4 Haziran 2010 Cuma

TFF Attı 10 Oldu



Evet, gündemi biraz geriden takip ediyorum ama önemli bir değişiklik yapıldı ve bunu da bloga eklemem gerekir.

Örneği olmayan 6+2 kuralımız daha da ilginç bir hal alarak 6+2+2 oldu, ekstradan iki de Türki Cumhuriyetilerinden oyuncu alma hakkı var. Öncelikle şunu söyleyeyim, uzun uzun açıklamayacağım ama ben yabancı oyuncu sınırının tamamen kalkması gerektiğini düşünüyorum veya tam olarak İngiltere gibi olmasa da yabancıların kalitesini belirli bir seviyenin üzerinde tutmak için bazı kriterler getirilmesi bana daha mantıklı geliyor. Bununla birlikte altyapıdan oyuncuların kadroda yer almasıyla ilgili ekstra zorunluluklar da getirilebilir. Yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması halinde Türk futbolunun gelişmesinin olumsuz etkileneceği söylemine de hiç katılmıyorum, sanki daha az yabancı ile oynarken futbolcu üreten bir fabrikaydık da sayı artınca oyuncu yetiştirememeye başladık. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Inter’in, son Dünya Kupası şampiyonu İtalya milli takımına tek bir oyuncu bile vermediğini burada hatırlatmakta fayda var.

Sınırın bu şekilde artmış olmasına ise ben de tepkiliyim. Belli ki büyük kulüplerin talebi ile günü kurtarmak adına çıkarılmış bir kural ve bence 2-3 sene içerisinde tekrar değişecektir. Netice hangi kural gelirse gelsin iş kulüp yöneticilerinin yeteneklerine bakıyor ki bu noktada hepimizin durumu ortada. Federasyon böyle bir hareket alanı yarattı diye kontenjanın tamamını doldurmak gerekmiyor, isteyen 6+2 şeklinde yapılanıp devre arasında ihtiyaç olduğu takdirde daha rahat takviye yapabilir . Takımım adına tribünde oturacak +2’nin kullanılması taraftarı değilim, en azından bir kontenjan sakatlık ya da başka bir sıkıntı yaşanması durumunda daha sonra kullanılmalı. İlla ki birileri alınacaksa da düşük maliyetli ve potansiyeli olan genç oyuncular üzerinde durmak gerekir. Bu oyuncuların gelecekte Türk statütüsünde oynama şanslarının nispeten daha yüksek olması milli takım için de faydalı olabilir.

Artık “hayırlı olsun” demekten başka yapacak bir şey yok, ilginç bir transfer sezonu izleyebiliriz. Hangi kulübün ne şekilde hareket edeceğini merak ediyorum.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

heheh başlık süper

SirEvo dedi ki...

Aynen, başlığı söylemeye geldim ben de. :D