19 Mart 2010 Cuma

Avrupa Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri


Şampiyonlar Ligi ile beraber Avrupa Ligi'nde de çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Çeyrek Final
Fulham - Wolfsburg
Hamburg - Standard Liege
Valencia - Atletico Madrid
Benfica - Liverpool

Yarı Final
Hamburg - Standard Liege / Fullham - Wolfsburg
Valencia - Atletico Madrid / Benfica - Liverpool


Dün oynanan maçlardan sonra Avrupa Ligi kuralarına yer vermemek olmaz. İlk bakışta dikkati nispeten daha güçlü dört takımın bir tarafta toplandığını görebiliyoruz. Diğer tarafta finale ev sahipliği yapacak Hamburg var, bu kura kendi sahalarında final oynamak için büyük bir şans. Bir önceki turda Belçika'dan Anderlecht'i kupa dışına itmişlerdi, çeyrek finalde aynı ülkeden Standard Liege ile eşleştiler. Benim çeyrek finaldeki sürpriz tahminim Standard Liege olacak, nedense Hamburg'u eleyeceklerini hissediyorum.

Geride kalan turun öne çıkan takımı Fulham da iyi bir kura çekti, Wolfsburg ile oynayacaklar. Tur atlamaları mümkün ama Wolfsburg'un da Almanya'da final oynamak için ekstra bir konsantrasyonu olacaktır. Yarı finalde iki Alman takımını kendi ülkelerinde oynanacak final için kapışırken görebiliriz.

Liverpool Benfica'yı eler demek kolay ama İngiltere'de içinde oldukları Şampiyonlar Ligi mücadelesi bence bu eşleşmeyi de sürprize açık hale getiriyor. İki İspanyol takımının mücadelesi için ne desek boş, avantajlı gözüken taraf tabii ki Valencia ama bu seviyede aynı ülkenin iki takımı eşleştiyse her şey olabilir.

Açıkçası bir tahmin yapmak kolay değil, bence her sonuca açık eşleşmeler var. Sanırım çeyrek final maçları da bir önceki tur kadar olmasa da çok zevkli ve heyecanlı geçecek.

Çeyrek finalde ilk maçlar 1-8 Nisan'da, yarı final maçları ise 22-29 Nisan tarihlerinde oynanacak. Finalin tarihi ise 12 Mayıs 2010.

Hiç yorum yok: