29 Ocak 2009 Perşembe

Hafta içi


Bizde Fortis Türkiye Kupası oynarken İtalya ve İngiltere de boş hafta içi günlerini lig maçları ile doldurdular. Salı günü oynanan Fortis maçlarından iki beraberlik ve deplasman takımlarının avantajları çıkmıştı. Dün ise Antalya deplasmanında Beşiktaş Bobo'nun golleriyle kazandı ve turu bir anlamda garantiledi. Maçı izlemedim ama Beşiktaş beğenilmiş, yeni transfer Erkan da son 10 dakikada oyuna girmiş.

Fenerbahçe fena değildi, daha hızlı oynayıp daha yüzdeli pas yaptı ama iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Fenerbahçe de Emre çok iyiydi, Carlos ve Gökhan ise son maçlarda olduğu gibi yine takımın en iyilerindendi. Bursaspor'da Volkan Şen göze battı, Carlos'a attığı acımasız tekmeyle de Ali Tandoğan. Yeni transfer Gökhan Emreciksin de Fenerbahçe formasıyla tanıştı ama çok da göze batmadı. Bursaspor kupayı çok istiyor, rövanşa çok asılacaklardır ve tek farklı galibiyet çok da garanti bir skor değil.

Serie A'da Inter Muntari'nin atılmasıyla 60 dakika 10 kişi oynadığı maçta Catania deplasmanında kazandı ve Juventus'un da Udinese deplasmanında kaybetmesiyle puan farkını tekrar altıya çıkardı. Beckham'ın üst üste 2. golünü attığı maçta Milan 87'de Milito'dan yediği golle sahasına iki puan daha kaybetti. Beckham'ın golü çok güzel, ceza sahasının sol yanında harika bir frikik attı. Roma ise Palermo'yı 2-1 ile geçerek üst üste 3. galibiyetini aldı.

Dün Manchester'ı erken şampiyon ilan ettiğim Premier League'de Liverpool ve Arsenal ikişer puan daha kaybettiler, Chelsea ise Kalou'nun iki golüyle Middlesbrough'yu 2-0 ile geçti ve 2. sıraya yerleşti. Hafta sonu Anfield Road'da Liverpool karşısına çıkacaklar. Wigan'dan Aston Villa'ya giden Heskey yeni takımıyla ilk maçında ilk golünü atmıştı, onun yerine Wigan'a gelen Mido da ilk maçının 83. dakikasında penaltıdan golünü atarak Liverpool'a iki puan daha kaybettirdi. Liverpool yavaş yavaş kopuyor, Arsenal ise zaten kopmuş gibiydi, Everton deplasmanında 1 puanı Van Persie'nin son dakikada attığı golle kurtardılar. Premier League'in son üç sırasındaki takımların puanları aynı ve bu takımlardan biri de Tuncay'ın takımı Middlesbrough.

1 yorum:

Al lee dedi ki...

Volkan Şen ismini sıkça duyuyordum. İlk yarıdaki Galatasaray maçında da iyi oynamıştı. Dün iyice sivrildi. Büyük transfer yapabilir sene sonunda Sercan'la birlikte