6 Ocak 2009 Salı

Türk Telekom - Bnei Hasharon






Ben bloga taşımıştım ki gerçekten düşüncelerimi kendime saklayıp yapmasam daha iyi olurmuş, bu akşam savaş spora da resmen bulaştı. Türk Telekom - Bnei Hasharon arasında oynanacak olan ULEB kup maçı tribün olayları nedeniyle tatil edildi. İçerideki grup önce "Ya Allah Bismillah Allah'u Ekber", "Hamasa selam direnişe devam" gibi tezahuratlarla başladı, İsrail takımı sahaya çıkınca da bir ayakkabı fırlatıldı. Maçın başlamasına çok kısa bir süre kalmışken de 300-400 kişi "Allah Allah" sesleriyle sahaya doğru ilerlemeye başlayınca İsrail takımı içeri kaçtı. Sonrasında hakemler ve gözlemciler güvenliğin sağlandığını söyleyip İsrail takımını sahaya çağırmışlar ama onlar gelmemiş, herhalde bunun sayesinde Türk Telekom aleyhine bir sonuç çıkmayacaktır.

Üstteki kareler Saadet Partisi mitinginden değil, bu maçın tribünlerinden. Türk Telekom yetkilileri maçı seyirciye açtılar ve bu insanları sorgusuz sualsiz biletsiz içeri aldılar. Polis daha da ilginç, küfür edildiğinde bile İstanbul'da 15 dakikada tribünleri boşaltabilen polis bu insanları bir türlü dışarı çıkartamadı hatta ne garip ki onlarla gayet medeni bir şekilde pazarlık yaptı. Herhalde kendilerine yakın gördüler.

Neticede bir basketbol maçı oynanamadı. Çok yazık.

8 yorum:

Tuner dedi ki...

http://atanalirspor.blogspot.com/2009/01/trk-telekom-bnei-hashasron.html

Şen Şef dedi ki...

Kimse hangi toprağın, hangi kanın parçası olarak dünyaya geleceğini seçemiyor. Yazık diyeceğim ama boşver, insanoğlu budur işte. 5th element filminde hani kara bir yıldız vardı gittikçe büyüyerek dünyayı (ya da ne bileyim, galaksiyi, evreni) tehdit eder. Ona ateş açtıkça, füzeler yolladıkça büyüyordu. O işte insanın içindeki öfke, o geçmişten gelen garez, o kendinden başka olanı bitirme arzusu. Böyle böyle bitiyoruz heralde.

Benim asıl anlamadığım ABD Irak'ın yedi ceddini bellemişken buraya gelen Dream Team'in nasıl ağırlandığı, Bush gelince koskoca İstanbul'un nasıl pause'a bastırıldığı. Ondan sonra İsrail protestosu. Ulan 1 milyon Müslüman öldü öbür tarafta, ee? Onlara da aynı şeyler yapılsın diye demiyorum tabi de, enteresan yönlendirilmeler var bu işlerde. Pis, kaypak, yalaka, çıkarcı, içten pazarlıklı, ultra bencil, süper kötü niyetli insanlarla dolu dünya. Hep de öyleymiş sanırım, ama deniz bitti bitiyor. Spor Sergi'de tezahürat olurdu bazen "Sığ-mı-yo-ruz şak-şak-şak" diye. Öyle işte, keskin sirke kübünden çıktı mutfağı çatlatma derdinde.

Patasana dedi ki...

Bunu bile yapan onalar. Yani israil bizi israile karşı kışkırtıyor. birde bu ülke de tepki vermenin en kolay yolu tribün olunca arkeninde dediği gibi "savaş spora karşıyor"...

B. dedi ki...

Kapını önünde eylem yapanlarda Hamasa selam diye bir yazı gördüm yazıklar olsun
teröristi desteklemek ne zamandır legal bu ülkede

Şen Şef dedi ki...

@canarino
Arkhe yazmış işte küfürden dolayı salonu 15 dakikada boşaltabilen polis seyretmiş olayları. Bu arada senelerdir TT maçlarına gelen Ankaragüçlüler salona sokulmamış, ha keza diğer biletli vatandaşlar da. Olanların 'birileri' tarafından yaptırıldığı çok belli.

Yoksa protesto olması çok normal, aleni taraftar gelse oraya, baby killers diye bağırsa bütün dünyada ses getirirdi, ama şimdi şeriat sesi, hamas sesi duyulmuş oldu. Spora siyaset karışması neymiş be arkadaş, ne pis siyaset varmış dünyada be, bi güzel akıllı bişey çıkmaz.

Temur dedi ki...

arkadaşlar bu arada bilmeyenlere hatırlatalım Hamas Filistin'in seçilmiş hükümetidir. Yüzde 65 oy ile iktidar oldular.

B. dedi ki...

@temur
nasıl oldu acaba
baskı olabilir mi sizce?!

istediği kadar hükümet olsun,dtpli millet(!)vekilleri var desem çağrışım yapar sanırım.

Temur dedi ki...

@ canarino giallo

Canarino ben şimdiye kadar 14-15 Filistin'li ile konuşma sohbet etme imkanı buldum. Bunların arasında büyük çoğunluğu da El Fetih sempatizanı ya da eski El Fetih üyesiydi. Normalde Hamas'ı hiç sevmezler politik görüş itibari ile ama senin sorduğunu ben de sordum. aldığım cevap "hayır. Biz direniş konusunda Hamas'a göre sınıfta kaldık. Abbas nereyse İsrail ile işbirliği yapacak! Abbas ve El Fetih böyle giderse Filistin'de yakın zamanda yüzde 20'ye düşer" dediler.

Hamas'ın yaptığı bazı şeyler tasvip edilemez ama salt terör örgütü ya da DTP paralelinde bir yapılanma değidir. Ki ayrıca Hamas 20 yıllıktır ki İsrail bu katliamları 60 yıldır yapıyor. Yani saldırı nedeni Hamas değil. Hamas işin kılıfı. Bu arada ateşkesi bozan İsrail'dir. İki ay içinde tam 195 kez ihlal uygulamışlardır.

Biraz kafa şişirdiğimin farkındayım. Birkimlerimi paylaşmak istedim o kadarç