22 Eylül 2008 Pazartesi

Premier League / 5. Hafta

Futbolun NBA'i olarak gördüğüm Premier Lig'de 5. hafta geride kaldı. Zirvede Arsenal var, geçtiğimiz yıl olduğu gibi lige yine çok iyi başladılar, formlarının zirvesindeyken onlarla iki maç oynamak Fenerbahçe için de çok zor olacak.

Chelsea-Man. Utd. maçında çıkan kartlar maçın sonrasında tartışma konusu olmuş, hakemi kolay kart çıkattığı için eleştirenler de var, haklı bulanlar da. Chelsea Deco'nun ısınırken sakatlanmasının verdiği şokla sahaya çıkmıştı, ilk yarım saat Manchester daha üstündü ve golü de buldu. Golden sonra dengeli giden oyun ikinci devre daha çok Manchester yarı sahasında geçti ve bir duran top sonucunda Chelsea oyundan iyice düşen Ballack'ın yerine giren Kalou ile golü bularak sahasındaki yenilmezlik serisini 85 maça çıkardı. Mourinho'nun kulakları çınlasın, giderken bunun lafını çok ediyordu.

Bu arada Ronaldo oyuna girdikten sonra bir pozisyonda Lampard'ın ona gelişini görüp kendini öyle bir yere attı ki ondan nefret etmemde ne kadar haklı olduğumu bir kez daha bana gösterdi. 5. hafta sonunda Manchester bir maç eksiği de olduğu için 15. sırada, 4 maçta toplanan sadece 5 puan var ama fikstürleri de çok zordu, sakatları da fazla. Geçtiğimiz sezon gibi toparlayacakları dönem gelecektir ama o derece uçuşa geçebileceklerinden şüpheliyim.

Liverpool Stoke City ile sahasında golsüz berabere kalarak eski alışkanlıklarını bu sezon da devam ettirdiğini gösterdi ama maçın başında ofsayt diye iptal edilen golleri bence nizami. Manchester City Robinho'nun da gol attığı maçta Portsmouth'u 6-0 yendi. Tottenham sahasında Wigan ile oynamasına rağmen yine kazanamadı, Ramos artık eskisi kadar rahat değil.

İlk maçında Zola'nın yüzü Newcastle karşısında güldü. Newcastle toparlanamassa ki çok da kolay gözükmüyor, ligden düşebilir. Aston Villa iyi başladı, bu sene ligi daha iyi bir yerde bitirecekler gibime geliyor. Puan tablosu ve önümüzdeki haftanın fikstürü linklerde, haftanın maçı ise benim için Everton-Liverpool..

Hiç yorum yok: