26 Eylül 2008 Cuma

İbrahima Yattara

Gitti, gidecek, kalıyor diye gündemi 3-4 gün işgal etmesinin ardından Yattara Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transfer oldu. Söylenenlere göre Trabzonspor bu transfer karşılığında 10.8 milyon € bonservis ücreti alacak.

Trabonzpor taraftarları pek mutlu değil ama bence yönetimin yaptığı iş çok doğru, takımdan ayrılmak istediğini belli eden oyuncuda ısrar etmenin anlamı yok, fayda alınamadığı başka örneklerde defalarca görüldü. Yattara'nın istikrarsızlığı, gece hayatı, sorun çıkarma potansiyeli bir yana sahip olduğu üstün yeteneklere rağmen takıma kattıkları da ne kadar fazla tartışılır. Futbol artık top cambazlarından çok takım ile uyumlu oynayabilen oyunculara ihtiyaç duyuyor.

Gökdeniz, Fatih Tekke ve Yattara'dan Trabzonspor çok ciddi paralar kazandı hatta Çağdaş Atan ve Tolga Seyhan'ı da sayabiliriz. Herhalde çok iyi aracılarla çalışıyorlar, belli ki üç büyüklerin giden oyuncudan para kazanma konusunda Trabzonspor'dan öğrenmesi gereken çok şey var.

1 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Ulen tam postu atacakken bi mail geldi, hemen kullanmışın penaltıyı :)

10.8 Milyon Avro büyük para. Ben kendisini bir silah olarak görürüm kadroda, olmaması konu olacaktır taraftara, basına. Lakin para iyi para. Hem Yattara gibi yetenekli hem de oyundan düşmeyen bir oyuncu arasınlar bakalım. İnşallah bulurlar.

O pozisyona olmayacaksa da, yazın anlaşıp bonserviste anlaşamadıkları Zafer Yelen gelir devre arası. Nakit verecekmiş Al Sadd. Hatta bankaya yatırmayıp bizati para tomarlarını klübe getirip bıraksalar daha da güzel olur.