19 Ocak 2009 Pazartesi

Liverpool 1-1 Everton

Everton'ın sakatlıklardan dolayı forvette yaşadığı kadro sıkıntısı maçın seyrini değiştirdi. Saha ya da Yakubu olsaydı belki Everton'ı rakip kalede daha çok görür, her iki takım adına da daha bol pozisyonlu bir maç izlerdik. Çok pozisyon yoktu ama üst düzey mücadele vardı, 2. yarı yağan kar da bu mücadelenin dozunu arttırdı. Liverpool ilk devrenin başında kurduğu ama ortalarına doğru kaybettiği bunaltıcı baskının süresini ikinci devre biraz daha uzattı. Golü ise tam bu baskıyı kaybetmeye başladığı dakikalarda bir "Kaptan" klasiği ile buldu ama son dakikalarda bir duran top sonrasında kalesinde golü de gördü ve benim de zevkle yazmaya başladığım bu postun içine etti, canımı sıktı.

Geriden gelen Manchester yine vites arttırdı ve Liverpool'u geçti. Şampiyonluk şansının çok az olduğunu düşünmeme rağmen Liverpool bir süredir beni de iyice inandırmaya başlamıştı ama işler tersine dönüyor. Ligde önce Wigan deplasmanına gidecekler daha sonra da Anfield Road'da Chelsea ile karşılaşacaklar. Bu iki maç çok önemli, iki maçta kaybedilmesi muhtemel puanlar Liverpool'u şampiyonluk yarışından bir anda kopartabilir. Bu iki maçın öncesinde Everton ile oynanacak kupa maçını da unutmamak lazım.

Şampiyonlar Ligi mücadelesi başladığında Liverpool'un işi daha da zorlaşacak çünkü kadro genişliği anlamında bir avantajları yok, en azından Manchester'a oranla daha çok yıpranacaklardır. Benitez artık takımını kontratından daha fazla düşünmek zorunda..

Hiç yorum yok: