31 Ağustos 2009 Pazartesi

Premier League'de Hafta Sonu


Hafta sonu Chelsea ile başladı. Rakip Manchester United ve Everton karşısında kazanarak dikkatleri üzerine çeken Burnley idi ama Chelsea 6 dakika içinde Anelka, Ballack ve Ashley Cole’ün ayağından gelen 3 gol ile maçı kazandı. Liverpool ise iki kez yenik duruma düştüğü maçta deplasmanda 82’de Kaptan’ın attığı harika golle Bolton’u 3-2 yendi. Manchester City Adebayor’un golüyle Portsmouth deplasmanından 3 puanla dönerken Tottenham da uzatma dakikalarında Aaron Lennon’un attığı golle Birmingham karşısında 2-1 kazandı. Chelsea ve Tottenham oynadıkları dört maçı da kazanan iki takım olarak zirvedeler ama Tottenham Modric’i kaybetti, fibula kemiği kırılmış. Mutlaka çok etkileneceklerdir.

Haftanın maçı ise Old Trafford’da oynandı. Ben United’ın maçı rahat kazanacağını düşünüyordum ama özellikle ilk devrede görüntü hiç öyle değildi. Topa daha çok sahip olan taraf Manchester’dı ama Arsenal’in ilk devre bulduğu pozisyonların sayısı daha fazlaydı, bir de penaltıları verilmedi. Beklemediğim kadar sakin oynadılar ve Arshavin’in attığı harika golle öne de geçtiler. Golde kaleci Foster’ın da katkısı olduğunu unutmayalım. Aslında ikinci devre de işler çok değişmedi, United rakibini bunaltamadı. Beklediğim kadar büyük bir baskı da kuramamıştı ama Rooney’in yarattığı penaltı skora beraberliği getirdi. Bence penaltı ile alakası yok, hatta Eduardo’nun olay yaratan yedirmesinden çok bir farkı da yok. Arsene Wenger de maç sonrasında bunu söylemiş ki bence de haklı. Maç sırasında da hakem ile girdiği diyalog sonrası tribüne gönderildi. Bu golden 5 dakika sonra, tam Diaby’yi ne kadar beğendiğimden, çok büyük bir oyuncu olabileceğinden bahsederken bu oyuncu kendi kalesine ilginç bir kafa golü attı ve bu iki golle de Manchester United 3 puan almış oldu.

Artık Stoke City’nin aldığı skorları da not düşmek lazım, Sunderland karşısında 1-0 kazandılar ve benim de bir kuponumu yatırdılar.Tuncay da son 5 dakika oyuna girmiş, hayırlı olsun.

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

her daim ballı man u