29 Temmuz 2010 Perşembe

BSC Young Boys 2-2 Fenerbahçe

Geceden Fenerbahçe adına söyleyebilecek güzel şeyler fazla değil. Stoch, Volkan ve atılan gollerin güzel organizasyonlar sonucunda gelmesi haricinde başka bir şeyden mutlu olamıyorum ama anlamsız bir karamsarlık içine de girmiş değilim. Fenerbahçe hem eksik ve sakat oyuncuların fazla olması hem de transferlerin geçe kalması sebebiyle iyi bir hazırlık dönemi geçiremedi. Dün izlediğimiz takımın belki de yarısı bu takımın ideal 11’inde olmayacak ama artık hızlanmak gerekiyor. Bu eleme maçları dışında Fenerbahçe’nin lig fikstürü de zorlu başlıyor ve camianın gergin durumu da malum. Fenerbahçe ve Aykut Kocaman’ın yapacağı kötü bir başlangıç akbabaları iyice saldırganlaştıracaktır.

Bahis meraklısı bir arkadaşım maçtan önce “ben bu takımın maçını ne zaman görsem düşünmeden üst oynarım” dediğinde, eksik ve sorunlu Fenerbahçe savunması için çok zor bir maç olacağını düşünmüş ve biraz ürkmeye başlamıştım. Young Boys gerçekten değişik bir takımmış, etkileyici bir futbol izlettiler. Sürekli hızlı ve kalabalık bir şekilde ileri oynamayı düşünüyorlardı. Sahadaki tek taraflı oyunun sebebi Young Boys’un beklenenden iyi bir takım olması mıydı yoksa Fenerbahçe’nin mi beklenenden kötü oynamasıydı emin değilim. Her ne kadar bizim olmadığımız Dünya Kupası’na giden İsviçre’de şampiyonluğu son maçta kaçırmış bir takım olsalar da Fenerbahçe ile aynı kefeye koymak olmaz.

Fenerbahçe için ilk devre sıkıntılı geçti ama skor olarak iyi bitti. Young Boys gol yemeyi önemsemez bir anlayışla çok saldırgan bir futbol oynuyordu. Bazen halı saha maçı izliyormuş gibi hissettim ve Fenerbahçe de bu kontrolsüz futbolu iki kez cezalandırabildi. İkinci devre ise bir kişi eksik kalmasına rağmen daha derli toplu bir futbol izledik. Fenerbahçe iyice kapandı ve son bölüme kadar rakibede fazla pozisyon vermedi ama bu kez de hiç hücum edemedi. Son 10 dakikada yorgunluğun da etkisiyle kalesinde çok ciddi tehlikeler yaşadı. Fenerbahçe bu maçın genelinde şanslı olmasaydı kalesinde en az 4-5 gol görebilirdi ama eksik kalmasaydı da rakip kaleye en az 1-2 gol daha atabilirdi.
.

Ben de Bilica’ya kafayı takmış olanlardanım ve burada da birkaç kez forvetten sonra öncelikli transfer tercihimin savunma olduğunu söylemiştim. Bir forvetin geleceği kesin ama bence bir de stoper almak ve Bilica’yı rotasyon oyuncusu haline getirmek gerekiyor. İyi performans verdiği oluyor ama tam bir saatli bomba, ne yapacağı hiç belli değil. Deivid’in Fenerbahçe’ye verebilecek bir şeyi kalmadığını düşünüyorum, ne yazık ki ondan umudumu kestim. Çok ince hesaplara girmeden gönderip açılacak kontenjan bir savunma oyuncusu ile doldurulursa çok iyi olur ama bunun için de fazla zaman kalmadı. Bir de Andre Santos gerçekten çok kilo almış, fizik olarak biraz kendini toparlamazsa Fenerbahçe sol kanadı Young Boys karşısında yaşadığı sıkıntıları sezon içinde de yaşayabilir.

Kazım’a gerçekten inanamıyorum, adam ilk maçında yine atıldı ki zaten karta kadar da Önder’i sürekli yalnız bırakıyordu, hiç adam kovalamıyordu. Gördüğü ikinci kart biraz ağır olabilir ama ne olursa olsun ilk maçında böyle bir riski nasıl alır aklım ermiyor. Normal bir insan hareketlerine ekstra dikkat eder ama işte bazı şeyleri değiştiremek çok zor. Mesela zeka seviyesi. Kazım bunların hiçbirini düşünemiyor, kafası o yönde çalışmıyor. Kendine yazık ediyor.

Yazıyı pozitif bitirelim. Stoch beni çok etkiledi ve heyecanlandırdı. Çok faydalı işler yapıyor. Attığı gol çok şık ama ilk goldeki alan boşaltan koşusunu da es geçmemek lazım. Driplingi, mücadelesi, hızı ile uzun zamandır taraftarların istediği tip bir oyuncu. Aynı zamanda da çok sempatik, attığı golden sonra çok içten sevindi. Maçta sonra Kadıköy’deki maç ile ilgili gelen soruya cevap verirken bile heyecanlandığı belli oluyordu. Stoch birçok kişinin umduğundan çok daha büyük işler yapabilir. Tribünler de onu çok sevecek.
.
Neticede şansının da yardımıyla hak ettiğinden çok daha iyi bir skor aldı. Futbol benim de canımı sıktı ama biraz sakin olmak lazım. Bu takım geçen sezon şampiyonluğu son maça kadar kovaladı ve bu sezon da o takımın iskeletini koruyarak üzerine önemli takviyeler yaptı. Hele takım iyice bir şekillensin, çok önemli eksikler dönsün ve şu forvet her kim olacaksa gelsin, sonra daha sağlıklı yorumlar yaparız.
.
.
Not: Formalar bence sahada mükemmel gözüküyordu, çok beğendim.

Hiç yorum yok: