2 Ekim 2009 Cuma

İmparator..


Bu kez de tombaladan Ceyhun Eriş ve Yusuf Şimşek çıktı. Hatta belki Rüştü’yü de sayabiliriz.

Fatih Terim gerçekten bir imparator. Dalga geçmiyorum, ülkenin milli takımını bir imparatorun ülkesini yönettiği gibi yönetiyor. Futbolun en güçlü ismi o, hatta onun gibisini hiç görmedik. Ne isterse yapar ve kimse ağzını açamaz. Kimse ondan hesap soramaz ve onu sorgulayamaz..

12 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

gs'lı birisi olarak onun üç kuruşluk imparatorluğuna koyayım, pabucumun imparatoru..

da, bir fenerli olarak senin de bu laf söylenemez, sorgulanamaz kişilik hallerini saygıdeğer başkanınızdan iyi biliyor olman gerekir. böyle şaşırmış, aman allahım nasıl böyle bir şey olabiliyor hallerin komik geliyor o açıdan..

ha doğru bir de rıdvan vardı dimi? iki kuruşluk yorumuna art arda kapakları alınca, çok büyük adammış denilen..

Arkhe dedi ki...

Oo yorumlar takip edilip alakasız yazılarda ortaya dökülmek için saklanıyormuş demek..

Fenerbahçe Başkanı özellikle son 2 senedir en çok kendi taraftarı tarafından sorgulanıyor. Blogları takip eden birisin, neler yazıldığını çok iyi biliyorken aptala yatmanın gereği yok..

Hadi üst tarafı 1-2 kelimeyle yazıya bağlamışsın ama Rıdvan lafı baya bir dert olmuş ki zerre alakası olmayan bir yerde kusasın gelmiş..

Rıdvan'ın yaptığı bir yorumun bilgili ya da bilgisiz herkes tarafından bu kadar kaale alınmasını ve sanki deprem olmuş gibi bir hava yaratılmasını garipsemiş olan benim "Rıdvan çok büyük adammış" ironimi alıp Fatih Terim'e getirmişsin.. Vallahi bravo..

Milli takım milli.. Unutun be Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı.. Herkesi de kendiniz gibi zannetmeyin..

alessandro del piero dedi ki...

iyi de blogtaki yorumlara bakılarak sonuca varmaksa mesele, ben fatih terim hakkında olumsuz laf edilmeyen tek bir blog ya da forum göremedim, ki iyi ki böyle.. ama senin demeye çalıştığın fatih terim'e spor medyasında en ufak bir karşı çıkışın gösterilememesi ise ben de aynı durumun aziz yıldırım için de geçerli olduğunu söyledim ve bu konudaki demagojin de haliyle çok göze batmış. mili takım diye haklı olarak tepki göstermene de saygı duyuyorum elbet, ancak fatih terim'in ısrarla başında tutulduğu bir takımı milli bile olsa önemsemem beklenmesin, ne yaşıyorsa hak ediyordur zaten..

rıdvan konusuna gelirsek de, tardini gibi şu blog aleminin tartışmasız en saygı duyulası ve objektif yazılar yazan bir üyesinin konuyla ilgili tam da çok özenli ve geniş açıdan bakarak yaptığı değerlendirmenin altına bile o müthiş ironi yeteneğinle yaptığın iki üç kelimelik amaçsız sözün bir yerlerde hatırlatıldığında niye bu kadar tepki duyuyorsun, onu da anlamak mümkün değil. herkesin birbirine azami saygı göstermesini istiyorsan(ki öyle olmalı) bence sen de öyle yapmayı deneyebilirsin..

Sekhranikos dedi ki...

Çiftliğin ağası daha doğru gibi malum federasyon beyimizin çiftliği kıvamında.

Gayriciddimilliariza dedi ki...

Ben başka şeye dikkat ettim."Blog fiyakası" adını taktım bu şeye. Arka plan flu olacak,mevzu ön planda işlenecek.Alan derinliği denilen fotolar yakışıyor bloglara.Bu detay olmazsa olmuyor futbol bloglarda ki Arkhe bunu en iyi kullananlardan.

teq1 dedi ki...

Yıldıray'ın küstürülüp, Fatih Tekke'nin çağırılmaması ve Rüştü'nün de geri dönmesi Milli takımımız için umutların tükenmesidir acaba? Bu imparatorluk, düşüşe geçmiştir.

Bolat dedi ki...

tipik alessandro del piero....

Fenerbahce öyle bir kemirmis ki ruhunu ve öyle hastalikli pis bir hale sokmus ki, onun Fenerbahceli bloglar arasinda gezinip durmadan blog sahibine satasmlarindan bunlari net bir sekilde görmekteyiz...

Mesela siz yorumunuzda Galatasarayli ile ilgili yapilmis olan bir yorumun taraflilik icerdiginden ve objektiklikten uzak oldugunu söylenirsiniz. Del Piero hemen orda bitmis ve "ben obejktiflik tarafsizlik geyigine inanmiyorum bik bik bik" gibilerinden ortaliga kusmaya baslar...

Sonra papazin cayirinda aetewulf'a bir yazisindan dolayi ben sizin eksi sözlügün en objekttif yazari olan birisi olarak görürüm ama sözkonusu galatasaray olunca bu objektifligi göstermeriyorsunuz gibilerinden laflar ederek, esasinda ne derece omurgasiz ve saglam bir durusu olmayan bi adam oldugunu gösterir. dedigim gibi tek bildigi sey Fenerbahceli blog yazarlarina saldirmaktaktir; ama buna karsilik, iclerinden bazilarinin les gibi oldugu Galatasarayli bloglarda yazarlarina övgüler dizerek dolasir durur...

