6 Kasım 2009 Cuma

Fenerbahçe 3-1 Steaua Bükreş


Maç geç bir saatte başlıyordu ve televizyon yayını da vardı. Bilet fiyatları pahalı tamam ama kombine sahiplerinden bu kadar fire vermiş olmak üzücü. Karşıdan gelen biri için maça gelip dönmek gerçekten işkence ama dün aynı saatte bir Süper Lig maçı başlıyor olsaydı o stad daha dolu olurdu. Daum’a “Avrupa’yı önemsemiyor” diye sallamayı herkes çok seviyor ama önce bir aynaya bakmak lazım.

Güzel vakit geçirdiğimi söyleyemem, hatta sıkıcıydı bile diyebilirim. Bu maçlar bazen hazırlık maçına dönüyor, eğer o noktaya ulaşabilirsek çeyrek final öncesi ya da en azından gruptan çıkana kadar bu turnuva pek heyecan vermeyecek. Böyle gecelerin sonunda insanın aklında da fazla bir şey kalmıyor.

Fenerbahçe’yi konsantre görmek güzeldi ama öne geçtikten sonra ağır çekime dönen takım uyuttu. Steaua Bükreş bence gayet iyi oynadı, özellikle geri düştükten sonra Fenerbahçe üzerine çok iyi geldiler. İyi top yaptılar, iyi alan kapattılar. İkinci devrenin başında Andre Santos’un düşürüldüğü bir pozisyona hakem devam dedi, Bükreş’li oyuncu son adamdı ve kırmızı kart çıkmalıydı. Bu karardan sonra tribünler işin içine girdi, hakem ve rakip üzerine kabus gibi çöktü. Fenerbahçe de tribünler ile birlikte hareketlendi, kısa bir süre içinde de ikinci gol geldi.

Mehmet Topuz’da düşüş var, çok çabuk yorulmaya başladı. Gökhan bir pozisyonda Antalyaspor maçında yenen golde olduğu gibi yine arkasına adam kaçırdı, Daum’un ciddi olarak uyarması lazım. En iyi olduğu maçta bile bunu yapabiliyor. Dos Santos’un golü çok güzeldi, az biraz toparlamış gibiydi ama özellikle son yarım saat saklandı, hep toptan kaçtı. Fenerbahçe’nin fiziksel olarak düşüşe geçtiği bir gerçek, Kayseri ve Antep deplasmanlarında kaybedilen puanlarda ve oynanan futbolda bunun da ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu ara bizi üzüyor ama takıma iyi gelecektir.

Maç çıkışı arkadaşlarla Avrupa Liginde bu seviye maçların ne kadar sıkıcı olduğundan konuşuyorduk. O adam olmasa maç ile ilgili aklımızda güzel bir şey kalır mıydı diye düşünüyorduk, belki Santos’un golü işte. Dün yine gecemizi aydınlattı Alex de Souza, onun hakkında benim söyleyebilecek güzel sözüm artık kalmadı.. Bu adamı izleyebildiğimiz için çok şanslıyız.. Tadını çıkarmak, kıymetini bilmek lazım..

1 yorum:

Shareef dedi ki...

Eğer takım fiziksel olarak düşecekse bence bu iyi bir döneme denk geldi tekrar yükseldiklerinde şampiyon olmuş olabiliriz :D ManU gibi