26 Mart 2010 Cuma

Başka Emriniz?


Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray-Fenerbahçe maçı için biletlerini alarak karşılaşmayı izleyecek olan taraftarlarımız, kesinlikle münferit olarak maçı izlemeye gideceklerdir. Ellerinde maç bileti olan taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı girişinde polis tarafından oluşturulacak 2 aşamalı kontrol noktasından geçtikten sonra stada ulaşacaktır. İlk kontrol noktasında bilet kontrolü, ikinci kontrol noktasında ise üst araması yapılacaktır.

Biletleriyle maçı izlemeye gidecek taraftarlarımız, kesinlikle bozuk para, çakmak, yanıcı ve parlayıcı yasa dışı maddelerin yanı sıra, yüz maskesi, atkı, kaşkol gibi kıyafetleri üzerlerinde bulundurmayacaktır. Taraftarlarımızın rakip takım taraftarlarını tahrik edecek ve uygun olmayan davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir.

Taraftarlarımıza duyurulur.
Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü



Metinde kullanılan dil çok çirkin, öncelikle bunu söylemem lazım. Mantıklı bir şey olsa bile insanın yasağı delesi gelir. Bu açıklamanın, daha doğrusu bu emrin kimin fikri olduğunu bilmek gerekiyor. Herhalde içeriği hakkında tartışmanın bir anlamı yok, saçmalıktan başka bir şey değil.

Ben bunun İstanbul Valiliği'nin bir talebi olduğunu tahmin ediyorum, Fenerbahçe tarafından böyle bir açıklama yapılmasının başka hiçbir mantığı yok. Formayı yasaklamamışlar. Yüzler açık olsun, insanlar daha rahat fişlenebilsin istiyorlar. İl Güvenlik Kurulu'ndan her şey beklenir, hiç şaşırmam ama bu açıklama Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kendi insiyatifi ile yapılmışsa ortada ciddi bir paranoya sorunu var demektir.

Neyse, bu kimin işi olursa olsun çok kaale almaya gerek yok. En azından ben umursamıyorum ve büyük bir aksilik olmazsa atkımla birlikte orada oluyorum.

3 yorum:

stalker dedi ki...

fb yönetimi şirket yönetir gibi bakıyor olaya. her şey kar amaçlı; taraftarın neden olduğu olaylardan doğan para cezalarını azaltmaya çalışıyorlar. bu da onun bir tezahürü. taraftar düşmanlığında son nokta.

Pamukk dedi ki...

laf dinleyin biraz! emretmişler dinliceksiniz!

Unknown dedi ki...

kanarya adam yagmurluguna izin vermişlermi ?


:)))