8 Haziran 2010 Salı

Havaya Girerken


Dünya Kupası havasına hiç bu kadar geç girdiğimi hatırlamıyorum, oysa bu kupa için izin kullanmayı bile düşünüyordum. Fantasy Football sağolsun, takımların ve kadroların içine iyice daldım ve geç de olsa heyecanlanmaya başladım.

Dünya Kupası büyüsü beni tam olarak İtalya 90’da içine çekmiştir. Meksika 86’dan aklımda kalan belki de tek şey Maradona, o yüzden 2010 için tam anlamıyla izlediğim 6. Dünya Kupası olacak diyebiliyorum. İzlediğim tüm dünya kupalarında hep iki takımı destekledim, Fenerbahçe taraftarı olmanın getirisi olarak Brezilya ve muhtemelen Baggio sebebiyle İtalya ama fanatiklik yapacak kadar da değil. Mesela bu sene Hollanda ya da Arjantin de kupayı alsa hiç üzülmem, oynadıkları futboldan zevk aldıkça Barcelonalıların hatrına ibrem İspanya’ya bile dönebilir. Belki hayal ama Afrika’dan bir ülkenin en azından yarı final yapmasını çok isterim. Dünya Kupası’nda bir ülkenin taraftarı olmaktan ziyade tarihe geçen anları izlemek, sahadakilerin kazanmak için ellerinden gelenin de fazlasını yaptığını görmek, yeni efsanelerin doğuşuna şahit olmak yani sadece futboldan keyif almak en güzeli. Dünya Kupası için en güzel tanımı da bence Tanıl Bora yapmış, “Futbolseverlerin Ramazan ayı”..

Tüm milli takımlar hakkında fikir yürütecek, kadro değerlendirmesi yapacak kadar bilgili değilim. Açıkçası benim tarafımda kupanın net bir favorisi yok ama illa birilerini öne çıkarmam gerekirse ben Avrupa’dan İngiltere’ye, diğer kıtalardan ise Brezilya’ya biraz daha fazla şans veriyorum. Favori olmayan ama nispeten iyi işler yapmalarını beklediğim takımlar ise Amerika, Uruguay, Sırbistan ve Güney Kore. Yukarıda da söylediğim gibi, çok bilgili olmadığım için ortaya net argümanlar koyamam, sadece böyle hissediyorum. Adetten olduğu için aşağıya da gruplardan çıkacak takımlar için tahminlerimi yazayım:
.
A Grubu: Fransa – Uruguay
B Grubu: Arjantin – Güney Kore
C Grubu: İngiltere – Amerika
D Grubu: Almanya – Sırbistan
E Grubu: Hollanda – Danimarka
F Grubu: İtalya – Paraguay
G Grubu: Brezilya – Fildişi Sahilleri
H Grubu: İspanya – İsviçre
.
Kaldı iki gün. Umarım tarihe geçecek anların bolca yaşandığı çok keyifli bir Dünya Kupası izleriz. Tadımızı kaçıran tek şey Vuvuzela olsun.

10 yorum:

koala dedi ki...

Vuvuzela tadımızı kaçırmaz ya, niye kaçırsın. Ben o sese kurban olurum. Adamlar kendilerinden bir şeyi katıversin, biz de katlanıverelim. Sipariş bile verdim :)

Arkhe dedi ki...

Yok ben kesinlikle karşı değilim, bence yasaklamayı konuşmaları bile saçmalıktı ama herkes kafayı ona takmış durumda. Tek derdimiz vuvuzela olsun yahu.. :)

Pamukk dedi ki...

kafa şişirip baş agrısı yapmaktan başka hiçbi işe yaramayan vuvuzelayı sevenler varmış çok şaşırdım.

benim kupa için favorim Brezilya.

gruplar için tahminlerim de;
A_ fransa,uruguay
B_arjantin,g.kore
C_ingiltere,abd
D_almanya,sırbistan
E_hollanda,kamerun
F_italya,slovakya
G_brezilya,portekiz:P
H_ispanya,şili

SirEvo dedi ki...

TRT Şifreye mi girecek yine uyduda? Öyle bir şeyler yazmışlar, dellendim..

kutay dedi ki...

ben de tahmin yapayım, hafif duygusal;
a grubu:Meksika, Uruguay
b grubu:arjantin, Yunanistan
c grubu:ingiltere, abd
d grubu: almanya, avustralya
e grubu: hollanda, japonya
f grubu: italya, paraguay
g grubu: brezilya, portekiz
h grubu: ispanya, şili

Arkhe dedi ki...

Ajan uydu ile ilgili bir fikrim yok, ben de HD olayını merak etmekteyim.

SirEvo dedi ki...

HD'de girecekmiş şifre. Ama normal yayında da girerse kan çıkar. :D

Unknown dedi ki...

2008 avrupa şampiyonasındaki güzel anlardan sonra tek dilegim bu dünya kupasını yerinde izlemekti,bunu birçok kez birçok ortamda dile getirmiştim ama insanın istedigi şeyler olmuyo işte.milli takımın orda olmasını 2008deki heyecanın daha fazlasını yaşamak isterdik ama olmadı olamadı.nedendir bilemem ama dünya kupası olunca favorim ve gönlümün kaydıgı takım paso alamanya olmuştur.bi ihtimal forma rengi veya dizaynı olarak gönlümüzdeki en güzel yeri almıştır alamanya.tek tek futbolcu abilerimizi yazmak istemem ama ne bilim bi matthaus,klinsmann,völler mahallenin delisi kahn falan güzel abilerdi.

ama bu sene inceden arjantininde maradona ile güzel yerlere gelmesini istiyorum.güzel abimiz maradona kupa kazanınca neler yapıcak görmekte iyi olur.(olurlarsa kutlamalarda ve özel partilerde maradonaya dikkat(!)sonra hep bir agızdan maradona maradona kurban olam yaradana demeyelim :))

Pamukk dedi ki...

Şampiyonanın yayın haklarını Türkiye toprakları için satın alan TRT bu maçların canlı görüntülerini uydu aracılığıyla yayınlayamayacak.

çatal sokun nolcak :p

S.o.S dedi ki...

Usule uyalım,
Yorumumuzu paylaşalım.
Grup A: 1.FRA / 2.MEX
Grup B: 1.ARG / 2.KOR
Grup C: 1.ENG / 2.USA
Grup D: 1.GER / 2.AUS
Grup E: 1.NED / 2.JPN
Grup F: 1.ITA / 2.PAR
Grup G: 1.BRA / 2.POR
Grup H: 1.ESP / 2.CHI
Bu arada bir hatırlatma, hiçbir Avrupa ülkesi başka bir kıtada düzenlenen Dünya Kupasını kazanamamış. :)