Bunlar her firsatta Aziz Yildirim'a saldirirlar... Aziz Yildirim döneminde hangi takimin ne kadar sampiyon oldugu bellidir. Ama onlara göre Aziz Yildirim tüm medyayi elinde oynatan her seye hakim, istedigi zaman istedigini yaptiran; türk futbolunun üzerindeki kötülüklerin tek nedenidir... Halbuki Aziz Yildirim son yillardaki performansiyla üc büyüklerin baskanlari icerisinde en az sesi cikan kisidir... Son yillarda hakemler hakkinda ne Adnan Polat ne de Yildirim demirören kadar konusmustur... 2006 yilinda Fenerbahce'nin kupayi nasil kaybettigi ortadadir... Gecen yil basketbolda Efes'in sampiyonluga nasil ulastigi ortadadir...

Nasil bunlara ragmen her konudan Aziz Yildirim suclanabilir... Fatih Terim'e laf söylüyorsun ama kendi baskanina bakmiyorsun... Tipik bir del piero cümlesi... Fatih Terim ile kiyaslanmaya calisan Aziz Yildirim'dirki, Aykut Kocaman'i takimin basina getiren ve su anda teknik adaminin randevu taleplerine kendisi cevap vermeyen ve bunu Aykut Kocaman'a yönlendiren adamdir...

Zihinizdeki pisligi temizleyin diye yazmiyorum bunu. O pisliligin hicbir yere gitmeyecegini, nöronlar arasindaki gecisi engelleyen o les kokulu yosunlarin ayiklanmayacagini biliyorum. Yeterki kayitlara düssün bu durum....

peralta dedi ki...

onu bunu bilmem de ersun yanal'a yazık oldu derim. eğer fatih terim yerine bir başkası bu kadar başarısız olsaydı sopayla kovalarlardı. yazık...

Arkhe dedi ki...

@alessandro del piero

Hayır, söylemeye çalıştığım medyanın tepki vermemesi değil, ne taraftarın, ne işverenin, ne medyanın tepki vermemesi. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe taraftarı tarafından sorgulandığını söyledim, blogları da desteklemek için örnek verdim. Herhalde bana Fatih Terim'in Türk insanı tarafından aynı derecede sorgulandığını söyleyemezsin..

Aziz Yıldırım bir kulüp başkanıdır, Fatih Terim ise maaşlı bir çalışan. Aziz Yıldırım elmadır, Fatih Terim armut. Kendince bir alaka kurmaya çalışıyorsun ama olmuyor. Asıl derdin de ne milli takım ne de Fatih Terim. Seni rahatsız eden Fenerbahçeli Arkhe..

Artı Aziz Yıldırım'ın medya tarafından eleştirilmediği de koca bir yalan. Ben geçen sezon neler okuduğumu biliyorum. En basitinden Josico ve Maldonado'nun adı Aziz Yıldırım ile birlikte belki 100 kez geçmiştir.

Yanlış hatırlamıyorsam o yorumum blog aleminin tartışmasız en saygı duyulası ve objektif yazarı Tardini'nin değil, beraber rakı içtiğim Aceto'nun blogundaydı. Yani hangi yazıya olduğunun bir önemi yok, Rıdvan'ın bir yorumunun ondan daha bilgili olduğunu düşündüğüm yazarlar tarafından bile bu kadar konu edilmesi çok garip geldi ve o lafı ettim. İroni yeteneğim de kesinlikle müthiş değilmiş ki sen anlamamışsın. Bana göre anlamak istediğin gibi anlamışsın o ayrı..

Amaçsız bir söz neden sana bu kadar dert olmuş anlamadım. Yorumuma bakıyorum da, nerede o kadar tepki göstermişim ve saygısızlık etmişim hiç anlamadım.

Nerelerde ne yorumlar yaptığını biliyorum. Saygı kavramını bana öğretecek kadar bildiğine de inanmıyorum..

Milli Takım ve Fatih Terim'den Rıdvan Dilmen ve Aziz Yıldırım'a.. Gerçekten çok ilginç..

Arkhe dedi ki...

@Bolat

O yazıyı hatırlıyorum. Kendisinin başka bloglarda yaptığı garip yorumlar da aklımda. Ağırlık Fenerbahçe ama sanırım Beşiktaş bloglarında da esip gürlediği oluyor. Yine de Fenerbahçe ile gerçekten ciddi sorunları var, o kesin.

İlginç bir arkadaş.

Arkhe dedi ki...

@Gayriciddimilliariza

Müdür bunları hiç düşünmedim valla, Google görsellerde Fatih Terim yazında ilk sayfada çıkıyor bile olabilir. Bakıyorum, yazı için en çok hoşuma gideni alıyorum o kadar. :)

alessandro del piero dedi ki...

komik adammissin bolat, ne yalan soyleyeyim.. hadi ben o irinleri kusuyorum, kendime hakim olamiyorum diyelim.. bir insan senin kadar mazosist olabilir mi yahu? manevi babasi aziz yildirim'a edilen her lafi takip edip de zamaninda cevabini veremedigi her turlu yorumun ardindan gelip bir gun alakasiz bir yerde icindekileri dokup hungur hungur aglayabilir mi?

saygi duyuyorum..