20 Ocak 2009 Salı

Ve Kaka kaldı..


Liverpool maç fotoğraflarına bakarken The Sun'da gördüm, Babel Fish yardımıyla La Gazzetta Dello Sport'dan doğruladım. Berlusconi televizyona Kaka'nın kaldığını, City tarafı da görüşmelerin kesildiğini açıklamış.

Bugün çıkan haberlerde aslında Manchester City'nin teklifinin telafuz edilen rakamların çok altında olduğu söyleniyordu. Bunun dışında taraftarların da Milano'da şiddetli protestoları vardı. Artık Kaka'nın kalmasında hangisi etkili oldu bilinmez, bence sebep Berlusconi & Galliani ikilisinin Dubai'lileri istediği rakama çıkartamamış olmalarıdır, taraftarı ya da Kaka'yı kaale aldıklarını sanmıyorum.

Milan teklifi kabul etseydi Kaka ne yapardı hala bilemiyorum, sanırım gidecekti. Kaldı ama bu transfer hikayesi bence Milan'dan çok şey götürdü..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılmıyorum. Bence transfer gerçekleşmediği için "aslında o kadar para konuşulmadı, rakam daha azdı" deniliyor.

Şen Şef dedi ki...

Berlusconi daha ilk günden "kalmasını umuyorum" demişti. Dün gece ilk düşen haber Milan'ın teklifi kabul ettiği oldu. Hemen ardından Kaka'nın menejeri "hala Milan'la konuşmamız gereken şeyler var" diye açıklama yaptı, futbol programlarında "yerine kimi alırsın" geyiği sürerken Berlusconi "Kaka Milan'da kaldı" diye açıklama yaptı, geyik bitti. Sanırım Berlusconi'nin son kararı klübün kararını veto etmek oldu. Bunun da itibarla alakalı birşey olduğunu görmek gerek. Futbol takımının doğrusu bu paraya onu satmaktı, zor olsa da bu kararı verebildiler. Ancak Berlusconi için durum farklı. Taraftarın tepkisi belki bugün için önemli değilse bile, altı ay sonra bu satışın yarattığı kötü hava hala klübün ve de Başkan'ın üzerinde kalabilirdi. Arabın parasına altın çocuğu satan adam olamadı işte. Yüz Milyon Avroluk halkla ilişkiler kampanyası olarak görebiliriz bunu alternatif maliyet bakımından.

Arkhe dedi ki...

Berlusconi'nin devam eden açıklamaları, taraftarın bu satma meğilindeki açıklamalara olan tepkisi, Kaka'nın burada yaşlanmak istiyorum demeci, Fiorentina maçında Kaka'nın vedası..

Bundan sonra Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan'ın yani M.City'nin sahibinin danışmanının Guardian'a yaptığı açıklamada basında çıkan Kaka'ya haftalık 500.000 paund ve Milan'a da 100 milyon paundluk teklif yapıldığı iddialarını tamamiyle yalanlaması, "çıkan haberler çok saçma, gerçeğin oldukça uzağında" demesi ve 100 milyon paundluk teklif yapıldığı yönündeki haberin kaynağı Silvio Berlusconi'nin kendi internet sitesi olduğunu söylemesi..

Ve en son da Berlusconi'nin "Kaka kalıyor" açıklaması ve Kaka'nın yüzündeki mutluluk..

Bilmemiyorum valla, çok karışık. Bildiğim tek şey bu transfer hikayesinden kısa metrajlı bir film çıkabileceği.. :)

Neyse neticede Kaka kaldı, güzel de oldu da bu blogun Şen Şef'den göremediği postların akibeti ne olacak..?

Şen Şef dedi ki...

Pamukk doğru söylüyor bence, "yok canım o kadar para vermeyecektik zaten, keriz miyiz" ayağına yatıyorlar. O rakam haftalarca her yerde çıktı, transfer suya düşünce yalanladılar, şeyhe geç bunları diyorum.

"bu blogun Şen Şef'den göremediği postların akibeti ne olacak..?"

Hak ettim bunu, evet. Hani duyurup da yazmamış olmak kötü. Neyse borcum borç.

Arkhe dedi ki...

Sizin söyledikleriniz de doğru ama mesela dün aklıma gelen bir açıklama daha vardı.Kaka "Teklifi reddetmem için 30 saniye düşünmem yetti'' demişti. Madem hemen reddetti iş niye bu kadar uzadı falan.. Ne bileyim abi, sanrım kimse neyin ne olduğunu bilemeyecek ve gerçekten bu kısa filmlik bir hikaye oldu.

Şen Şef dedi ki...

Güntekin Onay sanırım demiş "herşeyi olan bir oyuncu 5 milyon daha fazla kazanmak için rahatını bozar mı?" gibi bir şey. "Milan'ın yıldız topçusunun gidebileceği çok fazla klüp yoktur, Chelsea'ye bile gitmesi yanlış olur" fikrine (İtalyan TV'de duyduğum, peh!) katılıyorum ben de. City kim?