28 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi Kuraları - Beşiktaş


Şampiyonlar Ligi 2009-2010 sezonu başlıyor. Çok özledim, yine muhteşem maçlar izleyeceğiz. Beşiktaş taraftarını kıskandığımı da itiraf etmekte bir sakınca görmüyorum, bu arenada olmak, santra öncesi Şampiyonlar Ligi müziğini dinlemek muhteşem bir duygu. Gruplar hakkında yorumlarımıza da Beşiktaş’ın grubu ile başlayalım.

B Grubu: Mancester United – CSKA Moskova – Beşiktaş – Wolfsburg

Fenerbahçe maçı öncesinde her zaman takıldığımız Tekel’e girdiğimde ilk 3 torba çekilmişti. İlk torbadan gelen takıma kafayı çok takmamak lazım, zaten bizlere rakip o takım olmuyor. İkinci torbadan CSKA Moskova’nın geldiğini görünce şanslı bir kura olduğunu düşündüm, dün en ideal grup için ikinci torbadan bu takımı yazmıştım. Son torbadan Wolfsburg’un gelmesi ise büyük kısmetsizlik.

United’ı bir kenara ayırırsak diğer üç takımın gruptan çıkması da 4. olup elenmesi de imkanlar dahilinde. İkinci torbadan güçlü, son torbadan zayıf bir takım gelseydi en azından 3.’lük garanti olacaktı, şimdi değil. Ama bu kura ile de gruptan çıkma şansı var. Şampiyonlar Ligine başlarken ilerlemeyi düşünenler için güzel, 6 maç yapıp UEFA’da devam etmeyi hedefleyenler için ise kötü bir kura.

Fikstür de önemli, Manchester United ile içeride başlamanın dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. İlk maç olmasının getireceği ekstra konsantrasyon ve tribün ortamı bir mucize olmasa da puan getirebilir ama bu maçtan puansız çıkmak durumunda sonraki iki maçın deplasmanda olması kötü olmuş, 3 maç sonunda 0 puanda kalmak da mümkün. Son maçın CSKA ile içeride olması ise önemli bir avantaj, UEFA’ya gidecek takım o maçta belli olabilir.

3 yorum:

Pamukk dedi ki...

"santra öncesi Şampiyonlar Ligi müziğini dinlemek muhteşem bir duygu" ama bizde kıymetini bilen yok o müzik çalarken tezahürat yapılıyor.

Son torbadan Wolfsburg’u çeken kısmetimize tüküreyim.

manu yu burnley yendiyse bizde yeneriz. haha

carlito dedi ki...

4.torbadan bu takımı seçebilmek bir tek şeyle açıklanabilir.
BEDEVİ ŞANSI!

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ım şanssız bir kura çekti.ama inşallah kendisi için kolay ve iyi maçlar çıkarır.