17 Mart 2010 Çarşamba

FC Barcelona 4-0 VfB Stuttgart


İzleyip de maçı not etmemek olmaz. Zaten bu maçı yazmak da çok kolay.

Lionel Messi.

Aslında burada bitirsem de olur ama yine de akılda kalanları not edelim. Daha ortada aman aman bir baskı ya da inanılmaz bir futbol yokken, Stuttgart da çok kötü gözükmüyorken 2-0 oldu. Messi çıktı, iki gol ile işi bitirdi. İlk golde 4 kişinin içinden mükemmel vurdu. İkinci golün atağını durup dururken yaratan Messi ama Toure'nin de hakkını vermek lazım, Pedro'ya çok akıllı bıraktı. Zaten bence Toure de inanılmaz iyi bir oyuncu. Muhteşem bir fiziği ve o fizikten beklenmeyecek bir tekniği var. Pas dağıtır, gelince şut da atar. Savunma yönünden ve hava topu üstünlüğünden bahsetmeye gerek bile yok.

İkinci devre oyun fazlasıyla tek taraflı oldu, Stuttgart da iyice oyundan düştü. Barcelona'nın gevşeyerek oynama şansı olmasına rağmen orta sahada sürekli bastı, rakibe hiç alan bırakmadı. Hücumdan boş döndüklerinde topu hemen geri alıp tekrar çıktılar. 3. gol de yine Messi'den geldi ve yine harika bir goldü. Bu adamı izlerken gerçekten bazen PES izliyormuşum gibi hissediyorum. Bir insan nasıl bu kadar rahat gol atar anlamıyorum. Gerçi atak da harika gelişti, klasik bir Barcelona hücumu oldu. Iniesta çok zarif bir topuk pası verdi, Messi de çok net vurdu. Şutu atarken önünde kaleci hariç 3 kişi var ama sanki daha ayağından çıkmadan önce topun kimseye çarpmayacağını hissediyorsunuz. Gerçekten değişik bir adam.

Aslında geçen sezonun tarihe geçen Barcelona'sını bir süredir görmüyorduk, bu gece geri döndüler. Canları futbol oynamak istemişti, en güzelini oynadılar. Zlatan'ın pasıyla gelen Krkic golü farkı dörde çıkardı ama hiç abartmıyorum, gerçekten 10 olabilirdi.

Belli ki Barcelona "Bernabeu" havasına şimdiden girmiş.

9 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

:)) BFFK Fantezicisi...

YAPMA BUNU YAPMA BUNU ...

Arkhe dedi ki...

Ehehe :)

Pamukk dedi ki...

şimdiye kadar messinin bacaklarını eline vermeleri lazımdı.
c.ronaldo için aynını sölüyorsunuz.
tr'de biri yapsa da öyle sölüyorsunuz.

cuma günkü kurada uefa bakalım şimdi hangi en dandik takımı eşleştircek barcelona ile.

Arkhe dedi ki...

Messi rakibine saygısızlık yapmıyor, nefret toplamıyor. Ronaldo'yu izlerken bazen benim bile televizyona kafa atasım geliyor.

Muhtemelen dandik Lyon ile eşleştirirler.. :)

Pamukk dedi ki...

tabi tabi, nefret ettiğiniz bir takımda olsa artiste bak rakibi aşağılıyor kırarlar yakında bitarafını dersiniz. herkes işine geldiği gibi kılıf buluyor kimse tutarlı değil.

yok lyon fazla gelir hiçmihiç zorlanmaması lazım barcelonamızın aman Allah korusun cska verelim?

Arkhe dedi ki...

Keşke bir de maçı izleseydin, aşağılama falan olmadı, sadece iyi oynadılar. :)

He bak ama Zlatan sevmediğim bir takımda olsaydı ona çok küfür ederdim, o ayrı.

Beril dedi ki...

messi oynarken rakibi aşağılamıyor sadece oyununu oynuyor, ne zaman çirkeflik yaparken gördün rakibe ters bir hareket yaparken, ronaldonun her hareketi antipatik ! ayrıca tersinden bakarsak ronaldo barcelona'da olsa takımdan bile soğuyabilirim !

Pamukk dedi ki...

iyi oynayıp artistik bal becerileriyle rakiplerini vın diye geçip sinir edeceğinden ayağını eline verirler dedim, yanlış anlamışsın.

zlatan gibi de denebilir. sinirlenip çakıyo ya rakibine o hesap.

Pamukk dedi ki...

hö? okuduğunu anlayamayanlar...