3 Temmuz 2010 Cumartesi

Hollanda 2-1 Brezilya

Eski Hollanda hep iyi oynar, izleyenlere büyük keyif verir ama final sayılan maçlarda kaybederdi. Yeni Hollanda ise final sayılacak maçlarının ilkinde kötü oynayarak Brezilya'yı eledi ve yarı finale çıktı. Maçı ofiste olabildiğince internetten izledim, eksik yerleri de Twitter ve sözlükte yapılan yorumlar ile tamamladım. İlk devre sona erdiğinde ortaya çıkan skor ve izlediğimiz futbol Hollanda'nın galibiyeti adına hiçbir ışık vermiyordu. Brezilya erken golle öne geçtikten sonra iyice rahatlamış ve farkı arttıracak pozisyonlar da bulmuştu. Hollanda savunmada sol kanatta Robinho'ya, sağda da Maicon-Alves ikilisine çözüm bulamadı. Topa sahip olduğunda da çok dağınık bir görüntü sergiledi. Ama iki takım arasında oyun olarak bu kadar büyük fark olmasına rağmen Brezilya bence bir de penaltısının verilmediği ilk devreyi sadece tek farkla önde bitirebildi.

Brezilya ikinci devreye biraz daha kontrollü başladı. Hollanda topa biraz daha fazla sahip oluyordu ama gol atması duran top ve rakibin yapacağı bireysel hatalar dışında pek de mümkün gözükmüyordu. Topa sahip olmak pozisyon yakalamak anlamına gelmiyor ama bir takım rakip sahada daha sık gözükmeye başlayınca karşısındaki takım hata yapmasa bile en azından duran toplar ile şansını zorlayabiliyor. Böyle de oldu. Önce Felipe Melo sahneye çıktı. Robinho'nun golünde o mükemmel ara pasını atan adam topu kendi kalesine gönderdi ve Hollanda beklemediği bir anda beraberliği yakaladı. Hemen sonrasında da kornerde Sneijder ile öne geçti. Brezilya geriye düştükten hemen sonra Melo bir de kırmızı kart gördü. Kendi kötü tercihleri yüzünden mağlup durumda yapacak fazla bir hamlesi olmayan Dunga'nın 1 kişi eksikken maçı çevirmesi imkansız gibiydi ve maç da dönmedi.

Brezilya elendiği için üzüldüm, Arjantin ile final oynamalarını hayal ediyordum. Ezelden beri sevdiğim İtalya'yı gruplarda bıraktım, Brezilya'yı da çeyrek finalde. Daha önce de söylemiştim, bu turnuvada abartılı desteklediğim bir takım yok. Kupayı Hollanda kazansa da sevinirim, İspanya ya da Almanya kazansa da ama şampiyonluklarını nispeten daha çok istediğim iki takım elendiğine göre ben de artık gönül rahatlığıyla Maradona ve Messi'yi destekleyebilirim.

Hollanda yarı finalde ve mutlaka Dünya Kupası hayalleri de kurulmaya başlamıştır. Kontrollü oyunu tercih ediyorlar ama gerektiği kadar iyi bir savunmaları yok. Brezilya karşısında ilk golde Heitinga iflas etti, devamı da gelebilirdi ama ucuz kurtuldular. O savunma dörtlüsüyle şampiyon olmaları çok zor ama şunu da hatırlamak lazım, kupaya sadece iki maç uzaklıktalar..

Hiç yorum yok: