18 Mart 2010 Perşembe

Ölüm - Yaşam


Bu topa hiç girmeyecektim ama içim rahat etmedi.
.
Eğer Kamil Özen ölseydi, saha kapatma cezası verilecekti, bunu herkes çok iyi biliyor.
.
Bir ceza verildi, yani ortada bir suç varmış ama Kamil Özen yaşadığı için 100.000 TL uygun görüldü..
.
Bunda sanki ters bir şeyler var ya da benim kafam basmıyor..
.
Hiç ceza verilmese belki anlardım ama "Ne de olsa ölmedi" mantığını benim aklım almıyor...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Duyunca bu kararı Yok Birinin bir yeri Ali sami dedim ve yazdım bloga bende. Ama bu ayıptır ya yuh. Resmen kollandı resmen.. Vay be. Hayat eşittir 100 bin..:/

alessandro del piero dedi ki...

mantık yürütmenizdeki yanlış şurada ki eğer o kişi öldü diye stad kapatılsaydı yanlış bir karar olacaktı. stadın kapatılıp kapatılmamasını belirleyecek etken kulüp yönetiminin olaydaki sorumluğunun ne ölçüde olduğudur. sizin mantık yürütmenizden yola çıkarsak eğer ki adam ölmüş olsaydı, bir hayat sahada oynanan futbolla kıyaslanmayacak kadar değerli olduğuna göre değil 1 maç, o kulübün kapatılması, hatta ülkedeki tüm futbol karşılaşmalarının iptal edilmesi gerekirdi. ben eğer spor yaparak o adamın ölümüne sebep oluyorsam sokayım o futbola zaten, diye düşünmek mantıklı olurdu. ama orda tribünden düşen kişi de onun düşmesine sebep olan kişi de şu gerizekalılıklarıyla burda olmasa yine bir gün çok başka bir ortamda birbirlerine zarar vereceklerdi ve bu durum bulundukları ortamdan bağımsız gelişecekti.

ha dediğiniz doğru tabi, muhteşem bir ülkede yaşadığımız için 3 yaşındaki çocuğun dahi anlayacağı şu mantığı ülke sporunun başında bulunanlar yürütemeyeceği için adamın ölmesi stadın kapatılması anlamına gelecekti. çünkü stadın kapatılmasıyla o ölüm halledilmiş, adalet sağlanmış olacaktı.

güzel ülkem türkiye'm benim..

Erdem Karakuş dedi ki...

Saha kapatma cezası verilseydi en ufak bir kavga çıkan her stadın kapatılması gerekirdi.

Unknown dedi ki...

@ Feyyo

Hayat eşittir saha kapama mı??? da 100 bin olunca bu tavır???

------------

Video yu hepiniz seyretmişsinizdir. Olay da adamı tribünden aşağıya atma yok ki... gören görmeyen konuşuyor. dayak yemege başlamadan önce adam orada oturmuş...biri gelip onu çekip dövmeye başlamış sonra güya ondan kaçacağım diye aşağıya atlamış.

kardeşim saha sola doğru kaç ama işin içinde uyuşturucu ve alkol olunca kafa basmıyor tabi ki.

Zamanında Olimpiyatta Fenerbahçe taraftarına gelen kurşun, Beşiktaş'ın İnönü de bıçaklanma olaylarında hep saha kapandı.

Bu öyle mi? adam resmen kendini attı aşağıya, kimse onu itmedi kimse onu yuvarlamadı. hatta adam düştüğünde bir görevli "dayak atanı" ayırmış durumda...

Valla tabi söz konusu Galatasaray olunca

ilk önce " beşiktaş" diye bağırdığı için tribünden atıldı dendi, o yemedi.
şimdi de Fenerbahçe maçında önce saha kapansın oluyor.

Arkhe dedi ki...

Olayla ilgili hiçbir yorum yapmadım.

Adam ölse saha kapanacaktı, ölmedi kapanmadı.


100.000 TL de vermeselerdi o zaman daha iyi anlardım ama bu bana batıyor, tek söylediğim bu.

He bu arada adamın Beşiktaş'lı olduğunu söyleyenler tribündeki Galatasaray'lılardı, Beşiktaş diye bağırdığını söyleyen de bizzat onunla kavga eden adam.

Erdem Karakuş dedi ki...

Bu olayın saha kapatma cezasıyla da, para cezasıyla da ilgisi yok aslında. Para cezası tamamen kamuoyunun sesini kesebilmek için verilmiş.

Ceza verilirken kulübün sorumluluklarını yerine getirip getiremediğine bakılır. Tribünde maç esnasında bir taraftar diğerine bir yumruk atmış olsun, adam kalp krizi geçirip ölmüş olsun. Kulüp burada suçlanabilir mi? Sonuçta ölüm var yine ortada, taraftarın biri diğerini stadda öldürüyor.

Kulüp böyle bir durumda ceza almaz, çünkü herkesin başında bir polis bekletemez. Son maçta yaşanan kavga olayı da aynı şekilde. İki kişi kavga ediyor, bir tanesi yediği dayağın etkisiyle çatıya doğru kaçıyor. O sıra polis gelip kavgayı ayırmaya çalışıyor, ama bir taraftar tamamen kendi sorumsuzluğundan aşağıya düşüyor.

Verilen cezayı hazmedemeyen insanlar kulübün bunu engellemek için yapabileceklerini anlatırsa o zaman hak verebiliriz biz de. Söyleyin de bilelim, aşağı düşme olayını engellemek için ne yapılmalıydı?

Arkhe dedi ki...

Yaw çok basit bir şey söyledim ve sizler de bunu çok iyi biliyorsunuz.

Adam ölseydi çok daha ağır bir ceza verilecekti, ölmedi ve ceza verilmedi.

Ben bunu anlamıyorum, söylediğim de bu. Çok basit.

Yoksa olayın detayına girersek, yok kulüp sorumluğu yok güvenlik eksikliği, yok münferitliği falan dersek taraf olduğumuz için hepimiz başka bir şey söyleriz. Senin kalp krizi senaryon gibi 769 farklı senaryo da bizler yazabiliriz.

Mesela ben sana "polis raporuna göre göre dışarıdan gelen kurşunu engellemek için Fenerbahçe, büfedeki bıçağın alınmasını engellemek için Beşiktaş ne yapabilirdi?" derim.

Hiçbir şekilde ortak nokta bulunamayacak argümanlar üretip mastürbasyon yapmanın alemi yok. Söylediğim şey çok açık. Ölseydi ceza vardı, ölmeyince ceza yok. Bu mantık da bana ters.