10 Ocak 2009 Cumartesi

Yusuf Şimşek


Yorumlamak için resmi imzayı bekledim, dün akşam saatlerinde resmi site imzanın atıldığını açıkladı. Aslında asıl beklediğim açıklama Bursaspor'a neler verildiği özellikle Aydın'ın transfer şekli hakkında net bir şey öğrenemedim. Geri alma opsiyonu kaç sene için geçerli olduğu ve bunun bedeli hakkında farklı şeyler yazılıyor. Benim daha çok merak ettiğim nokta ise Beşiktaş istediğinde mi geri alabilecek yoksa Bursaspor satmak isterse belirtilen bedel üzerinden önceliği Beşiktaş'a mı vermek zorunda kalacak? Bursaspor ve Aydın başka bir kulüple anlaşırsa ve açıktan parayı alıp sözleşmesi fesh edilirse o kulüp Aydın'ı alabilir mi gibi sorular herhalde cevabını Pazartesi günü bulacak. Aydın'ı beğeniyorum. Sezonun başında sol kanatı Tello ile birlikte götürebileceklerini, Beşiktaş'ı hem İbrahim Üzülmez'den kurtarabileceğini hem de yabanjı kontenjanında rahatlama yaratabileceğini düşünüyordum. Tuna'yı zaten kulübe haricinde başka bir yerde görmedik, verilen paranın miktarı ise Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ında zaten çok da önemli değil.

Bu transferi eleştirenlerin aslan payını Mustafa Denizli'ye vermesi lazım, o istemese yönetimin kendi kendine böyle bir hareket yapacağını sanmıyorum. Yusuf transferi hakkında kendimi zorladım ve mantıklı noktalar bulmaya çalıştım. Delgado'nun bir sakatlığı var, belki bu düşünülmüş olabilir. Delgado oynasa bile maç içinde yabancı kontenjanında daha özgür olabilmek için artık elde bir Delgado-Yusuf değişikliği var. Beraber oynamalarına ihtimal vermiyorum ama ortada Mustafa Denizli ismi var, her şey beklenir. Yine de ne olursa olsun Yusuf'a gerek yoktu. Beşiktaş'ın Delgado'suz oynayabilecek opsiyonları da zaten yeterince vardı. Mesela klasik 4-4-2 kadroya çok uygun olabilirdi ama belli ki Denizli bu ve buna benzer alternatifleri pek düşünmüyor. Delgado'nun veremediklerini Yusuf'un vereceğine inanıyor, devre sonunda söylediği "şampiyonluğu hisseden oyuncu" ihtiyacını şampiyonluk yaşamış eski oyuncusuyla gidermek istiyor. 33 yaşındaki "Doğuştan Beşiktaş'lı" Yusuf Şimşek'i genç oyuncuları hızla A takımdan uzaklaştırdığı bu sezonda transfer ediyor ve onunla günü kurtarabileceğini düşünüyor. Sanırım Mustafa Denizli tam Yıldırım Demirören'lik bir hocaymış.

Ben Yusuf'un Beşiktaş'da başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Yusuf şimdiye kadar oynadığı takımların hangisine ne vermiş ki Beşiktaş'a katkı sağlayacak? Google'a Yusuf Şimşek yazın ve kariyerine, oynadığı takımlara bir bakın. Hangi takımlarda ne şekilde kadro dışı kaldığını okuyun. Geride bıraktığı camiaların onun hakkında, karakteri hakkında neler söylediğini görün. Hadi geçmişi bir kenara bırakalım Yusuf bu sezon Galatasaray maçı haricinde ne yaptı da iki büyük takımı peşinden koşturdu anlamıyorum.

Transferin bir de Trabzonspor tarafı var. Haksız sayılmazlar, Perşembe gecesinden itibaren olanlar bize biraz 80'li yılların eski moda transferlerini hatırlattı, hiç ortada olmayan Beşiktaş bir anda Yusuf'u renklerine bağladı. 15 gündür her yerde Yusuf-Trabzonspor haberleri çıkıyor, aynı oyuncuyu transfer etmeyi düşünen takım neden son ana kadar bekledi anlamadım. Bu düşünce ortaya çıktığı anda en azından Sadri Şener ile ufak bir diyaloğa girilseydi belki daha uygun olurdu. Sadri Şener'in tepkisini ifade ettiği bir cümle dikkatimi çekti. Bundan 3-5 sene önce böyle bir şey olsa "Bu hareket Beşiktaş'a yakışmadı" demesi muhtemel olan insan dün "Beşiktaş'a da zaten bu yakışırdı" dedi. Türk futbolunun Beşiktaş'ı nereden nereye gelmiş bu cümle bence çok iyi anlatıyor.

7 yorum:

Tuner dedi ki...

Aydın 3 sene içerisinde geri alınmak istenirse 500bin tl karşılığı Beşiktaş'ın olur. Böyle saçma transferi de ancak Yıldırım Demirören yapar. Anadan doğma Beşiktaşlı'yım açıklaması da bu transferin üstüne tüy diker...

Arkhe dedi ki...

Peki Fenerbahçe gitti Aydın ile anlaştı, Bursa'yı da bağladı ve 1-2 milyonu Bursa'ya verdi, Bursa da Aydın'ı serbest bıraktı. Serbest kalan Aydın da Fenerbahçe ile geldi sözleşmeyi imzaladı. Bu mümkün mü?

Bu bana gayet yapılabilir bir şey gibi geldi. Sonuçta bu opsiyon maddesi Bursa ile Beşiktaş arasında, Aydın'ı bağlayan bir şey yok. Kafamı karıştıran da aslında bu.

Tuner dedi ki...

Böyle birşey yapılabilir ama hülle gibi gözükeceği için Beşiktaş bunu Rekabet kurulu Federasyon vs gibi yerlere götürüp yürütmeyi durdurabilir.İşler boka sarar. Onu yapacağına Beşiktaş'a gidersin. Ben bu adamı almak istiyorum 2 verecegim git Bursa'dan geri al dersin =)

Arkhe dedi ki...

O zaman adam kıymete biner. lol

Tuner dedi ki...

Tüpçü hala duruyorsa kesin biner...

Şen Şef dedi ki...

Trabzon için çok iyi olabilirdi bu transfer ama Beşiktaş saçmaladı bence. Uzun uzun yazmaya hiç gerek yok, yakışmış hakikaten. Bakalım sezon sonunu kim görebilecek güzide klübümüzde.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he can be a good substitute for Delgado.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)