14 Nisan 2010 Çarşamba

Spor Kulübü


Papazın Çayırı tarafından başlatılan güzel kampanyadan daha önce bahsetmiştim. Aradan geçen zamanda bazı gelişmeler oldu, birkaç gündür yazmak istediğim birçok şeyi yazamadığım gibi bu olaydan da hiç bahsedemedim. Takip eden zaten neler olduğunu biliyordur, bilmeyenler ise buradan neler olup bittiğini öğrenebilir.

Bu güzel takıma kupa çok yakıştı, bugün sevinmek haklarıydı. Ofisten çıktığım saatte başlayan maçın sonuna yetiştim, sadece izlediğim son iki setin ışığında bile muhteşem bir maç olduğunu söyleyebilirim. İlk kez şahit olduğum altın set ile Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe Acıbadem kazandı. İki takımı da tebrik etmek lazım, kazanmak için çok çaba harcadılar. Ama anlatılanlardan öğrendiğimiz kadarıyla bir önceki maç çirkin işler yapan Neslihan'a selam göndermeyi de unutmamak lazım, o tip şeylere gerek yokmuş. Bir de federasyon başkanı varmış, yoğun fikstür ve başka garip uygulamaları nedeniyle kendisine kafayı takan Fenerbahçe taraftarları görmüştüm. Bu akşam o başkanın kupa törenindeki yüz halini görünce haklı olabileceklerini düşündüm, adam kupayı verirke baya mutsuzdu. Neyse, daha fazla futbol taraftarlığı yapmayayım da kızların hakkını vereyim. Bugün maçın son anlarında protokol tribünü de dahil tüm salon tarafından ayakta alkışlandılar, umarım daha çok alkışlanacaklar. Hepsine çok teşekkürler.

Türkiye'de düzenlenen Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda da ülkede bu spora olan ilgi artmıştı. Hatırlarım, hiç alakası olmayan annem bile deli gibi kızların maçını izliyordu. Bu yıl da Fenerbahçe Acıbadem aynı heyecanı en azından Fenerbahçe taraftarlarına yaşatıyor, en azından kendi taraftarlarının ilgisini bu spora çekiyor. Voleybolu gerçekten takip edenler son zamanlarda gelen başarı sonucunda ortaya çıkan bu ilgiye arada laf ediyolar ama bence mutlu olmalılar. İlgisizlikten yakınırlardı, şimdi bu güzel takım sayesinde artık insanlar voleybol takip ediyor.

Herhalde Spor Kulübü dedikleri böyle bir şey olsa gerek..
.
.
Fenerbahçe Acıbadem 3 - 2 Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom
.
Setler: (25-18, 25-17, 14-25, 24-26, 15-12)
Altın Set: 15-5

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

ya ya diğerleri at kulübü zaten

para kulübü daha uygun aslında şimdi aklıma geldi

cabus dedi ki...

Yorumdaki para kulübü lafını anlamadım. birileri Fenerbahçe'ye para veriyorda diğer garibanlara mı vermiyor. yoksa diğerleri sporun sadece futboldan mı ibaret olduğunu sanıyor. Bu durumda ilgili takım taraftarlarının Fenerbahçe'yi örnek gösterip takımlarından diğer spor dallarında sürekli başarı istemeleri gerekmez mi?