14 Eylül 2008 Pazar

Galatasaray 1-1 Antalyaspor



Kadronuzun hücum hattında Kewell, Baros, Nonda, Ümit Karan ve Arda varken ligin 3. hafta maçına sağ bekte Hasan Şaş ile çıkıyorsunuz. Galatasaray'ın bu seneki "farklı" transfer politikasının bir sonucudur bu akşam sahaya çıkan takım. Skibbe eleştirilecek ama düşünmek de lazım, transferlerin tamamının onun isteğiyle yapıldığından emin değiliz.

Beşiktaş'ın da üzerinde olan "çift forvete dön" baskısı Galatasaray'ın üzerinde de var, forvet sayısı çoğalınca takım daha fazla hücum eder sanıyorlar. Skibbe bugün çift forvete döndü, belki baskılara dayanamadı yukarılardan biri söyledi, belki de elindeki üç üst seviye forvetin ikisini yedek bırakmak istemedi.

İkinci devre Antalyaspor ileri çıktığında çok net pozisyonlar yakaladı, birini atabilseydi maçı da kazanabilirdi ama son 20 dakika anlamsızca geriye yaslandılar, hele son 10 dakika neredeyse kendi sahalarının yarısını geçmez oldular. Bu dakikalarda Skibbe takımı önce 4-0-6, sonra da 4-1-5 gibi oynattı. Aslında bir düzenden, sistemden bahsetmek çok da mantıklı değil, elinde ne kadar hücumcu varsa sahaya sürdü ve umudunu ceza sahasına şişirilecek toplara bağladı, neredeyse maçı da kazanıyordu ama kaleci Ömer izin vermedi.

Galatasaray bence bu sene kendi dinamiklerine, kültürüne, karakterine ters işler yaptı. Transferlerin biraz gecikmesi, milli futbolcuların eksiklikleri ile iyi bir hazırlık dönemi de geçiremedi. Kadro iyi ve derin ama idare edilmesi de bir o kadar zor. Skibbe'nin bu zor takımı idare edebilecek kapasitede bir teknik direktör olup olmadığını göreceğiz ama belli ki bu sene Galatasaray'ın da işi çok kolay olmayacak.

Hiç yorum yok: