28 Ocak 2009 Çarşamba

Manchester United Şampi..


İğrenç bir başlık kabul olduğunu kabul ediyorum ama çok içimden geldi. Manchester United dün akşam Van Der Saar'ın en uzun süre gol yememe rekorunu eline geçirdiği maçta West Bromwich'i deplasmanda 5-0 yendi ve Liverpool ile arasındaki puan farkını üçe çıkardı.

Şampiyonlukları hakkında bu kadar emin konuşmak için çok erken ama diğer takımların durumunu düşündüğümde ben bunu hissediyorum. Liverpool kimsenin beklemediği kadar iyi gitti ama önce Benitez'in kontrat tartışmaları, şimdi de Keane'in takımdan ayrılacağı söylentileri başladı. Bunlara yaşanan puan kayıpları ve Manchester'ın eksik maçlarını tamamlayıp liderliği alması da eklenince Liverpool psikolojik olarak da iyice çöktü. Fikstürlerinin zorluğundan da bahsetmiştik, Şubat ayı sonunda şampiyonluk umutları tamamen bitebilir.

Arsenal'in durumu ortada, şampiyonluk hedefinden çok önce uzaklaştılar ki bunu yapacak güçleri de yok. Aston Villa takdir edilecek işler yapıp Big Four arasına girdi hatta maç fazlasıyşa Chelsea'nin de önüne geçti ama zirvede oturması tabii ki mümkün değil. Liverpool'un önde kalma şansı çok yüksek olsa da muhtemelen Arsenal, Aston Villa ve Liverpool Big Four içinde kalmak için mücadele edecekler. Sezon başında şampiyonluğun en güçlü iki adayından biri olarak gösterilen Chelsea'de de işler iyi gitmiyor, Scolari'ye homurdananların sayısı artıyor. Ben yine de bu üç takımın önünde kalacaklarını düşünüyorum ama onların da zirvede Manchester'ı tamamen yalnız bırakması sürpriz olmaz.

United cephesinde işleri belki Şampiyonlar Liginin de girmesi ile iyice yoğunlaşacak maç programı zorlaştırabilir ama o takım buna çok alışık ve tepede de bir Alex Ferguson gerçeği var. Hele kazayla Şampiyonlar Ligine veda ederlerse Premier League bu sezon fotoğraftaki görüntü ile beklediğimden de erken tanışabilir.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

inşallah erken açılmış bir başlık olarak kapak olur :D

Arkhe dedi ki...

Hiç üzülmem aksine memnun olurum. :)