28 Nisan 2010 Çarşamba

FC Barcelona 1-0 F.C. Internazionale


Dünyanın en iyi ve en güzel takımı kaybetti..
.
Keşke bu şekilde kaybetmeseydi, keşke Inter finali ilk maçta olduğu gibi "futbol oynayarak" alabilseydi. O zaman ben de yıllardır Barcelona ile beraber en sevdiğim takım olan Inter'i o finalde daha coşkulu destekleyebilirdim..

Bir de lüften kimse bana savunma futbolu, taktik ya da deha gibi şeyler anlatmasın, ben daha önce bu kadar çirkinlik görmedim. Hakem de bu çirkinliğe çok müsade etti, oyunun tempo kazanmasına hiç izin vermedi ve bence golün iptal edilmesi de hatalı bir karardı. Inter tarafında tek takdir edeceğim savunma yetenekleri zaten çok üst düzeyde olan futbolcuların gol yememek için verdikleri insanüstü mücadeledir. Keşke biraz daha temiz kazansalardı..
.
Finale kim çıksa üzülmem diyordum ama tadım çok kaçtı. Böyle bir şans bir daha gelmez..

9 yorum:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

İnter doğruyu yaptı şimdi. Haksız yere oyundan atıldı Motta, interin tek çaresi buydu. İlk maçta 5 tane atsalardı keşke barcelona'ya. neyse inter yendi finalde artık. ama bayern münih kupayı bırakmaz gibi.

Adsız dedi ki...

evet inter açılsın 4 yesin mutlu olalım. yaşasın yan pas.

Adsız dedi ki...

İnter'i morinyo ve Eto geldiğinden beri severim. Bundan önceki yıllarında maçlarını izlemeye tahammül edemezdim. Lig maçlarına asla bakmazdım. ŞL maçları keza keyifsizdi.
Ama şu son iki yılda bir teknik adamın takıma neler katabileceğini gösterdi bize Morinyo.
Gönül isterdi ki bu iki takım ŞL finalinde karşılaşsın ama aynı gruptan çıktıkları için karşılaşmaları kaçınılmazdı.

Kim kazanırsa kazansın finalde destekleyeceğim iki takımdan biriydi.

Barça'nın futboluna ise sözüm yok. Harbiden şu futbolunu izleyenler çok şanslı; çünkü bir daha böyle bir takımın yeryüzünü onurlandıracağını sanmıyorum.


Finalde gönlüm İnter'den yana...

timlastik dedi ki...

Valla oyunu çirkinleştiriyor denilen Inter karşısında Barça'nın ne kadar temiz olduğu tartışılır. Kazanırken herşey problemsiz, kaybederken mi olay futbol dışı faktörlere kalıyor onu sorgulamak lazım. Inter, sonuçta finalde ve Barça'yı eledi. Bundan sonrası zihin jimnastiğinden öteye geçmez. Maç bitiminden sonra fıskiyeleri açan Barça da artık lütfen Real Madrid'in kendilerine göre antipatik gelen kulüp yapısına laf etmesin. Sonuçta iş yenilgiye bağlanınca tüm dünyada hepimiz aynı hazımsızlığı gösterebiliyoruz.

Pamukk dedi ki...

"Barcelona'nın oynadığı futbol ne kadar güzelse, Mourinho'nun onu engelleyebilmesi de o kadar güzel.."

alıntı yaptım. İntere haksızlık ettiğini düşünüyorum. yapmaları gerekeni yaptılar ve başardılar. tebrik etmek gerek.

Patasana dedi ki...

Fener yenilmiş kadar üzüldüm. Mdr en çok da sana üzüldüm!!! Harika bişeye tanıklık edecektin kısmet değilmiş...

Unknown dedi ki...

bu kadar cırkınlık gormedım mı?
arsenal fenerbahce 0-0 lık macı ızle bır daha ıstersen

macta bahse deger bence

bır kalecı olarak julıo cesar'ın ılk yarıda messı nın topuna muthıs uzanısı

Pıque'nın bır defans oyuncu olmasına ragmen muthıs akıllıca golu

Mourınho'nun hareketı

thıago motta nın bedavadan atılısı (kı adamın numara yaptıgı cok acıktı) kırmızı bu kadar ucuz olmamalı bence

Ama bır sey demeden gecemeyecegım demek kı kalecılere vakıt gecırıyor dıye 34. dakıka da da sarı kart verılebılıyormus yanı 90+4 u beklemeye gerek yok hakemlerımıze duyurulur

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

golün iptali hatalı demişsin fakat açık bir şekilde elle kontrol ediyor :)

Arkhe dedi ki...

@sallanyuvarlan.blogspot.com

Direkt kırmızı çok ağırdı ama sarı kart için ağır denemez ve zaten ikinci sarı kartı oluyordu. ben Inter'in oynadığı savunma futbolunu eleştirmiyorum, tabii ki tek çaresi oydu. Bir Inter seveni olarak benim canımı sıkan hakemin de izin vermesiyle oyundan inanılmaz sinir bozucu bir şekilde zaman çalıp tempo düşürmeleriydi.

@Adsız #1

Aferim sana, çıkarım bu yani. Yaşasın Adsızlar.

@Adsız #2

Inter'i çok uzun yıllardır severim ki bu bloga gönderdiğim ilk yazıda bile bu geçer. Bundan önceki yıllarda maçlarını daha sıkı takip ederdim. Cl maçlarını bir umut izlerdim.

Ama ne zaman Mourinho geldi, her ne kadar onu sevmeye çalışasam da fark ettim ki Inter'e olan sevgim bu dönemde azaldı.

Diğer söylediklerinde bire bir aynı şeyleri düşünüyoruz..

@timlastik

Sana uzun uzun mevzuyu anlattım. Fıskiye açma yakışmadı, sonuna kadar katılıyorum. Sahaya birileri dalsa bile daha düzgün bir davranış olurdu ama çirkinleştirmekten kastımı biliyorsun. Benim Mourinho nefretim daha 20. dakikada başlamıştı ve aklımdan "Lütfen Inter böyle kazanmasın" diye geçirmiştim.

@Pamukk

Mourinho'nun engelleyebilmesini sonuna kadar takdir ederim, ilk maçta ki taktiksel savaşını takdir ettiğim gibi ama D.bakırspor gibi ucuz zaman geçirme numaralarına da küfür ederim.

Bir Inter seveni olarak.

@Patasana

Müdür, Inter'in CL kazanması benim için önemli, 45 sene sonra gelecek kupaya yerinde tanıklık etmek de harika olacak ama... Ama işte..

@emre

Ulan emre, şu maçın yorumunda bile ilk cümlen Fenerbahçe içeriyor. Süpersin. :)

@Cengizhan

"Bence el var, avantaj sağlıyor" gibilerinden bir şeyler desen anlarım ama "açık bir şekilde elle kontrol ediyor" diyen ilk gördüğüm insan sensin. :)