25 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe - Galatasaray


Derbi öncesindeki geceyi evde geçirmek güzel oluyor. Daha diri kalıyorum, sabah sadece derbiye uyanmış oluyorum. Biraz eski maçlara bakıp evden çıkıyorum. Bugün de güzel bir derbi günü olacak. Hava çok güzel, maç öncesi de keyifli geçecek.

Fenerbahçe maç öncesi kendinden emin ve çoğunluğa göre maçın da favorisi. Olayın kendine güveni aşıp da “Nasıl olsa kazanırız” şekline dönmesinden çekiniyorum. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de her zaman favori olduğu bir gerçek ama daha sahaya çıkmadan galip ilan edilmesi de abartı oluyor.

Galatasaray ise bence rahat geliyor. Galibiyet inançlarını özellikle taraftarında fazla görmüyorum.Maç öncesi hep gördüğümüz o photoshop’lar sanki daha az, biraz daha umutsuzca “Belki kazanırız, o sene bu sene olabilir” sesleri çıkıyor.

Sanırım bu noktada geçtiğimiz sezon baya belirleyici oldu. Belki de en iyi Galatasaray kadrosu geliyordu, “çıldırtmaya geliyoruz” t-shirt’leri bile hazırlanmıştı ama o kötü Fenerbahçe’den yine bir tokat gelmişti. Bugün gelen kadro daha kötü bir kadro değil, başında da önemli bir teknik ekip var ama galibiyet inançları sanki geçen sene daha fazlaydı.

Umutlu olanlar Kadıköy baskısını hissetmeyecek bir kadroları olduğunu söylüyorlar. Kaybetmek Galatasaray için büyük bir olay olmayacak, en fazla seriye bir sene daha yazılacak.Kazanmaları halinde kendileri adına büyük bir iş başarmış olacaklar, bu önemli bir motivasyon.

Ama Kadıköy’de belirleyici olan taraf Fenerbahçe’dir. Galatasaray maçlarında o stada gelen taraftar da futbolcu da değişir, bambaşka bir kimliğe bürünürler. Rakip üzerine çökerler, onu boğarlar. Konsantre olurlar ve kazanırlar.

Bugün de aynı şeyler olursa, taraftarından futbolcusuna ve teknik kadrosuna kadar herkes Galatasaray’ı ciddiye alıp tüm gücüyle savaşırsa rakibin bugün galip gelmesi mümkün değildir.

İpler Fenerbahçe’nin elindedir..

Çünkü orası Kadıköy’dür..

1 yorum:

WarBlood dedi ki...

10 senedir sürekli kazanmanın verdiği özgüvenle,fenerlilerin bu maçtan emin olması doğal.Güçlü bir hücum hattımız olmasına rağmen,takım halinde defansif yönden zayıf bir görüntü çiziyoruz.Fb'nin orta sahasının daha defansif olması ve isabetli paslarla,hızlı bir şekilde gole gittiğini düşünürsek,doğal olarak maçın favoirisi oluyor.Ancak Fb şu zamana dek,ofansif hattı güçlü bir takımla oynamadı,bu anlamda onlar içinde önemli bir deneyim olacak.Derbilerden önce yapılan teknik,taktik karşılaştırmalar genelde havada kalır.Hem psiklojik hemde futbol anlamında favori olan takım Fb gibi görünsede ben tuhaf bir şekilde ümitliyim maç öncesi.Herşeyden önce temiz bir maç olmasını ve Galatasaray'ın kazanmasını diliyorum...