2 Mart 2010 Salı

Sakarya Protestosu


Federasyonu az önce övünce herhalde bünyede bir rahatsızlık oldu ki hemen eleştiresim geldi. Aslında olayın ve çıkan kararın üzerinden zaman geçti ama bu protestoyu ben daha yeni gördüm.

31 Ocak'da İstanbul'da oynanan Pendikspor-Sakaryaspor maçının hemen başında bazı olaylar çıktı. Herkes farklı bir şey söylüyor ama şeref tribününde olan bir tanıdığımın anlattığı kadarıyla işi polis olduğundan fazla abartıyor. Bileti olup da stada giremeyen Sakaryaspor taraftarları ile polis arasında yaşanan gerginlik tribündekilere de yansıyor. Ortada çok abartılı bir durum yokken polis hem içeride hem dışarıda biber gazını kullanıyor ve izdiham çıkıyor. Bazı taraftarlar nefes alabilmek için şeref tribününe geçiyorlar ve sahaya da giriyorlar. Çocukların zor nefes aldığı, taraftara futbolcuların yardım ettiği fotoğraflar gördüm. Neticede polisin abartılı tutumu, insanların üst üste olduğu bir yere biber gazı atması iki takım taraftarları arasında hiçbir olay yokken işi maçın tatil edilmesine kadar götürüyor.

Federasyon ise bu olaylar neticesinde Sakaryaspor'a 3 maç, Pendikspor'a ise 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza bile özellikle Sakaryaspor tarafında kolay kabul edilemeyecek bir cezayken bir de maç 3-0 Pendikspor lehine tescil edildi. Saha kapama cezaları muhtemelen polisi suçlu ilan etmemek için mecburen verildi ama hükmen mağlubiyet cezasında ben de bir mantık bulamadım.

Sakaryaspor taraftarları da Bursaspor'un cezası nedeniyle Sakarya'da oynanan Bursaspor-Sivasspor maçı sırasında gizlice hazırlığını yapmış oldukları protestolarını gerçekleştirdiler. Tribünün çatısına saklanan taraftarlar maçın 10. dakikasında yukarıdaki pankartı açtılar. Pankartta geçen TFF harflerinin yanında T(ahrik) F(esat) F(eodal) yazıyor.
.
Ne yapsalar haklılar, yine de olabildiğince medeni bir şekilde protestolarını gerçekleştirmişler. Alt ligleri fazla takip etmem ama Sakaryaspor'u severim. Umarım önce Bank Asya'ya, sonra da en kısa sürede Süper Lig'e yükselirler.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

daha da beter ol sakarya!

Cenky dedi ki...

Konuya ilgi çektiğin için teşekürler Arkhe. Geçmiş yönetimlerin bıraktığı çamurla uğraşırken bir de Federasyonun antin kuntin hareketleri insanı gıcık etmekte. Öte yandan Pamukk kardeşimizin ne zoru varsa Sakarya'yla? Biz beter ol Beşiktaş desek, 1 kaşık suda fırtına çıkarırlar, kendileri dilediğince sallamaktalar kime denk gelirse!

Adsız dedi ki...

Valla arkhe, Sakaryalı olarak TFF'nin geçen sezondan beri Sakaryaspor'a uyguladığı cezaların nedenlerinin saçmalığından o kadar bıktım ki artık tek bir şey diyorum: Amatör kümeye düşürsünler de rahat etsinler bazıları.

Bizim ülkemizde çarklara çomak sokmaya çalışanlar her zaman zarar görmüştür. Ne zamanki Sakaryaspor TFF'yi mahkeme kapılarına düşürdü, saygınlığını! zedeledi ne olduysa ondan sonra başladı.

Son verilen ceza da şunu gösteriyor: Tribünde can güvenliğin tehlikede olsa bile ve bu kameralar tarafından belirlense de eğer ev sahibi takım lütfedip kapıları açarsa stad dışına kaçacaksın ama gerekirse öleceksin; o tel örgüyü aşmayacaksın. Buradan ev sahibi takımlarına yol açıldı: Kendi sahanda maçın var. rakip baktın seni yeniyor, rakip taraftarı döve döve sahaya it ileriye dönük senden daha fazla ceza görsün. Artık bir emsal var nasıl olsa.

Son olarak bir üstteki arkadaşın yaptığı yorum hiç yakışıkalmamış. Muhakkak bir sıkıntı yaşamış Sakarya ya da Sakaryalılardan. Yine de saygı duymak lazım.