18 Haziran 2010 Cuma

Şampiyon Lakers


Çalışma hayatının takip ettiğim sporlara en kötü etkilerinden biri de NBA’den kopmam oldu. Sabah saatlerinde yayınlanan bir maçı izlemeyeli çok oluyor, yıllardır NBA’i sadece özetlerden takip edebiliyorum. Bu maçın tamamını izlemeyi kaldıramazdım ama son çeyreğe yetişmeyi kafama koymuştum ve öyle yaptım. İyi ki kalkmışım, gerçekten mükemmel bir son çeyrek izledim.

Perkins’in eksikliği şampiyonluğun kaderini belirledi, Lakers Celtics’i boyalı alandan vurdukça vurdu. Lakers’ın 23 hücum ribaundu var, nefret ettiğim Gasol de maçı 19 sayı 18 ribaund ile bitirdi ve Lakers Kobe’nin kötü geçirdiği bir gecede şampiyonluğu kazanmayı bildiler. Son çeyrekte çok iyi ve hakemlerin de müsadesiyle sert bir savunma yaptılar.

İstatistikleri incelemedim ama bu sert savunmaya rağmen son çeyrekte Celtics 6-7 serbest atış kullanmışken Lakers 20 civarı serbest atış kullanmıştı. Bunun dışında bir de çok kritik bir yerde Garnett’e çalınan bir faul var ki orada Kobe’nin yaptığı bir hücum faul vardı. 3 sayıya Boston hücum edecekken fark 5’e çıktı. Sadece son çeyreği izleyerek hakemler hakkında yorum yapamam, zaten serinin genelinde kötü düdükler çalındığını biliyorum ama çevrede daha çok Lakers taraftarı var. Onlardan doğal olarak böyle bir yorum gelmez, bari biz görüp de söylememiş olmayalım.

Üzüldüm, sıkı bir Celtics taraftarı değilim ama Lakers’dan basketbola aklım ermeye başladığından beri haz etmem. Michael Jordan ile büyüyen ve gençliği ona duyduğu hayranlıkla geçen birinin Kobe’den nefret etmemesi de pek kolay değil. O yüzden bu sonuca üzüldüm. Neyse, en azından Phil Jackson tesellimiz var. İki takım da şampiyonluğu hak etmişti, gülen Lakers oldu ama Celtics de şampiyonluğu olabilecek en güzel şekilde kaybetti. Sonuç ne olursa olsun adına yakışır bir seri oldu..


Boston @ Los Angeles / 89-102
Celtics @ Los Angeles / 103-94
Los Angeles @ Boston / 91-84
Los Angeles @ Boston / 89-96
Los Angeles @ Boston / 86-92
Boston @ Los Angeles / 67-89
Boston @ Los Angeles / 79-83

Los Angeles Lakers 4 – 3 Boston Celtics

6 yorum:

timlastik dedi ki...

Lakers'ın hakem kararı ile bu maçı ve şampiyonluğu aldığı söylenemez elbette. Ancak özellikle son çeyrekte çalınan faullerde hakkaten biraz denge kaydı gibi. Maçın genelinde Lakers, Celtics'i ribaund ve pota altı üstünlüğü konusunda sildi süpürdü. Yalnız Celtics savunmasını ağzım açık izledim. Takım olarak inanılmaz konsantreydiler. Kobe gününde mi değildi yoksa Celtics bu savunma dozu ile onun mu ritmini bu kadar bozdu, tartışılabilir ancak bir gerçek var ki; tarih her zaman kazananı konuşur. Ee, biz de romantik bir Beşiktaş'lı olarak olayı biraz da hatice penceresinden görmek istiyoruz. Herhalde son 10-15 yılın en çekişmeli ve heyecan dozu yüksek final serisi son maçı oldu. O ünlü Harwood Classic'lerinden birini bence canlı yaşadık. Elbette gönlümüzün şampiyonu olan Celtics'in, bu seriyi şampiyon olarak noktalamasını isterdik, ama Lakers da büyük efor sarfederek ve de bence sonuna kadar hakederek bu şampiyonluğu kazandı. Endişem kısa bir süre sonra gene ve sadece LeBron'dan bahsedilecek olması. Böyle bir sezon finalinden sonra bile.

Pamukk dedi ki...

e ben demiştim
boşa heveslendiniz :P

TA dedi ki...

yazık oldu bostona.hakettiler şampiyonluğu.nba de bile hakem desteklemesi varken yorum yapmakta gereksiz oluyor.
hakemlerin desteği birazda süper kahramana(kobe) zarar gelmesin düşüncesiyle oluşan bir durum.adaletsiz bir şampiyon çıktı nba de.

timlastik dedi ki...

ya bırak, Lakers sempatizanı seni. bu sene artık Fenerbahçe'nin basket maçlarına gideriz hep birlikte. :-)

Pamukk dedi ki...

@timlastik
gasolu mu aldı fb ki gideyim? :o

PIERREMANU dedi ki...

Kobe, Gasol, Fisher, Artest, Odom, Vujacic, Bynum, Phil Jackson, ne kadar tiksindiğim adam varsa hepsi Lakers'da. Ginobili'nin Spurs'ünü tutmama rağmen Lakers haricinde kim şampiyon olursa kabulümdür diyordum sene başında ama olmadı. İşin sinir bozucu tarafı seneye de en büyük favorilerden biri, belki de birincisi olacakları. Ray Allen, Ray Allen gibi oynasaydı seri boyunca işler fazlasıyla değişirdi. Bomboş şutlar kaçırdı dün gece de. Çok kötü yönetilen -ki bence son on yılın en kötü yönetileni- bir final serisi olduğunu da herkes kabul eder sanırım.