9 Kasım 2009 Pazartesi

Franco Cangele

Sakal bıraksa ne kadar eski-Kocaeli-efsanesi/Kadıköy-balonu-kaptan-mağaradamı-Faruk'a benzer sizce? Bu hafta Sivas-Kayseri maçını seyrettiğme mutlu oldum. Bu adam da sebeplerin başında geldi. Sol açık mı, oyun kurucu forvet mi, serbest dolaşan hücumcu mudur nedir bilemedim. Daha diri olduğu ilk yarılarda, topsuz oyunda ziyadesiyle devamlılığı, savaşı olan bir yapısı var. Ufak ufak futbolu oturmaya başladı. İş yapar daha...

5 yorum:

Arkhe dedi ki...

İyi oyuncu ama çok çirkef ve çok pislik bir herif. Hiç sevmem.

Bu arada welcome back Şen Şef. :)

Pamukk dedi ki...

sakaryadan beri nefret edeni çoktur bizde. pislik herif zaten.

Şen Şef dedi ki...

Çirkef ve pislik olması oyunculuğundan ayrı tabi, sevmek de gerekmiyor zaten.

Daha çok iş yapar diyorum ben de, ne tatlı çocuk demedim lol...

Pamukk dedi ki...

böyle çirkef adamlar iş yapamasın diyorum o zaman ben de :p

Şen Şef dedi ki...

Herhalde iyi oynasın da çirkeflik etmeden topunu oynasın diyorsun. Erman gibi bacağını eline versinler yaklaşımında değilsindir ne de olsa. Bu tip durumlarda iyi oynayıp kabul gördükçe (en azından bir süreliğine) efendileşebilir bazı genç oyuncular. Benim İstanbul takımlarıyla oynanan maçlarda gördüğüm Cangele'yle Sivas'ta gördüğüm Cangele arasında ciddi bir fark vardı bu bağlamda mesela.

Öte yandan, bütün çirkefliklerine rağmen, her takımdan oyuncular vardır ki keşke hiç olmasaydılar diyemem. Bazı oyuncular ise kendi taraftarı için çok özeldir rakipler için nasıl olursa olsun. Sonuçta demeye çalıştığım şey şu: bir oyuncunun potansiyelini değerlendirecek futbolu oynaması karakterinden bağımsız olarak beni memnun eder. Tabi ki ben de isterim 11'e 11 Harry Kewell maçını ama, değil futbol veya bir spor branşında, değil bir şirket veya işyerinde, bir lise turnuvasında bile böybirşey mümkün değil.

Yarın öbür gün Cangele Kadıköy'de Beşiktaş formasıyla 3 gol atarsa netçen?