18 Eylül 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi - 1. Hafta


Gr. A: Chelsea 4-0 Bordeaux
Gr. A: Roma 1-2 CFR

Gr. B: Panathinaikos 0-2 Internazionale
Gr. B: W.Bremen 0-0 Anorthosis

Gr. C: Basel 1-2 Shakhtar Donetsk
Gr. C: Barcelona 3-1 S. Lisbon

Gr. D: PSV 0-3 A.Madrid
Gr. D: Marseille 1-2 Liverpool

Gr. E: Man.Utd. 0-0 Villarreal
Gr. E: Celtic 0-0 AAB

Gr. F: Steaua B. 0-1 B.Münich
Gr. F: Lyon 2-2 Fiorentina

Gr. G: Porto 3-1 Fenerbahçe
Gr. G: Dynamo Kiev 1-1 Arsenal

Gr. H: Juventus 1-0 Zenit
Gr. H: R. Madrid 2-0 BATE

Televizyondan da olsa Şampiyonlar Ligi müziğini tekrar duymak güzeldi, özlemişiz. 8 grupta oynanan ilk 16 maçta toplam 36 gol atıldı, fena sayılmaz. Hala görüntülerini izleyemediğim bir sürü maç var, kim nasıl oynadı, ne yaptı çok bilemiyorum.

A grubu takımlarının ait oldukları torbaya göre sıralanacaklarını düşünüyorduk ama Roma'da CFR bunu değiştirebilir. Chelsea Bordeaux'u Lampard'ın harika oyunuyla geçti, grubu da zorlanmadan lider bitirecektir ama sıralamanın geri kalanı için sanırım ileride işler çok karışacak.

Inter deplasmanda kazandı, ilgimi skordan fazla çeken şey ise Adriano'nun gol atması oldu. Mourinho bu adamı kazanırsa ben bile helal olsun diyeceğim. Anorthosis Almanya'dan 1 puanla döndü, bu gruptan UEFA'ya gidecekler gibime geliyor.

C grubunda Barcelona rahat kazandı, gerçi öne geçtikten sonra Guardiola'nın yaptığı defansif değişiklikler tepki toplamış, bu maçta olabilecek bir puan kaybı işleri çok karıştırırdı, bu skor iyi oldu. Shakhtar deplasmanda kazandı, bu gruptan çıkan 2. takım bence Lucescu'nun takımı olacak.

Fransa'da Marsilya Liverpool'u çok zorlamasına hatta öne de geçmesine rağmen yenemedi, kaptan Gerard attığı iki golle 3 puanı aldı. Atletico Madrid ise uzun zamandır özlemini çektiği ligdeki ilk maçını Aguero'nun iki, Maniche'nin de bir golüyle kazandı. Haftanın bence CFR ile birlikte en dikkat çekici skoruna imza attılar. Bu grup bu senenin en zevkli grubu olacak gibi duruyor.

E grubunda gol bile atılamadı. AAB'nin son 10-12 dakikayı 10 kişi oynadığı maçta Celtic bir de penaltı kaçırdı. Manchester ise formunu bulmuş değil, e karşısındaki takım da boş bir takım olmayınca beraberlik normal sonuç sayılabilir.

Lyon-Fiorentina maçında önce iki tane Gilardino attı daha sonra ise Benzema attığı iki golle bir puanı kurtardı. Seneye transfer döneminin yıldızı Benzema olacak gibi duruyor. Bayern Münich deplasmanda S. Bükreş'i yenerek lider oldu, sonuna kadar da zirvede kalacaktır.

Fenerbahçe'yi konuştuk, Arsenal ise 1 puanı 88. dakikada Gallas ile kurtardı.

Juventus Zenit karşısında çok zorlanmış, aslında kimse çok da şaşırmadı, Zenit gayet iyi bir takım. Bitime 15 dakika kala frikikten attığı golle 3 puanı alan isim ise Del Piero oldu. Real Madrid ise çok sıkmadan 2-0 kazandı.

Bizim "Fantasy Football" pek ilgi çekmedi gibi ama son gün aklıma gelmesinin de etkisi vardır. Matchday 2 itibariyle bir daha deneriz, olmadı dükkanı kapatırız.

Hiç yorum yok: