11 Kasım 2009 Çarşamba

Bizden Biri


Frank Rijkaard: "Barış’ın gördüğü kırmızı kartın kesinlikle diğerleriyle karıştırılmaması lazım. Çünkü biraz şanssızlık yaşadı bence. Penaltı pozisyonu var, Barış’a yapılan bir faul. Hakem onu göremedi ve bir sarı kart orada çıktı."

http://www.galatasaray.org/galatasaraytv/roportaj/haber/5293.php

Fenerbahçe maçından sonra beni şaşırtmıştı, yine şaşırdım. Hayır işin garip yanı bahsettiği penaltı pozisyonu 33. dakikada oldu. Barış ise kartı o pozisyondan önce, 29. dakikada görmüştü. Rijkaard ve Daum ile ilgili olarak daha önce tercüme problemlerinden bahsedilmişti, herhalde bu da öyle bir şeydir..

3 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Bence şu olmuş: Barış kendisine sert giren elemanlardan birine ceza kesmek istedi ve tam oturtamadan (can acıtamadan) ters bir foul yaptı ve kartı gördü. Bundan dakika sonra da penaltı pozisyonu yaşandı. Pozisyonun arkasından Tolga Barış'ı yere itip azarlayınca sinirlenip karşılık verdi. Benim anladığım Rijkaard Barış'ın sarı kartı burada aldığını zannetti, 4 dakika öncesini unuttu. Tahrik edildi de tongaya düştü gibi bişey kaldı belki aklında (o konuda kendi başına gelenleri unutamaz ne de olsa Frank).

1) Öyle bile olmuş olsaydı, hiçbir futbolcunun sahanın hiçbir yerinde topa elle (çelecekmiş gibi(!) yapsa bile) dokunup da ikinci sarıyı görmesinin mazereti yoktur. Son dakikalarda golü filan engellemediğin sürece.

2)Hocamızın tercümanında sorun var malesef yok değil. Önemli yorum şiddeti farkı ortaya çıkmasına sebep olan bir arkadaş var orada. Bazen kendinden katıyor bazen de kendinden azaltıyor ifadeleri. Rijkaard'ın İngilizcesinin de mükemmel olmadığını söyleyebiliriz. Bu yüzden de çok derin muhabbetlere girmiyor, belki girmemek için bahanesi olsun diye özel olarak böyle. Bilemem.

Jordan dedi ki...

su adama adam gibi bir tercüman lazım önce ingilizce bilenler bir dinlesin rijkaard'ı sonra tercüman'ın ne sekilde tercüme ettigini. bu adama kendi dilini konusan bir tercüman getirmemeleri cidden ayıp.

Pamukk dedi ki...

daum da bizden biri.
denizli değil.