada Christian ve Arda birbirine dalaşırken Arda'nın ettiği küfür de (yanlış hatırlamıyosam "akıllı ol, ananı s.kerim" idi) lig tv tarafından örtbas edilmişti, yani o olaydan bahsederken Arda'nın küfür ettiği görüntü makaslanmıştı. Yine bir başka maçta da Ayhan hakemin dibinde ana avrat sövüyodu ama hakem görmezden geliyodu. ya aslında umrumda bile değil Kazım'ın 4 maç yemesi veya Mustafa Sarp'ın 1 maç ceza alması. Fener'den de zorla bıktırdılar zaten. Ama yayıncı kuruluşun gayreti veya bi başka hakemin burnunun dibinde edilen küfürlere 3 maymunu oynaması rahatsız edici. yoksa Kazım 1 maç yese onun yerine Mustafa Sarp 4 maç yese nolur, yemese nolur...

ha bu arada, burası Türkiye, aynı cart curtlar vakti zamanında Fener'in lehine de yapılmış olabilir. lütfen birileri gelip de "ama zamanında hede hödö" demesinler lütfen.

Arkhe dedi ki...

@stalker
Çok kısa bir süre içinde böyle farklı uygulamalar olunca insan daha bir rahatsız oluyor. Mustafa'ya çıkacak cezayı özellikle bekliyordum ama bu cezanın maç sonu demecinden dolayı verileceğini hiç tahmin etmiyordum.

@Franchi

Evet dediğin doğru ve bu da çok sıradışı bir olay. Emre'nin Cangele'ye yaptığı hareket görüntülerden 3 maç ceza aldı, Bilica'nın Arda'ya vurması da görüntüler sebebiyle cezalandırıldı.

Mustafa Sarp'ın bir kez de değil, dakikalarca hakeme ana avrat küfür etmesi de bence en az yukarıda verdiğim örnekler kadar sıradışı..

@Alper
Evet.

@sinek valesi

Kazım'a verilen ceza birçok Fenerbahçeliyi mutlu etti, beni de üzmediğini söyleyebilirim ama yine de insana batıyor.

Evet burası Türkiye. Evet zamanında Fenerbahçe lehine de bunlar yapılmıştır. Canı yanan o zaman nasıl sesini çıkardıysa ben de şu an "haklı" olarak sesimi çıkartırım..

Adsız dedi ki...

Sevgili sinek valesi

Ardanın küfür ettiğini bir siz gördünüz. Hiçbir kanalda yokken bu görüntüler siz olduğunu idda ediyorsunuz . Komik olmuş. Ayrıca kazım gibi gidip yüzüne küfür etmiyor mustafa sarp.

ha bu arada, burası Türkiye, aynı cart curtlar vakti zamanında Fener'in lehine de yapılmış olabilir. lütfen birileri gelip de "ama zamanında hede hödö" demesinler lütfen.

demişsin. demişsin de o zaman böyle saçma sapan yorum yapmayacaksın.

Patasana dedi ki...

Ben artık bunlarla uğraşmamaya karar verdim. Bu masonlar nasıl bir lobi oluşturdularsa önüne geçemiyoruz. Biz şampiyon olalımda bırakalım onlar yırtınsın. Yok offside dı, yok Keitayı ağlattılar diye. Ettikleri küfürlerde başarımıza veryansınları olsun. Bak Alper başlamış mesela. Demekki Mustafa Saprın cezasını ağır bulmuş. Bunlar bunu yaptığı sürece yakında federasyon ceza niyetine Aziz Yıldırımı ilk 11 oynattırır...

Tuner dedi ki...

çocuğu'nun ya"cu"sunu söylerken ya da "ğu"sunu =)

Unknown dedi ki...

Face e yazmıştım buraya da yazayım...

Madem görüntülerden ceza verilecek Alex de bir çok maçtan sonra ceza alması gereken oıyunculardan biri. Portekizce ne dediğini bilmeyen yoktur herhalde.

o yüzden şu yazının amacı ne merak ettim...

Ayrıca Sarp ettiği küfürden değil maç sonrası "Birileri konuşunca böyle oluyor" dediği için ceza aldı.

Tabi birilerinin kuyuruğuna bastı. o yüzden....

Arkhe dedi ki...

@Emre

Emin ol Portekizce de İngilizce gibi biraz bilinen ve anlaşılan bir dil olsaydı Alex küfür edince ceza yerdi. Küfür eden birçok oyuncu oluyor ama Mustafa Sarp kadar uzun süre, üzerine basa basa, aleni olarak küfür edeni fazla olmuyor.

Yazının amacı tepki vermek. Hakeme küfür eden bir oyuncu 3, bir diğer oyuncu 4 maç ceza alabiliyorken çok daha ağırını uzun uzun eden adamın ceza almamasına tepki vermek.

Sarp'ın küfürden ceza almadığını yazdım zaten, kaçırmışsın. "Birileri konuşunca böyle oluyor" dediği için de almadı, hakemleri eleştirdiği sözlerinden dolayı 1 maç ceza aldı. He işin garibi o ceza da bence yanlış.

Ne büyük adammış be Aziz. Kendine laf attılar diye Sarp'a ceza aldırmış.

Ama kendi futbolcularına 3,4 verilen cezalara bir şey yapamamış..

Adsız dedi ki...

Merak ettiğim için soruyorum. Bu ülkede Fenerbahçe dışında yayıncı kuruluşun maç içi görüntülerinden dolayı ceza alan var mı?

Arkhe dedi ki...

Ben hatırlamıyorum, sanırım yok..

Patasana dedi ki...

"Ben hatırlamıyorum, sanırım yok.."

Bu cümle yeterli bir açıklama olur sanırım bir çok kişiye. Benim anlamadığım nasıl bu kadar aleni bunu yapabiliyorlar. Arkenin hep söylüyor. "digiturkün Emre kamerası var"...

Griffith dedi ki...

Ne çok renk körü varmış be kardeşim.Hemen üşüşmüşler.Yukarda Sarp'ı bir şekilde savunmaya çalışan arkadaşlar allah rızası için bir hayal etsinler bakalım. Hakemin suratına "a... k... çocuğu" diyip üstüne bir de formasını parçalayan Kazım ya da Lugano olsaydı buraya ne yazıyor olurdunuz???

"Hakemin yüzüne küfretmedi ki" diyen bile çıkmış yahu.Elinizi vicdanınıza koyun biraz. Bugüne kadar TSL'de görüntülerden ceza alan ya 5 ya 6 futbolcu oldu. Bunların hepsi de Fenerbahçeli futbolculardı.Yaptıklarının da Sarp'ın yaptığından eksiği vardı fazlası yoktu. Federasyonun verdiği/vermediği cezalar konusunda ciddi bir çifte standart söz konusu.Çoğu da Fb aleyhine.Arasalar her hafta 60-70 tane görüntü çıkar yazmış biri. O zaman ya 70'ine ceza versinler ya da hiçbirine ceza vermesinler. Nasıl savunacağınızı şaşırdınız bu saçmalığı.