12 Ekim 2009 Pazartesi

Güney Afrika Öncesi Son Viraj


Milli Takım ile ilgili Şen Şef yazmış. Altına imzamı atarım, üzerine de bir şey söylemem. Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanında birçok farklı ülke aynı hedef için mücadele etti, bazıları Çarşamba da bu mücadeleye devam edecek. Özetlerde gördüğüm kadarıyla diğer maçlarda olan bitenden biraz bahsedelim.

Belki de en heyecanlı mücadele 1. gruptaydı. Danimarka işi şansa bırakmak istemiyordu, bir önceki maçta Arnavutluk’a puan kaybetmiş olmaları da İsveç’in şanssızlığı oldu. Danimarka tek golle kazandı, Macaristan’ı yenen Portekiz de İsveç’in önünde ikinciliğe yükseldi.

Yunanistan 2. gruptaki avantajını Eylül ayında kaybetmişti, İsrail de sahasında Letonya’ya 3 puan verince ikinci sırada kalmayı başarmışlardı. Beklendiği gibi 3 takım da maçlarını kazandı ama Yunanistan zorlandı. Letonya bir şok yaşatıp son maçları çok acaip bir duruma getirebilirmiş.Yunanistan’ın attığı ilk gol ofsayt, 2. golün geldiği penaltı ise bana çok yalan geldi. Pozisyon Ali Aydın’ın Ahmed Hassan için çaldığı o olay penaltıyı hatırlatıyor. Bu penaltıyı veren de Chelsea-Barcelona maçının olay hakemi Norveçli Ovrebo. Bu sonuçlarla iş yine Çarşamba’ya kaldı ama İsviçre’ye liderlik için 1 puan yetiyor.

3. grupta sürpriz var. Slovenya deplasmanda Slovakya’yı yenerek liderlik için umutlandı, Çek Cumhuriyeti’nin ikincilik umutlarını da bitirdi. 4. grupta ise Rusya liderlik için sahasında Almanya karşısına çıktı ama son 20 dakikayı 10 kişi oynayan rakibi karşısında tek golle kaybetti.Öne geçecek pozisyonları bulmuşlar, mağlup duruma düştükten sonra da beraberlik için çok bastırmışlar ama gol gelmemiş. Bana göre verilmeyen bir de penaltıları var. Almanya’nın golü de hazırlanış olarak çok güzel, asist de Mesut’dan. Özetlerden izlediğim kadarıyla Mesut sanki iyi oynamış, her pozisyonun içindeydi. Direkten dışarı giden çok da güzel bir şutu var.

Bizim grupta İspanya süpürmeye devam ediyor, 6. grupta ise İngiltere’nin serisi son buldu. Bu maç sonrasında İngiltere’de neler konuşuldu, Hırvatistan cephesinden neler söylendi hiç bakamadım ama çok merak ediyorum. Ukrayna kazandı, Hırvatistan’ın umutları -30 averajla 0 puanı olan Andorra’ya kaldı. İngiltere 75 dakika 10 kişi oynamış, Shevchenko penaltı kaçırmış. Hırvatistan’dan alınacak bir intikam için İngiltere’nin mağlup olduğu düşüncesi saçmalık, kırmızı kart çok erken gelmiş ama yine de Hırvatistan’ın o efsane maçta Wembley’de ortaya koyduğu duruşun bu maçta İngiltere’de görülmediği ortada.

7. grupta iki maç 5-0 bitti. Fransa’nın 5 golü için normal denebilir, gerçi ben bu Fransa’nın tek farkla kazanmasına da şaşırmazdım. Sırbistan’ın ise Romanya’yı bu kadar ezeceğini tahmin etmiyordum. Liderliği garantilediler, bu gruba damgalarını vurdular. 8. grupta ise iki namağlup takım karşılaştı, İtalya ile İrlanda Cumhuriyeti berabere kaldı. Avrupa’da taraf olduğum takım İtalya’dır ama bu maçta İrlanda’ya da yazık olmuş, biraz kaleci kurbanı olmuşlar. 86. dakikada öne geçip maçtan bir puan ile ayrıldılar. İtalya bu sonuçla Güney Afrika’ya gitmeyi garantiledi. Son şampiyonun play-off oynaması yakışık almazdı.

3. grup haricinde liderler belli oldu, play-off’a katılmak için mücadele Çarşamba günü devam edecek. Kuzey Amerika’dan kimlerin geldiğini bile bilmiyorum, hiç ilgimi çekmedi. Maradona ve Arjantin’in damga vurduğu Güney Amerika elemelerinde ise nokta Çarşamba günü konacak. Arjantin-Peru maçını hafif alkollü bir şekilde yarım yamalak izleyebildim, son 10 dakikayı ise kaçırdım. Meğer tarihe geçen bir maç kaçırıyormuşum da haberim yokmuş, Tanrı Maradona’ya elini tekrar uzatmış. Ekvador da Forlan’dan son dakikada yediği penaltı golüyle umutlarını Uruguay’a devretti. Çarşamba günü bu iki takımdan yine tarihe geçecek bir maç çıkabilir..

Hiç yorum yok: