15 Nisan 2010 Perşembe

Karadeniz İsyanda Eski Açık Yardımda


Trabzonspor’un girdiği hidroelektrik santrali işleri ile ilgili olarak daha önce fikrimi belirtmiştim. Ben bir spor kulübünün böyle bir sektörün içine girmesini açıkçası pek anlamıyorum, hele ki yöresine zarar verecek bir hidroelektrik santrali projesinde Trabzonspor gibi gücünü o yöreden alan bir kulübün olmasını pek mantıklı bulmuyorum.

Cumartesi günü Beşiktaş taraftarları tarafından eski açıkta açılan bu pankartı görmüştüm, blogda yer vermek istiyordum ama atladım. Bugün bir yerde karşıma çıkınca blog arşivine katmak istedim. Pankart “Karadeniz İsyandadır Platformu” tarafından hazırlanmış, web sayfaları burada. Düşünenlerin aklına, pankartı açanların ellerine sağlık.

Aslında “ellerine sağlık” yerine geçmiş olsun demek daha doğru olabilir. Pankart açılır açılmaz polis saldırmış, o taraftarları baya hırpalamış ve sonra da gözaltına almış. Emir kimden geldi, hangi mantıkla bu pankarta o derece büyük bir tepki verildi bilmiyorum. Birilerine batmış işte.

Umarım benzer pankartları Avni Aker’de her maçta görürüz.

4 yorum:

Patasana dedi ki...

İdareciler, siyasiler vs. gibi kişilerin bizden beklentileri bir birimize küfür etmemiz, alaycı ya da nefret uyandıran pankartlar açmamızdır. Ne zaman ki bilinçli, duyarlı bir grup o platformu sesini duyurmak için kullansa bu coplar havada uçuşacaktır. Bu iş böyle geldiiiii, böyle gider. Dün onlar, bugün biz yarın başkaları...

stalker dedi ki...

pankart 61. dakikada hemen yanımızda açıldı. polis fark edene kadar 2 dakika filan geçti. mevzubahis arkadaşlardan birisi pankartı çantasına koydu, arka tarafımıza geldi, uyardık geri dönme pankartın açıldığı yere diye ama heyecandan duramadı ve sözümüzü dinlemedi. pankartı kaptırdılar haliyle. bunun dışında amacına ulaştı eylem.. ama öyle bi saflık yapınca polisle itişen kakışan 2-3 kişi gözaltına alındı. alınanlardan biri de emrah serbes'miş. adamın kitaplarını okumama rağmen simaen tanımıyordum; afili filintalar'da mevzuyu yazınca öğrendim. bayağı dayak yemiş dışarda, ekip arabasının içinde. kısacası, polis haftası güzel geçiyor. her gün manşetteler maşallah.

Arkhe dedi ki...

Maşallah stalker maşallah.. Ama hep tribündekiler suçlu, polis sadece görevini yapıyor..

Pamukk dedi ki...

polis haftası kutlamasını boş geçmedik yine işte
geçen sene de kayseri maçı vardı biber gazı yemiştik