29 Ocak 2009 Perşembe

IFFHS


Ülkemizdeki en popüler yabancı kuruluşlardan biri IFFHS ama başta spor medyamız olmak üzere bizden başka bu kurumu bu derece kaale alan olduğunu sanmıyorum. Bu kurumun açıkladığı listeler özellikle forumlarda yazan taraftarlar arasında ciddi tartışmalara yol açar, bu aralar bloglarda da IFFHS listelerine sıkça rastlıyoruz.

Şimdi de 2008 yılının en popüler futbolcularını listelemişler, Arda ve Semih ilk on içine girdiği için herhalde gazetelerde de görürüz. Yine harika bir liste yapmışlar, Cristiano Ronaldo'nun 21. olduğu listenin zirvesinde adını ilk kez duyduğum Mısır'lı Mohamed Aboutreika var. IFFHS'nin listelerinden yola çıkıp tartışmaya girenlere duyurulur, o kadar ciddiye almaya gerek yok.

5 yorum:

Barizzio dedi ki...

Hay eline sağlık!
Ulan bir ben kılım sanıyordım bu dandisite istatistik kuruluşuna, iki olduk zaar..

Şen Şef dedi ki...

Aboutreika'ya laf ettirmem ulan!!
Harbiden süper herif. Mısır dışında kendini gösteremedi. Futbol Mundial'den filan gördüğüm kadarıyla Afrika sahnesinin kesin bir numarası.

African Nations Cup'ta Mısır'ın başarılarında (2006-2008) büyük pay sahibi, ayrıca El-Ahli'yle 4 üstüste şampiyonluk (2004-2008) 3 CAF Şampiyonlar ligi(2005-2006-2008), 2 Africa Super Cup (2006-2007) kazanırken takımın lideri/kahramanıydı kendisi. Birçok ödülü var haliyle.

IFFHS ise zaten okuyucu anketiyle belirlemiş bu sıralamayı. Yani onu birinci eden de, bizimkileri ilk 10'a koyan da aynı zihniyet. Capisci? :)

Al lee dedi ki...

IFFHS Galatasaray'ı dünyanın en iyi takımı yaptıydı UEFA'yı aldı diye. O zaman sevmiştim ama yine de inanmamıştım pek :)

Arkhe dedi ki...

@Şen Şef

Zaten benim söylediğim bu kurumdan her ne şekilde olursa olsun çıkan sonuçlara gereğinden fazla değer verilmesi. Ahmet, Mehmet, El Vahap oy yağdırıyor, çıkan sonuç ciddiye alınıyor ve üzerine tartışılıyor.

Şen Şef dedi ki...

@Arkhe,
Benim oyumla Mısır'daki çobanın oyu bir olur mu diyorsun yani? :P

Tamam da niye alınıyorsun hemen? Ben capisci'yi oraya laf çakma babında yazmamıştım, sonra smayli filan da yaptım ama yetmemiş.

Aynı şeyi diyoruz dostum, sadece ben diyorum ki oy atan, hatta forumlara "arkadaşlar hadi Arda'yı destekliyoruz, hadin Semih Arda'yı geçsin, wallahi en yahşie el Abou-Treika maşallah" diye gaz veren tipler zaten bu kurum(?)'u ciddiye alan tipler. Üzme daha kendini yaw. Ne Time anketleri, ne UEFA anketleri gördük biz, Fenasi buraya yumruk havaya yaptık. Boşgeç.

Yalnız Aboutreika'ya bedavadan sallamayalım, birilerinin Rıdvan'ı, Sergen'i sayılır o da..