6 Ocak 2009 Salı

Barış, şimdi


İsrail postunu yorumsuz attı Arkhe. Ben mümkün olduğunca bu blogu spor üzerine tutma taraftarıyım, bunun da bazı sebepleri var. Öncelikle derinlemesine konuşamadıktan ve dünyada halen yaşanan benzer bütün olayları da tartışmadan bu konuların hakkının verilebileceğine inanmıyorum. Öte yandan gelen yorumlarda da, içerisinde bulunulan psikolojik hal sebebiyle iş kötü yerlere gidilebiliyor. Hatta blogda ilk kez bir yorumu da reddettim bu yüzden. O arkadaştan da özür dilerim ama burası forum değil, siyasi bir blog hiç değil. İki yorumcu birbiriyle kapışmaya başlayabilsin, onlara başkaları eklensin diye de asmamıştır postu Arkhe eminim.

Birisini sansürlemiş olmak hayatta yaşadığım en kötü duygulardan biri, sizi temin ederim. Ama ileride de benzer birşey yaşanırsa nasıl davranacağımı da bilmiyorum. Bu blogda nefret, her türlü önyargı ve ayrımcılık günahtır bize. Evet apolitize edilmiş jenerasyonun tamamen apolitik bir futbol ağırlıklı spor sayfasıdır bu blog başka birşey değil. Ben bundan gocunmuyorum gene de, neticede bunu yapmak için yola çıktık.

Bu demek değil ki yaşananlar bizim de canımızı yakmıyor, neşemizi silip götürmüyor. Ama bu yüzden bütün bir dinin mensuplarını, bütün bir ülkenin vatandaşlarını (bunlar İsrail, ABD, Sırbistan bile olsa) itin kıçına sokmak burada olmaz, olmayacak. Hiçkimse unutmamalı ki biryerlerde birileri de Türkiye için, Türkler için kamyon dolusu haksız laf ediyor. Kendine yapıldığında başka, kendisi yaparken başka konuşan insanlar değil mi zaten hepimizin problemi? Nefretleri arttırmak hiçbir zaman çözüm değil. Barış denilen şey geçmişe bakarak değil geleceğe bakarak hazırlanır! Bu ne sadece bize, ne onlara, ne ötekilere, bu laf herkese. Hangi grup insan "biz temiziz, pırıl pırılız" derse halt etmiş olur. Artık kafayı değiştirme vaktidir...

Gelmek istediğim nokta aslında çok basit: Sevgiyi nefrete, barışı savaşa tercih etmek. Pasif ve fazlaca hippi bulanlar olabilir, varsın olsun. Sözün özü pasif direnişin babası Gandhi'den geliyor: "An eye for an eye, and the World goes blind." Dur İsrail, dur artık.

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Eline sağlık.

Arkhe dedi ki...

Ama okul vurdular yaw, nefretten uzak durabilmek hiç kolay değil..

Neyse, futbol güzeldir..